واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مجری طرح محوری گندم کشور:
خودکفایی در تولید گندم را حفظ می کنیم
شناسهٔ خبر: 3865560 - یکشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۸
استانها > قزوین
.jwplayer{ display: inline-block; } قزوین- مجری طرح محوری گندم گفت: با تولید ۱۴ میلیون و ۵۹۰ هزار تن گندم در کشور تمام نیازهای داخلی را به این محصول استراتژیک برطرف کرده و به خودکفایی رسیده ایم و این وضعیت را حفظ خواهیم کرد. اسماعیل اسفندیاری پور درسفر یک روزه به قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت تولید گندم در کشور گفت: در سال زراعی ۹۵-۹۴ مجموعه شرایط بسیار خوب بود و بارندگی بموقع و سیاست گذاری مناسب و قیمت گذاری مطلوب موجب شد تا اقدامات انجام شده موثر واقع شده و تولید گندم به شرایط خوبی رسید. وی افزود: در مبانی بیولوژیک تا ۲۵ درصد نوسانات طبیعی است چون بخش عمده ای از نوسانات و تغییرات درکنترل مدیریت این بخش و قابل پیش بینی نیست. مجری طرح محوری گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با تهیه بذور اصلاح شده، تامین کود، ماشین آلات، نهاده های کشاورزی، سموم علف کش، مجموعه شرایط برای تولید مناسب فراهم شد و در این سال زراعی کشاورزان دغدغه و نگرانی کمتری داشتند و قیمتها نیز بموقع اعلام شد.
وی بیان کرد: با همت و تلاش کشاورزان، بدنه کارشناسی فعالیتها بخوبی پیش رفت و توانستیم نیاز کشور را تامین کنیم. فرصت سرمایه گذاری سال های ۶۸ تا ۹۲ بخش کشاورزی از دست رفت اسفندیاری پور بیان کرد: در بخش کشاورزی پتانسیل بسیار خوبی داریم که می تواند نیاز داخلی را تامین کرده و ما را به خودکفایی برساند اما برای این کار باید بتوانیم سرمایه گذاری مناسبی در حوزه کشاورزی داشته باشیم که هنوز محقق نشده است. وی تصریح کرد: در بین سالهای ۶۸ تا ۹۲ با فروش نفت با قیمت های بالای ۱۲۰ دلار بهترین فرصت برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایجاد شد اما این اتفاق رخ نداد و امروز این فرصت از دست رفته که باید جبران شود. مجری طرح محوری گندم جهاد کشاورزی کشور یادآورشد: باید حداقل ۲۵ درصد از مجموع سرمایه گذاری های بخش های دیگر کشور در حوزه کشاورزی صورت گیرد تا بتوانیم به توسعه پایدار در حوزه غذایی برسیم. وی اظهارداشت: اگر سرمایه گذاری مناسبی در کشاورزی صورت گیرد قادر خواهیم بود تا مکانیزاسیون کشاورزی، آبیاری تحت فشار، تامین نهاده و نیازها را انجام داده و تولید را تثبیت کنیم.
نیاز گندم کشور ۱۳.۵ میلیون تن اسفندیاری پور اضافه کرد: مجموع نیازهای آرد و گندم کشور در بخش غذایی، صنعتی، بذری، آرد خبازی ها بالغ بر ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن بود که میزان تولید کشور به بیش از۱۴ میلیون و ۵۹۰ هزار تن رسید. وی تصریح کرد: در طول چهار سال باید میزان تولید گندم به ۴۶ میلیون تن برسد تا بتوانیم خودکفایی خود را تثبیت کنیم. اسفندیاری پور اضافه کرد: بیشترین تولید گندم در استانهای خوزستان، گلستان، فارس، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی، اردبیل است و قزوین نیز در رده های میانی است. خرید گندم ۷۰ درصد رشد یافت اسنفندیاری پور اظهارداشت: در سال زراعی جاری هم میزان خرید ۷۰ درصد رشد داشت و ۵ میلیون و ۸۲۶ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت گندم رفته است که شاهد افزایش ۱.۵ درصدی این محصول هستیم.
اسفندیاری پور بیان کرد: در سال گذشته ۴۴۱ هزار تن بذر اصلاح شده گندم تهیه شد که ۳۰ هزار تن هم از سال قبل مانده و در مجموع ۴۷۲ هزار تن در ۵۶ رقم گندم اصلاح شده تهیه شد. وی اضافه کرد: ۴۴ نوع بذر گندم آبی و ۱۲ نوع بذر دیم توزیع شد تا میزان تولید بالا برود. تهیه طرح جامع گندم مشاور وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: برنامه طرح جامع گندم تا سال ۱۴۰۴ تهیه شده که نیازهای کشور را تامین خواهد کرد که در آن رشد قیمت های خرید تا ۱.۳ درصد پیش بینی شده است. وی گفت: این طرح متناسب با پتانسیل تولید کشور تهیه شده و اگر حتی در سالهای آتی با محدودیت منابع آبی وتولید مواجه شویم و سطح کشت از دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار و تولید از ۴ میلیون تن به ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد شرایط را هماهنگ خواهیم کرد. اسفندیاری پور اظهارداشت: در این طرح افزایش بهره وری، الزام تامین نهاده های کشاورزی، توسعه مکانیزاسیون، آبیاری مدرن، تامین ماشین آلات، توزیع بذر اصلاح شده، سموم آفت کش و روان سازی امور دیده شده است. مجری طرح محوری گندم وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: در این طرح ۴۵ درصد مزارع گندم دیم و ۶۵ درصد مزارع آبی از بذر اصلاح شده استفاده خواهد کرد و روشهای آبیاری اصلاح خواهد شد. بهره وری در طرح جامع لحاظ شده است وی اضافه کرد:درطرح جامع گندم رسیدن به بهره وری پیش بینی و در این راه افزایش انگیزه کشاورزان با رسیدن به سود مناسب دیده شده است و نگاه ما اقتصادی خواهد بود. اسفندیاری پور گفت: گندم برای ما با سایر محصولات تفاوت اساسی دارد چون در امنیت غذایی مردم نقش کلیدی دارد و اگر نیاز داخلی در این بخش تامین شود سایر بخشها نیز رفع نیاز خواهد شد. وی اضافه کرد: ۸۰ درصد مجموع ۱۵۰ میلیون تن گندم جهانی توسط شش کشور و گروههای اقتصادی غربی تهیه می شود لذا به هیچ وجه منطقی و عقلانی نیست که سرنوشت غذایی خود را بدست کشور هایی بسپاریم که به آنها اعتمادی نیست.
مشاور وزیرجهاد کشاورزی یادآورشد: تاکید مقام معظم رهبری این است که کشور در تولید برخی محصولات کشاورزی بویژه گندم و دانه های روغنی به خودکفایی برسد و اگر بتوانیم حداقل حدود ۸ تا ۱۰ درصد مجموع سرمایه گذاری های بخش های دیگر را در کشاورزی محقق کنیم به جایگاه خوبی در تولید خواهیم رسید و نیازهای داخلی را تامین خواهیم کرد. وی اضافه کرد: اگر بتوانیم بهترین ماشین الات کشاورزی را در اختیار بهره برداران قرار دهیم وضعیت این بخش متحول خواهد شد و ضایعات نیز بشدت کاهش خواهد یافت. اسفندیاری پور اظهارداشت: باید بهترین کمباین و تراکتورها در کشاورزی استفاده شود و با جلوگیری از ضایعات بخش کشاورزی قادریم سالانه ۵ هزار دستگاه کمباین مدرن را تهیه و در اختیار بهره برداران قرار دهیم. کشاورزی حفاظتی بهترین راه توسعه پایدار است وی بیان کرد: کشاورزی حفاظتی از روشهای ضروری در توسعه پایدار کشاورزی است که موجب تثبیت پتانسیل خاک و افزایش بهره وری و کیفیت محصول می شود. اسنفندیاری پور اضافه کرد: در حال حاضر در سراسر کشور بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار کشاورز گندم کار فعالیت می کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]