تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799158119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرطان مردانه؛ از ابتلا تا درمان


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین ، دکتر محمد جباری، متخصص کلیه و مجاری ادراری تناسلی، می‌گوید: در ایران آمار دقیقی از میزان بروز سرطان پروستات در دسترس نیست. اگرچه تست غربالگری PSA به صورت فراگیر و کشوری انجام نمی‌شود، ولی این تست معمولا توسط ارولوژیست برای مردان بالای 50 سال انجام می‌شود. به بیان دیگر، به نظر می‌رسد در ایران هم میزان تشخیص سرطان پروستات نسبت به گذشته بیشتر شده است، البته این الزاما به معنای افزایش بروز سرطان در کشور نیست.

آزمایشی برای غربالگری سرطانی مردانه

به گفته دکتر جباری، استفاده از آزمایش PSA به عنوان یک روش غربالگری سرطان پروستات بیشترین تاثیر را روی میزان بروز این بیماری و همچنین احتمال مرگ ناشی از آن را در کل دنیا داشته و سن تشخیص آن را پایین آورده است. به طور مثال بعد از معرفی PSA در آمریکا میزان بروز سرطان پروستات از 8/7 درصد به 3/15درصد افزایش و میزان مرگ ناشی از آن از 3درصد به 6/2 درصد کاهش یافت.

عوامل خطرساز بروز سرطان پروستات

هم ارث و هم عوامل محیطی در بروز و تکامل سرطان پروستات نقش ایفا می‌کنند.

این متخصص با بیان این مطلب می‌افزاید: در سرطان پروستات، ژنتیک نقش مهمی ایفا می‌کند، به طوری که تعداد مبتلایان به این بیماری در خانواده، درجه قرابت و خویشاوندی آنها و سن ابتلا به سرطان در تعیین ریسک نسبی بروز سرطان پروستات در دیگر افراد خانواده نقش دارد.

دکتر جباری با اشاره به این که در ایجاد و رشد سرطان پروستات، التهاب مزمن و نقص دفاع سلولی علیه اکسیدان‌های التهابی می‌تواند نقش داشته باشد، می‌گوید: عواملی که به صورت بالقوه می‌توانند باعث بروز التهاب در پروستات شوند، شامل مواد سرطان‌زا در رژیم غذایی بویژه در گوشت پخته شده، استروژن‌ها و عوامل عفونت‌زا می‌شود. اگرچه هنوز هیچ عامل عفونت‌زایی به طور مشخص شناسایی نشده است.

وازکتومی در بروز سرطان پروستات نقش ندارد

دکتر جباری در مورد نقش فعالیت جنسی در بروز سرطان پروستات به دو نکته ضروری اشاره می‌کند: اول این که اگر فعالیت جنسی منجر به بروز عفونت و التهاب در پروستات شده و این التهاب مزمن شود، شاید در بروز سرطان پروستات نقش داشته باشد. گرچه این موضوع قطعیت ندارد. دوم این که دفعات انزال در کاهش بروز سرطان پروستات نقش دارد، به عبارتی بالا بودن دفعات انزال، نقش محافظتی بازی می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وازکتومی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد، می‌گوید: قبلا تصور می‌شد وازکتومی در بروز سرطان پروستات نقش دارد ولی در مطالعات جدید هیچ ارتباطی بین وازکتومی و سرطان پروستات به اثبات نرسیده است. همچنین سیگار ممکن است یک عامل خطر برای بروز سرطان پروستات باشد، ولی اگر فرد سیگاری به سرطان پروستات مبتلا شود میزان عود و مرگ ناشی از سرطان پروستات در سیگاری‌ها افزایش می‌یابد.

انتخاب یک زندگی سالم

در گذشته تصور بر این بود که بین مصرف چربی موجود در غذا و افزایش سرطان پروستات ارتباط وجود دارد؛ ولی مطالعات اخیرنشان می‌دهد بین میزان چربی رژیم غذایی و ریسک سرطان پروستات ارتباطی وجود ندارد. این متخصص می‌افزاید: به طور کلی به دلیل وجود پیچیدگی در رژیم‌های غذایی، وجود ارتباط میان عادات غذایی سالم‌تر با شیوه‌های زندگی سالم‌تر (مثل ورزش و پرهیز از سیگار) و بروز فعل و انفعالات بالقوه بین مواد غذایی خاص و عوامل ژنتیک، محدودیت‌هایی است که فهم تاثیر رژیم غذایی بر بروز سرطان پروستات را مشکل می‌سازد. چاقی تاثیر نسبتا کمی در افزایش ریسک بروز سرطان پروستات دارد، ولی اگر فرد چاقی دچار سرطان پروستات شود معمولا درجه بدخیمی آن، میزان شکست درمانی و مرگ ناشی از سرطان بالاتر از افرادی است که چاق نیستند.

جلوگیری از سرطان پروستات با ویتامین D

ویتامین D در بروز و نیز تهاجم سرطان پروستات نقش دارد. مردانی که با کمبود ویتامین D مواجه هستند، ریسک بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند. افراط در مصرف کلسیم بیش از نیاز روزانه نیز در بروز سرطان پروستات می‌تواند نقش داشته باشد.

مصرف سلنیوم و ویتامین E در افرادی که با کمبود آن مواجه نیستند تاثیری در کاهش بروز سرطان پروستات ندارد، بلکه مصرف بیش از اندازه ویتامین E می‌تواند باعث افزایش بروز سرطان پروستات شود.

سویا، لیکوپن موجود در میوه‌ها و سبزیجات قرمز مثل گوجه‌فرنگی و مشتقات آن نیز به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی و چای سبز نقش محافظتی در بروز سرطان پروستات دارند.

پروستات چیست؟ غده پروستات تقریبا به اندازه یک گردوی متوسط است و 20 تا 30 گرم وزن دارد. این غده زیر مثانه واقع شده است و مجرای ادراری که از مثانه خارج می‌شود، از میان این غده عبور می‌کند. پروستات بخشی از سیستم تناسلی مردان را تشکیل می‌دهد و به عنوان یکی از اعضای دستگاه دفع ادرار عمل می‌کند. خطر بیماری‌های پروستات مردان را تهدید می‌کند. چون این غده یکی از اعضای بدن آنهاست. به همین دلیل آشنایی با یکی از مشکلات پروستات یعنی سرطان که دومین سرطان شایع بین مردان است، اهمیت دارد. سرطان پروستات بیماری ای است که به آرامی رشد می‌کند. این بیماری در روزهای اولش نشانه‌هایی ندارد، ولی به مرور زمان مشکلاتی را در مرحله پیشرفته‌تر به وجود می‌آورد. ممکن است، سرطان پروستات پیشرفته با علائم و نشانه‌هایی ازجمله مشکل در دفع ادرار (احساس نیاز به ادرار کردن پی‌درپی در طول شب)، وجود خون در ادرار، بند آمدن ادرار، درد استخوان و اختلال در نعوظ همراه باشد. نشانه‌های سرطانی شدن پروستات مشکلات ادراری که شامل ناتوانی در ادرار کردن، دشواری شروع یا توقف جریان ادرار، احساس دفع در اغلب مواقع، بویژه در شب، جریان ضعیف ادرار، وقفه در جریان ادرار و درد یا سوزش وقت ادرار کردن می‌شود. اشکال در نعوظ آلت تناسلی خون در ادرار یا مایع منی درد متناوب در قسمت پایین پشت، مفصل ران، یا قسمت‌های بالای ران البته این علائم ممکن است به دلیل شرایط غیرسرطانی نیز بروز کنند. با این حال بررسی این نشانه‌ها از سوی پزشک، مهم است.



تلگرام جام جم



یکشنبه 12 دی 1395 ساعت 09:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن