واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شوآف حلبی در صنعت روغن کشور
به تازگی یکی از شرکت های تولید کننده روغن نباتی مدعی تولید و عرضه «سالم ترین روغن خوراکی جامد در جهان» شده که خود جای تعجب دارد بطوریکه اگر روغن جامد مضر نیست چرا تولید آن در بیشتر کشورهای جهان متوقف است.
ميزان: بیش از سه دهه از ممنوع شدن مصرف روغن های جامد و نیمه جامد در کشورهای توسعه یافته و اروپایی می گذرد و تولید این روغن فقط در کشورهایی مانند پاکستان، عراق، افغانستان، عربستان و ایران تا به امروز ادامه داشته است و باید گفت در جهان روغن جامد خوراکی وجود ندارد!همچنین، 70درصد روغن مصرفی ایرانی ها در سال 1384 روغن های جامد بوده است که این رقم با فرهنگ سازی صورت گرفته از سوی سازمان ها و متولیان سلامت و بهداشت کشور در سال 1394 به 46 درصد کاهش یافته است و حال امروز برخلاف سیاست های جاری کشور شاهد تولید و تبلیغ "سالم ترین روغن خوراکی جامد جهان"، در کشور هستیم.
به رغم این نکات در حال حاضر این تولیدکننده روغن نباتی مدعی است روغن جامد جدید با استاندارد سرخ کردنی تطابق دارد اما به گفته کارشناسان، این روغن ها هم به دلیل دارا بودن لینولنیک اسید(امگا3) بیش از 3درصدی و وجود طعم دهنده، برای سرخ کردن نمی تواند مناسب باشد.
همچنین بر روی این محصول شرکت ص.ب نوشته شده است «مناسب برای پخت و پز و سرخ کردن با خیال راحت به دلیل دارا بودن 63درصد از چربی های مفید»! که در برداشت عامیانه یعنی این محصول 37درصد چربی مضر دارد؟
اما به راستی کدام سازمان و نهاد داخلی یا خارجی ترکیب چربی مفید یا غیر مفید را تعریف و مشخص کرده است؟ در شرایطی که باید اسیدهای چرب ضروری یا غیر ضروری یک محصول صنایع غذایی بر روی آن معرفی و اعلام شود.
کارشناسان تغذیه می گویند: در تمامی روغن های جامد که در قوطی های حلب بسته بندی می شود به دلیل این که از مخلوط روغن های بازیافتی و فسادپذیر که بوی بسیار بدی دارند استفاده می شود، تولیدکنندگان آن به ناچار مجبور به استفاده از اسانس های شیمیایی با طعم روغن حیوانی و زعفران هستند تا مصرف کننده متوجه بوی بد این روغن ها نشود.
در این بین باید به دستگاه های نظارتی مربوطه در مورد تغذیه و سلامت این نکته را یادآور شد " به چه دلیل مصوبه شورای سلامت مبنی بر توقف تولید روغن های جامد طعم دار تا پایان تیر ماه امسال باز هم تا خرداد سال 1396 تمدید می شود و منافع چه کسانی در خطر است که باید شاهد ادامه تولید و عرضه روغن های جامد طعم دار باشیم."
یادآور می شود تولید روغن های جامد طعم دار منوط به کاهش اسیدهای چرب ترانس به یک درصد مجاز است که با دقت بر روی لیبل سالم ترین روغن جامد خوراکی جهان متوجه می شویم که ترانس این روغن 2درصد اعلام شده است!
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]