تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835996143




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش طبیعت و مهاجرت در شکل گیری معماری سنتی گرگان


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در کنگره ملی تاریخ فرهنگ و معماری مطرح شد؛
نقش طبیعت و مهاجرت در شکل گیری معماری سنتی گرگان

بافت تاریخی گرگان


شناسهٔ خبر: 3863184 - پنجشنبه ۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
استانها > گلستان

.jwplayer{ display: inline-block; } گرگان- نقش طبیعت و مهاجرت در شکل گیری معماری سنتی گرگان از مباحثی بود که در همایش دو روزه «چهارمین کنگره ملی تاریخ و معماری ایران» به میزبانی گرگان مطرح شد. به گزارش خبرنگار مهر، پژوهشگر تاریخ و فرهنگ استراباد، صبح پنجشنبه در چهارمین کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران به بررسی تحول و گسترش شهر استراباد و نقش مهاجرت در این تحول پرداخت و اظهار کرد: بررسی تحولات منطقه از طریق مطالعات میراث شفاهی و ناملموس بافت تاریخی گرگان انجام شده است. محمود اخوان مهدوی افزود: منابع شفاهی حافظه بشریت است که به دو بخش خاطرات تجربی و آنچه سینه به سینه به آن ها رسیده تقسیم می شود. وی ادامه داد: گرچه در بسیاری از شهرها روند تغییرات در دوران معاصر بوده اما در منطقه استراباد به دلایل مختلف همچون بی تفاوتی مردم منطقه و مهاجرت روند تغییرات در معماری، شهرسازی و همچنین سبک زندگی مردم، ریشه تاریخی دارد و از سال های دور به دلیل تجدد طلبی مردم آغاز شده است. اخوان با بیان این که تغییرات انجام شده با اصل معماری و سنت منطقه همخوانی دارد، گفت: متاسفانه بعد از انقلاب تغییرات تبدیل به یک فاجعه و بسیاری از آثار و آداب منطقه نابود شد. گرگانی های اصیل هم مهاجرند وی با تاکید بر این که بررسی ها نشان می دهد مهاجرت نقش موثری در تغییرات داشته است، گفت: پژوهش ها نشان می دهد اکثر خاندان هایی که امروز خود را گرگانی اصیل می دانند در دوره ای خاص از تاریخ به گرگان مهاجرت کرده اند و تنها تفاوت آن ها در سابقه مهاجرت به منطقه است. وی اضافه کرد: بسیاری از شاخص های فرهنگی استراباد در معماری هم ورود پیدا کرده و به دلیل مهاجرت ها و تنوع فرهنگ ها شاهد تغییرات هستیم. اخوان گفت: خاندان خراسانی، هروی، یزدی و سایر خاندان ها از فامیلی به وضوح پیدا است که از منطقه دیگری به استراباد آمده اند و هر کدام به نام خود سابقه تاریخی خاص دارند. وی تصریح کرد: فرهنگ غالب جامعه مصرف کننده بود به همین دلیل از کارفرماهای غیر بومی استفاده می کردند و فرهنگ آن کارفرما هم در شکل گیری نوع معماری دخیل بود.

وی ادامه داد: به طور مثال بنگشی ها در حوزه چوب تخصص داشتند و کارهای چوبی منطقه را می کردند و جوگی ها هم در حوزه فلز تخصص داشتند و اکثر تولیدات فلزی متعلق به آن ها است. پژوهشگر تاریخ و فرهنگ استراباد اظهار کرد: بافت تاریخی گرگان پیوسته، دارای ریزدانه و معابر پر پیچ و خم و مراکز محلات است. فتحعلی شاه حاکم استراباد بود وی تصریح کرد: در زمان فتحعلی شاه که پیش از پادشاهی حاکم استراباد بود هر محله یک کدخدا داشت و در هر محله یک تکیه وجود داشت بعد از آن تکایای دیگر اضافه شد و به همین دلیل به تکیه قدیمی هر محل پیرتکیه می گویند. وی اضافه کرد: آن زمان شکل اولیه مرکز محلات به صورت فعلی نبود، با گذر زمان خانه باغ ها تفکیک شدند و ساختمان های جدید در آن ها ساخته شد و ریزدانه ها در محلات ایجاد شد. در این همایش، محمد فرخ زاد، دارای دکترای معماری هم به توضیح سازگای معماری سنتی گرگان با طبیعت پرداخت. نقش طبیعت در معماری استراباد وی با بیان این که مصالح به کار رفته در معماری سنتی منطقه پایدار بوده و پس از گذشت زمان دوباره به طبیعت باز می گشت، تصریح کرد: مصالح امروزی نه تنها مقاومت گذشته را ندارند بلکه آسیب بسیار زیادی به محیط زیست می زنند و دوباره قابل استفاده نیستند. وی آب را یکی از عناصر طبیعی بسیار مهمی دانست که در شهرسازی و معماری منطقه تاثیرگذاره بود و از میان هر خانه یک آبراه به عنوان نماد پاکی و طهارت رده می شده است. فرخ زاد تصریح کرد: در شهرسازی جدید کاربرهای مختلف تفکیک می شوند و به طور مثال بخش تجاری، فرهنگی، اداری شهر مستقل ساخته می شود و این در حالی است که در شهرسازی گذشته هر محله دارای امکانات اختصاصی خود بود. وی ادامه داد: موقعیت جغرافیایی گرگان به گونه ای است که دشت، کوه، جنگ و دریا را اطراف خود دارد و شهرسازی هم طوری بود که ضمن بهره مندی از مزیت های جغرافیای منطقه از نمای کوه و جنگل هم بهره لازم برده شود.

وی تصریح کرد: معماری گرگان فقط درون گرا نبوده بلکه به بیرون ساختمان هم توجه داشته و محیطی ایجاد می کرد که انسان را جذب کند و به او آرامش دهد. وی تعبیه پنجره و ارسی برای استفاده بهینه از نور، ایجاد شیروانی برای مقابله با کج باران های منطقه و ایجاد ساختمان در ارتفاع برای جلوگیری از آسیب های رطوبت را از دیگر خصوصیات معماری منطقه دانست. در این نشست محمد سالاری، محمد مهدی برهانی، عماد جان بگلو، مریم اسبو محلی و گلشن مقسمی هم به ارائه مقالات خود پرداختند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن