واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فضائلی: اتفاقات ۸۸ در آن حد پیشبینی نمیشد/مقدمفر: فتنه ۸۸ یک تست ناموفق در ۱۸ تیر ۷۸ داشت/سروری: انتخابات بهانه بود آنها اصل نظام را نشانه گرفته بودند
«۹ دی تجلی بصیرت، ولایتمداری و نفوذناپذیری» موضوع گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بود.
«9 دی تجلی بصیرت، ولایتمداری و نفوذ ناپذیری» موضوع گفتگوی ویژه خبری شب گذشته (چهارشنبه 8دی) شبکه دو سیما بود که با حضور مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی، پرویز سروری رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس شورای اسلامی در سال 88 و حمیدرضا مقدمفر استاد دانشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
به گزارش نامه نیوز ، در ابتدای این بحث مهدی فضائلی کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با چرایی و چگونگی شکلگیری فتنه 88 اظهار کرد: قبل از انتخابات سال 88، گمانهها و نشانههایی از اینکه در رابطه با این انتخابات طراحیهایی صورت گرفته، وجود داشت.
وی افزود: برهمین اساس در 23 خرداد در متنی که از سوی رهبری برای تبریک به مردم و مجموعه نامزدها منتشر شده بود، ایشان اشاره میکنند که گمانههایی وجود دارد که عدهای قصد دارند اقداماتی را انجام دهند و براین اساس نیز توصیههایی را به نامزدها و مردم ارائه میکنند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: براین اساس قبل از انتخابات نشانههایی وجود داشت که هرچه به مقطع انتخابات نزدیک میشدیم این نشانهها قوت میگرفت اما حقیقت این است که اتفاقات در آن حد پیشبینی نمیشد و برهمین مبنا میتوان گفت بخشهایی از کشور در ارتباط با حوادث پیشآمده غافلگیر شدند.
فضائلی با ابراز "مشارکت حداکثری مردم در انتخابات آن سال که یک رکورد در سطح جهانی محسوب میشد و یک پیروزی بزرگ برای مردم ما به شمار میآمد"، گفت: دشمن از این پیروزی چشم برنداشت و تلاش کرد این پیروزی را به نقطه ضعف و اجرای سناریویی که قبلاً در برخی کشورهای آسیای میانه تحت عنوان انقلابهای مخملی اجرا کرده بود تبدیل کند.
وی بیان کرد: زمانی که شرایط جامعه در رقابتها از یک حالت رقابت انتخاباتی خارج شد و یک دوقطبی شدید در جامع شکل گرفت، شرایطی را فراهم آورد که دشمن احساس کرد این سناریو قابل اجرا است.
این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: در مورد افرادی که ما از آنها بهعنوان سران فتنه یاد میکنیم نیز باید عنوان کنم که آنها یا عامدانه و آگاهانه در این سناریو نقش ایفا کردند و یا اینکه نسبت به تیم سناریو هوشیار نبودند و ابزار دست قرار گرفتند ولی به هر حال آنها در زمینه سازی برای اجرای این سناریو نقشی بسیار جدی را داشتند.
فضائلی افزود: این افراد به تذکرات، توصیهها و نشانههای زیادی که به آنها یادآوری شد توجه نکردند و مسیر لجاجت و کجتابی خود را ادامه دادند و این مسئله باعث میشود که ذهنیتها را از یک حالت خوشبینانه نسبت به آنها خارج کند.
وی یادآور شد: مصاحبه یکی از نامزدهای انتخاباتی در شامگاه جمعه آن سال بهنوعی کلید فتنه را با ایجاد ذهنیت تقلب در انتخابات میزند و بلافاصله بعد از اعلام نتایج در ظهر روز شنبه است که تجمعات شروع میشود و یک سیر صعودی را طی میکند تا مقطعی که مردم بهخصوص مردم تهران تصور میکردند نسبت به آرای آنها کمتوجهی شده است.
فضائلی ادامه داد: بلافاصله بعد از اینکه لایههای طرح خرابکارانه در انتخابات 88 آشکار میشود مشخص میکند که بحث انتخابات مطرح نیست و اهداف جدیتری وجود دارد و از همان زمان است که ریزشها شروع میشود.
**فتنه 88 یک تست ناموفق در 18 تیرماه سال 78 داشت
در ادامه این بحث حمیدرضا مقدمفر استاد دانشگاه نیز با تأکید بر اینکه در تحلیل فتنه 88 باید حوادث را از منظر خارج از کشور مورد بررسی قرار داد، گفت: باید توجه کنیم این جریان یک پدیده و رخدادی که در صحنه انتخابات به وجود آمده، نیست بلکه از سالها قبل از انتخابات طراحی شده بود، ضمن اینکه این طراحی یک تست ناموفق در 10 سال قبل در 18 تیر سال 1378 داشت که تست ناموفقی بود.
وی افزود: در این راستا و با اصلاح برخی ایرادات، مجدداً یک پروژه جامع و کاملی توسط نظام سلطه با فرصت انتخابات طراحی شد که باید زیرساخت تحلیل را از اینجا دید چرا که در غیر این صورت تحلیلها درست نخواهد بود.
این استاد دانشگاه با تصریح به اینکه این داستان از قبل طراحی شده بود و اساساً از بیرون مدیریت و هدایت میشد اظهار کرد: حتی برخی از آقایانی که کنشگران و فعالان این داستان بودند خودشان هم متوجه نبودند که چهکار میکنند البته برخی از آنها خوب متوجه بودند و از قبل هم کدها و نشانههایی برای فعالیتشان وجود داشت.
**نظام سلطه در فتنه 88 تمام توان خود را یکجا به کار گرفته بود
مقدمفر با بیان اینکه در جریان فتنه سه بازوی رسانهای، فکری، عملیاتی و اجرایی توسط نظام سلطه بهکار گرفته شده بود، گفت: در حوزه فکری، اتاقهای فکری در اروپا و آمریکا وجود داشت که مطالعات عمیقی نسبت به این مسئله داشتند ضمن آنکه در داخل نیز افرادی همان خط را دنبال میکردند.
**سفارت انگلیس بهعنوان یک قرارگاه عملیاتی و مرکزی برای فتنه عمل میکرد
مقدمفر ادامه داد: در حوزه عملیاتی نیز برخی سفارتخانهها و دیپلماتهای آنان توان دیپلماتیک خود را به کار گرفته بودند که در این رابطه میتوان به سفارتخانه انگلیس اشاره کرد که بهعنوان یک قرارگاه عملیاتی و مرکزی برای فتنه بود.
در ادامه این برنامه، پرویز سروری رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس در سال 88 نیز در همین رابطه بیان کرد: مسئله، 22 خرداد نبود بلکه 22 بهمن (شکلگیری نظام جمهوری اسلامی ایران) بود و این ناظر به این است که اساساً موضوع انتخابات مطرح نبوده بلکه موضوع فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران مطرح بوده است.
وی همچنین ادامه داد: در روز 20 خرداد همان سال (دو روز قبل از برگزاری انتخابات) خبرنگار روزنامه تایمز با موسوی مصاحبهای میکند که عنوان میکند، «سؤال من این است که از روز شنبه که بر کرسی ریاست جمهوری بنشینید برای محدود کردن اختیارات رهبری در حوزههای امنیت ملی، دفاع و سیاست خارجی چه برنامهای دارید؟».
**پیام حمایت از فتنه88 تحریمهای فلجکننده بود
سروری عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه خسارتهای اقتصادی ناشی از فتنه88 را میتوان در تحریمهای گسترده مشاهده کرد، گفت: پیام حمایت از فتنه88 تحریمهای فلج کننده بود بهطوری که قطعنامه 1922 در 22 بهمن همان سال صادر شد.
وی با ابراز اینکه در این فتنه دستهایی پشت پرده بود، افزود: آنها برای فروپاشی برنامه ریزی کرده بودند. اعتراض به انتخابات چه ربطی به جمهوری اسلامی ایران دارد؟ انتخابات بهانه بود آنها میخواستند اصل نظام را نشانه بگیرند.
سروری تصریح کرد: عناصر داخلی و خارجی احساس میکردند که با دوقطبی کردن انتخابات میتوانند مدل انقلاب مخملی را در ایران به راه بیندازند.
وی با اظهار اینکه انقلاب بهصورت قدرتمند جلوی فتنهگران ایستاد، گفت: اگر زمینههای کارآمدی را درون کشور افزایش ندهیم و اگر زمینههای نفوذ را با افزایش توانمندیهای عمومی بالا نبریم، زمینههای نفوذ در کشور گسترش پیدا میکند.
این عضو کمیسیون حقوقی شورای شهر تهران تصریح کرد: دست دادن عناصر داخلی با فتنهگران خارجی یک شرکت سهامی از دشمنان خارجی ــ داخلی را رقم زد تا فرصت مشارکت 85 درصدی در انتخابات به تهدید تبدیل شود.
وی با اعلام اینکه، شهرداری رقم خسارت عمومی واردشده از ماجرای فتنه را 63 میلیارد تومان ارزیابی کرد، گفت: فتنه88 خسارتهای اقتصادی بههمراه داشت بهطوری که کشورهای خارجی در مبادلات تجاری با ایران دچار سستی شده بودند.
سروری با اشاره به اینکه ابعاد خسارتهای اقتصادی ناشی تحریم را میتوان در زندگی مردم مشاهده کرد اظهار کرد: اگر این اتفاقات نیفتاده بود دست جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات و مبادلات تجاری باز میشد.
وی با یادآوری اینکه رکورد مشارکت85 درصدی در انتخابات میتوانست مناسبات کشور را افزایش دهد، افزود: نباید زمینههای بسط و گسترش نفوذ را در کشور فراهم کرد.
فضائلی کارشناس سیاسی در ادامه این گفتگو با ابراز اینکه عدم دخالت در امور داخلی کشورها اصل پذیرفته شده است، گفت: اوباما در انتخابات اخیر آمریکا نسبت به روسیه موضعگیری تندی داشت زیرا شائبههایی وجود دارد مبنی بر اینکه روسیه در انتخابات اخیر آمریکا ایفای نقش داشته است.
وی با یادآوری اینکه آمریکا بارها در امور داخلی کشورها مداخله کرده است بیان کرد: بعد از بیانیه الجزایر دولت آمریکا متعهد شد تا در امور ایران مداخله نکند اما این مسئله صورت نگرفت.
این کارشناس مسائل سیاسی با اعلام فتنه عبرتهایی برایمان داشت" گفت: از بابت فتنه و تحریم، کشور هزینه پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه میان فتنه و تحریم پیوند وجود دارد اظهار کرد: قبل از انتخابات اوباما به مقام معظم رهبری نامه نوشت و مضمون این نامه از موضع ضعف مقابل نظام بود اما پس از فتنه اوباما از این جریان حمایت کرد و این موضوع نشان میدهد آمریکا در فتنه نقش داشته است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در حوزه امنیت داخلی آمار بزهکاری رشد قابل توجهی در سال 88 داشت ادامه داد: جریان ترور هستهای از سال 88 شروع شد.
**نفوذ پیچیدهترین روشی است که دشمن به کار میگیرد
فضائلی با یادآوری اینکه اولین ترور در بهمن 88 انجام شد عنوان کرد: جریان نفوذ با چند لایه کار خود را انجام میدهد، لذا بحث نفوذ جزء پیچیدهترین روشهایی است که دشمن به کار میگیرد. نفوذ پرهزینهترین روش برای کشور مقصد و کمترین هزینه برای کشور مبدأ است.
مقدمفر در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران الگوی جوامع دیگر است خاطرنشان کرد: متأسفانه این نظام متهم به تقلب شد و در این میان بحث آبروی نظام مطرح شد.
وی خسارتهای این فتنه را بسیار بیشتر از خسارتهای دیگر دانست و عنوان کرد: دشمنان میخواستند آبروی جمهوری اسلامی ایران را در خارج از مرزها از بین ببرند.
منبع: تسنیم
۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]