واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شهروند: یک نماینده اصلاحطلب مجلس دهم سه روز پس از اعلام موجودیت جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی که در نشستی در غیاب خبرنگاران رسانههای اصلاحطلب و با حضور تعدادی از چهرههای سیاسی اصولگرا ازجمله چند وزیر کابینه دولت احمدینژاد برگزار شد، از احتمال کاندیداتوری یکی از وزرای سابق در انتخابات ریاستجمهوری خبر داد و این درحالی است که بلافاصله پس از اعلام موجودیت این تشکل، حمیدرضا حاجیبابایی نماینده فعلی شهر همدان درمجلس و وزیر آموزش و پرورش احمدینژاد که از چهرههای حاضر در این نشست نیز بود، در اظهارنظری مختصر و مفید فعالیت این جبهه را «همیشگی» عنوان کرد.
همزمان با اظهارنظر سهیلا جلودارزاده، محمدعلی پورمختار دیگر نماینده اصولگرای استان همدان که شاید به دلیل اقدام ناگهانی اصولگرایان در رونمایی از جبهه مردمی نیروهای انقلاب، از غافله ۲۱۰ اصولگرای حامی این جبهه جامانده بود، از نامنویسی ۱۵ تا ۲۰نفر از نمایندگان فعلی مجلس دراین تشکل سیاسی خبر داد.
با بررسی همین چند سرنخ و البته موارد دیگری که در ادامه این گزارش به آن اشاره خواهیم کرد، میتوان از احتمال شکلگیری یک جریان انتخاباتی اصولگرا برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری از لابهلای صندلیهای سبز پارلمان سخن گفت؛ جریانی که درصورت شکلگیری قصد دارد خود را درکنار دوجریان فعلی موجود درمیان اصولگرایان که از مدتی پیش برای رسیدن به پاستور خیز برداشته، بهعنوان جریان سوم معرفی کند.
ظهور جریان سوم اصولگرایان
با نگاهی به چند انتخابات گذشته، درمییابیم با وجود تقلای فراوان اصولگرایان برای دستیابی به اتحاد کامل و معرفی یک کاندیدا، همواره حداقل دوجریان بهطور موازی وارد عرصه انتخابات شدهاند: نخست، جریان اصولگرایان سنتی شامل احزاب و تشکلهایی همچون موتلفه اسلامی که اینبار هم پیش از سایرین اقدام به معرفی نامزد نهایی خود کرده و با وجود تکذیبِ نهاییشدن اجماع پیرمردهای موتلفه درمورد مصطفی میرسلیم، به نظر میرسد درنهایت این مدیر دهه هفتادی بهعنوان نامزد موتلفه معرفی شود و دوم، جریان اصولگرایان متأخر که بهویژه با حضور غیرمترقبه احمدینژاد در انتخابات ۸۴ و با حمایت جریان تندروی اصولگرایی درجبهه پایداری، با وجود دو شکست سنگین درجریان دو انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۲ و مجلس در سال ۹۴، با حمایت سعید جلیلی و فراهمکردن زمینه برای حضور او مجددا در رقابتهای انتخاباتی، خود را برای تسلط بر پاستور آماده میکند.
دوجریان فعالی که یا همچون انتخابات مجلس دهم با پرداختن هزینههای سنگین سیاسی همچون بالاگرفتن انتقادات چهرههای سرشناس پشت خط مانده از بدنه، به هر ضرب و زوری به اجماعی ساختگی میرسند یا آنچنان که درجریان انتخابات ریاستجمهوری دوره یازدهم شاهد بودیم، از خیر اجماع و اتحاد گذشته و با چندین نامزد وارد عرصه میشوند. دراین میان و درشرایطی که شورای ائتلاف اصولگرایان با محوریت حدادعادل از یکسو و جبهه پیروان خط امام و رهبری زیرنظر باهنر بار دیگر آستینها را بالا زدهاند تا اصولگرایان متکثر را کنار یکدیگر بنشانند، به نظر میرسد تشکیل این جریان جدید اصولگرایی باعنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی همچون آب سردی بر آتش این اتحاد ساختگی، زمینهساز ایجاد جریان سوم خواهند بود.
چرا جلیلی کاندیدای جبهه مردمی نیست
درست همان روزی که جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در یک شوی سیاسی اعلام موجودیت کرد، درگزارشی گفتیم که با توجه به تخصصهای مختلف ۱۰ چهرهای که پشت یک میز و رو به خبرنگاران اصولگرا بیانیه آغاز به کار خواندند، میتوان نتیجه گرفت که این افراد بهطور بالقوه میتوانند اعضای یک کابینه باشند که هنوز رئیسجمهوری ندارند و قصد دارد با حمایت از یکی از چهرههای مطرح جریان اصولگرایی، تیمشان را تکمیل کنند. آنجا همچنین استدلال کردیم که با توجه به خط و ربط سیاسی این ۱۰نفر، جلیلی بیش از حدادعادل، قالیباف، باهنر، ضرغامی، فتاح و حتی رییسی برای سرگروهی این جبهه اقبال دارد. با این حال، نکتهای که درپی بررسی لیست ۲۱۰نفره حامیان این جریان نوظهور از یکسو و نگاهی به فعالیتهای انتخاباتی جلیلی از دیگرسو حایز اهمیت بود، آن است که اولاً باوجود حضور برخی چهرههای نزدیک به جبهه پایداری در میان این ۲۱۰ نفر، بسیاری از اعضای اصلی این تشکل سیاسی اصولگرا و همچنین نزدیکان جلیلی در این لیست غایب بودند و مهمتر آنکه این گروه حامیان درجه یک بهطور موازی درحال فعالیتهای تبلیغی برای جلیلی هستند.
درچنین شرایطی است که اظهارنظر اخیر جلودارزاده که در نخستین سطور این گزارش به آن اشاره شد، در تحلیل انگیزههای تشکیل این جریان سوم تحت عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب حایز اهمیت خواهد بود. ازطرفی با توجه به حضور مجدد جلودارزاده که پس از سالها دوری از عرصه سیاست، دوباره بهعنوان نماینده تهران به مجلس بازگشته، این گمانهزنی را تقویت میکند؛ گزینهای که بهعنوان یکی از وزرای سابق نام برده، احتمالا این روزها درمجلس فعالیت میکند. این درحالی است که با نگاهی به لیست ۲۱۰نفره حامیان جبهه مردمی نیروهای انقلاب آنچه بیش از همه این افراد را به یکدیگر نزدیک میکند، همین نمایندگی مجلس است تا جایی که حدود نیمی از لیستی که در رسانهها منتشر شده را نمایندگان اصولگرای فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی تشکیل میدهند. نکته مهمتری که در راستای احتمال نمایندهبودن وزیر سابق مورد نظر این است که از ۲۸نفر از این نمایندگان هماکنون عضو شورای مرکزی ۳۵نفره فراکسیون تازهتأسیس نمایندگان ولایی مجلس دهم هستند. فراکسیونی که بالاخره پس از گذشت ۷ماه از عمر مجلس دهم به ریاست حمیدرضا حاجیبابایی آغاز به کار کرد. آن هم درشرایطی که چنانچه اشاره شد، پورمختار که با وجود حضور در شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی در لیست ۲۱۰نفره غیبت داشت، از جذب نیروهای جدید جبهه مردمی تازهتأسیس از میان نمایندگان خبر داده و میگوید ۱۵ تا ۲۰ نفر از اصولگرایان به این جبهه پیوستهاند که طبیعتا خود او نیز یکی از این تعداد است.
حاجیبابایی وارد میشود!
حال اگر این سرنخها را کنار تقلای این روزهای حمیدرضا حاجیبابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی درجریان تصویب برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلس قرار دهیم و توجهی داشته باشیم به حواشی انتخاب رئیس این کمیسیون که درپی آن اصولگرایان با کنارزدن غلامرضا تاجگردون، حاجیبابایی را بر رأس کمیسیون تلفیق برنامه ششم نشاندند تا به این بهانه، نماینده همدان را هر روز به بهانهای روبهروی دوربینهای رسانهها قرار دهند، درخواهیم یافت؛ احتمال اینکه آن وزیرسابق که میخواهد نامزد جریان اصولگرایان باشد، کسی نیست جز رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس دهم و البته رئیس کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله ششم توسعه؛ کسی که بهویژه به اعتبار همین عنوان دوم میتواند مدیریت کشور در چهار، پنجسال کشور را نیز برعهده گیرد. بماند که اینها تنها حدس و گمان رسانهای است
و برای اثبات آن باید یکی، دوماه دیگر منتظر بمانیم. با این حال، سابقه فعالیتهای حاجیبابایی بهعنوان یکی از وزرای نسبتا موفق کابینه نخست احمدینژاد که با توجه به حضورش در رأس وزارت مردمی آموزش و پرورش، بهطور بالقوه امکان نفوذ در لایهها و طبقات مختلف جامعه را دارد، میتواند در اثبات این گمانهزنی موثر باشد. فراموش نکنیم با توجه به قطعیشدن عدم حضور احمدینژاد در انتخابات، احتمال ورود یکی از وزرای او به عرصه رقابت بهعنوان گزینه اصولگرایان بسیار محتمل بوده و خواهد بود.
۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]