تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817580432




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سقوط بهای نفت؛ باتلاق رقیبان، عبور ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: ایران را باید برنده اصلی تنش‌های بازار نفت طی سه سال اخیر دانست چراکه کشورمان بعد از تزلزل و کاهش‌های پی‌در پی قیمت نفت توانسته  نسبت به دیگر کشورهای صادرکننده نفت خام از جمله عربستان، الجزایر، عراق و ونزوئلا در حوزه بسیار ممتازی قرار بگیرد.
 
این موضوع را بارها مقام های کشورها و همین‌طور منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصادی جهان نظیر صندوق بین‌المللی پول اذعان کرده‌اند. با نگاهی به  وضع کشورهای منطقه می‌توان دریافت که کاهش درآمدهای نفتی باعث شده حتی ثبات سیاسی آنها نیز با مشکل مواجه شود به طوری که عربستان در سال 2016 حدود 140میلیارد دلار کسری بودجه را تجربه کرد و برای جبران این کسری حتی به فروش سهام «آرامکو» که شرکت ملی نفت عربستان سعودی است، نیز رضایت داد. اکنون 70 درصد طرح‌های عمرانی الجزایر نیز متوقف شده است. عراق باید از بانک‌های خارجی وام بگیرد تا حقوق پرسنل نفتی‌ خود را بدهد اما وضع ایران این گونه نیست و حتی صندوق بین‌المللی پول می‌گوید که ایران در این مدت بسیار موفق بوده است.
 

علی طیب نیا وزیر اقتصاد  هم  در نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی  در این باره اذعان کرد: در دوران کاهش قیمت نفت، ایران بهترین عملکرد را در کشورهای نفتی داشته است. عربستان ٣٥٠میلیارد دلار از صندوق ذخیره خود برداشت و قطر نیز ١٠ میلیارد دلار در بازارهای بین‌المللی اوراق منتشر می‌کند اما ایران هر سال هم سهم 20درصدی صندوق ذخایر ارزی را واریز کرده است.
 

امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت در مورد رمز موفقیت ایران نسبت به کشورهای دیگر جهان معتقد است: این از آثار و برکات توافق هسته‌ای و همت صنعت نفتی است که توانسته طی 37 سال بر پای خود استوار بماند و با ظرفیت‌های بومی کار کند.
 

او در مصاحبه خود با «ایران» گفته بود: اگر ما این نیروی کار و درجه خوب مهندسی را نداشتیم، وضع ما هم الآن مانند سایر کشورها بود، اما می‌بینیم که صنعت نفت حتی در میان صنایع دیگر ایران هم وضعیت بهتری دارد و علت این موفقیت هم زیربنای مناسب مهندسی در این صنعت است. این صنعت با تکیه بر این ظرفیت‌ها توانسته است در شرایط سخت تحریم دوام بیاورد و من شک ندارم که در 5 سال آینده شرکت ملی نفت ایران یکی از بزرگترین شرکت‌های بین‌المللی نفتی خواهد بود.
 

مهدی عسلی کارشناس ارشد انرژی نیز می‌گوید: در حال حاضر به دلیل کاهش سهم درآمدهای نفتی از بودجه کشور و همچنین متنوع‌تر بودن درآمدهای ایران، کشورمان نسبت به دیگر کشورهای عضو اوپک شرایط بهتری دارد. اما فریدون مجلسی کارشناس برجسته روابط بین‌الملل و انرژی در این زمینه نکته‌ای را به طنز بیان می‌کند. وی به «ایران» گفت: موفقیت و مقاومت الان ایران در برابر فشارهای ناشی از کاهش قیمت نفت و درآمدهای نفتی را مدیون اشتباهات محمود احمدی‌نژاد و اصلاحات حسن روحانی هستیم.
 

سیاست‌های اشتباه دولت قبل در تعاملات بین‌المللی منجر به تحریم شد که فشار زیادی به اقتصاد ایران وارد کرد. در آن زمان صادرات نفت خام از 2میلیون و 600 هزار بشکه در روز به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسید. مفهوم آن کاهش شدید درآمدهای ارزی در کشوری متکی به نفت بود، اما دولت یازدهم برجامی را به سرانجام رساند که به عقیده «فریدون مجلسی» سکوی پرش ایران در میان کشورهای منطقه بود. مجلسی می‌گوید: با اجرای توافق هسته‌ای که دستاورد دولت یازدهم بود توانستیم صادرات نفت خام را مجدداً به 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز برسانیم. مفهوم آن دوبرابر شدن صادرات نفت خام در شرایطی که قیمت آن نصف شده است، بود.
 

خطر ادامه سیاست‌های  احمدی‌نژاد
 

کشور ونزوئلا یکی از اقتصاد‌های فروپاشیده طی سال‌های اخیر به شمار می‌رود. کشوری که بشدت به نفت وابسته و اکنون بزرگترین ضربه را از کاهش قیمت نفت خورده است. البته ضعف ونزوئلا تنها مربوط به کاهش قیمت نفت خام نیست و مشکلات ساختاری اقتصاد این کشور به سقوط آن دامن می‌زند.
 

مجلسی با بیان اینکه اگر سیاست‌های محمود احمدی‌نژاد ادامه می یافت اکنون ایران ونزوئلایی بیش نبود، گفت: رئیس جمهوری ونزوئلا سیاست‌هایی از جنس سیاست‌های پوپولیستی احمدی‌نژاد دارد. همین موضوع سبب شده تا اکنون ارزش پول ونزوئلا 400 برابر کاهش پیدا کند. وی با اشاره به ترس ونزوئلا از اصلاح یارانه‌ها و اعتراض‌های مردم اظهار کرد: مقام های این کشور با مشاهده سقوط چند دولت در منطقه شمال آفریقا و بهار‌عربی از هر تغییر می‌ترسند.
 

مجلسی عربستان را بازنده اصلی کاهش قیمت نفت دانست و گفت: عربستان در مردابی غرق شد که خودش به بهانه‌های متعدد ایجاد کرده بود.
 

عربستان بیش از 10 میلیون بشکه در روز نفت خام تولید می‌کند و در مقایسه با تولید 4 میلیون بشکه‌ای نفت خام ایران از کاهش قیمت نفت بیشتر متضرر می‌شود. عربستان طی دو سال اخیر برای آنکه به خواسته غرب مبنی بر اعمال فشار به ایران و روسیه در بازار نفت عمل کند بیشترین ضرر را متحمل شد.
 

به گفته مجلسی ،شرایط عراق به سبب جنگ‌های داخلی آن در میان این کشورها کاملاً قابل درک است. او می‌گوید: عراق یکی از کشورهای ثروتمند است که با وجود شرایط ناگوار جنگ و کاهش قیمت نفت باز هم توانسته روی ریل رشد اقتصادی باقی بماند و فقط توقف کند. .
منابع ارزیابی معتبر جهان اعلام کرده‌اند که سال ٢٠١٦ برای ایران در میان تولیدکنندگان انبوه نفت خام متفاوت از بقیه بوده است به طوری که در ٦ ماه نخست سال  2016ایران توانسته در کنار افزایش تولید و صادرات نفت خام، صادرات غیرنفتی خود را 2/10 درصد افزایش دهد. درسال ٢٠١٦ متنوع شدن سبد درآمدی این کشور و لغو تحریم‌های غربی به ایران فرصت جهش در رشد اقتصادی داد و این روند در سال ٢٠١٧ نیز ادامه خواهد داشت.




۰۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن