واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نسل کشی پرندگان در فریدونکنار همچنان ادامه دارد/ مردم از خریدگوشت شکار پرندگان خودداری کنند
امسال، برپایی صدها دام هوایی و زمینی شکارچیان غیرمجاز و متخلف شمال کشور با مرگ و میر پرندگان وحشی فریدونکنار و میانکاله به علت شیوع آنفولانزا تقارن یافته است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه محیط زیستی این هفته"سرزمین ما" به موضوع بایدها و نبایدهای شکار اختصاص داشت.
بهزاد یوسفی مستندساز حیاتوحش به عنوان مهمان برنامه، با بیان اینکه بهتر است اظهار نظر در خصوص شکارکردن یا شکار نکردن را به کارشناسان بسپاریم، تصریح کرد: بهترین متولی این امر سازمان محیط زیست است. آنها هستند که میتوانند تصمیم بگیرند در چه مناطقی مجوز شکار صادر کنند.
وی با اشاره به سرشماری چندین باره از محل زمستان گذرانی و اقامت پرندگان، افزود: سهیمههای شکاری صادره از جانب سازمان محیط زیست بر اساس سرشماریهای صورت گرفته است، شکارچیان در فصل و شرایط مناسب به همراه محیط بانان به مناطق مجاز برای شکار میروند و این موضوعی است که در تمام دنیا معمول است.
این مستندساز حیات وحش گفت: اصل شکار موضوعی غریزی است و در تمام دنیا این صورت مسئله پاک نمیشود بلکه آن را مدیریت میکنند.
یوسفی ادامه داد: با توجه به روند کم شدن جمعیت حیاتوحش نباید همانند سالهای گذشته دست به شکار بزنیم.
وی در توضیح علت علاقه شکارچیان به انجام شکار، بیان داشت: لذت بردن از این اتفاق یکی از دلایل شکار است البته شکارچیان برای نزدیک شدن به حیاتوحش، به مناطق زندگی آنها برای شکار میروند، اما چه بهتر است به جای اینکه ماشه بکشند و حیوانی بکشند راههای دیگری را پیدا کنند تا بتوانند از حیات وحش و فضای سبز لذت ببرند. به عنوان مثال میتوان عکاسی در حیاتوحش را به شکارچیان پیشنهاد کرد.
به گفته این مستند ساز حیات وحش یکی از دلایل صدور مجوز شکار، بقای جاندارانی است که به دلیل وجود و ازدیاد دیگر جانداران در خطر هستند.
در ادامه محمد علی الله قلی فعال محیط زیست طی تماسی تلفنی به روی آنتن برنامه آمد و با بیان اینکه بحث شکار و شرایط فعلی زیستگاههای ما که رو به نابودی میروند، صرفا یکسری بحثهای انحرافی است، گفت: قطعا مخالف شکار هستم، برایم قابل درک نیست که کشتن یک حیوان یا ناقص کردن او چگونه میتواند لذت بخش باشد.
**نسلکشی در فریدونکنار و سرخ رود
وی با اشاره به وضعیت مناطق فریدونکنار و سرخ رود در فصلهای پاییز و زمستان، تشریح کرد: به واسطه جمعیت انبوهی از پرندگان این منطقه، نسل کشی و قتل عام بزرگی در حال وقوع است. در فریدونکنار و سرخ رود اصلا بحث صید و شکار مطرح نیست در آنجا از تیراندازی پرهیز میکنند و صید به شکل گروهی صورت میگیرد پرندگان در دامهای زمینی و هوایی صید میشوند.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه صید و شکار در این منطقه از حالت سنتی خارج شده و به چرخه بزرگی برای انباشت ثروت و دلالی تبدیل شده است، گفت: افراد صاحب نفوذ بازار صید و شکار پرندگان را اداره میکنند.
الله قلی در پاسخ به این سوال که آیا صید و شکار در این مناطق به دلیل محرومیتهای مالی است، گفت: به هیچ عنوان بحث محرومیتهای مالی مطرح نیست منطقه فریدونکنار و سرخ رود مناطقی توریستی هستند اما برخی از ساکنانش به جای نان بازو خوردن به پرنده کشی روی آوردهاند.
به گفته وی فروش این پرندگان تنها بین مردم مازندران است که رونق دارد زیرا برخی گمان میکنند گوشت این پرندگان خاصیت شفا بخشی دارد این در حالی است که گوشت پرندگان وحشی نسبت به پرندگان اهلی دارای ارزش غذایی کمتر است.
**آنفولانزای پرندگان در فریدونکنار و میانکاله
در ادامه مسلم آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران طی تماسی تلفنی در خصوص صید و شکار غیر قانونی در منطقه فریدونکنار و نحوه برخورد با متخلفان بیان داشت: افرادی که به صورت غیر مجاز نسبت به شکار پرندگان در مناطق فریدون کنار و سرخ رود اقدام میکنند توسط محیط بانان با آنها به شدت برخورد خواهد شد.
وی در خصوص شکارچیانی که به صورت مجاز به شکار میروند،گفت: برای تعدادی از شکارچیان هم پروانه شکار صادر میشود که آنها اجازه دارند در روزهای پنجشنبه و جمعه به شکار بروند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران در پاسخ به این سوال که آیا در منطقه فریدونکنار تا به امروز موردی از آنفولانزای پرندگان دیده شده است یا خیر، بیان داشت: گزارشهایی از طریق دامپزشکی به دست ما رسیده که تا به امروز تعدادی از پرندگان در مناطق فریدونکنار و میانکاله به دلیل آنفولانزا تلف شدهاند، این در حالی است که وقتی شکارچیان غیر مجاز به شکار میروند ممکن است صیدهای بیمار را شکار کرده و آنها را که آلوده به آنفولانزا هستند به مردم بفروشند.
**مجوزهای شکار تا اطلاع ثانوی باطل شده است
آهنگری با بیان اینکه هم اکنون مجوزهای شکار پرندگان تا اطلاع ثانوی باطل شده است، گفت: ما به همه شکارچیان اعلام کردیم در میان پرندگان، آنفولانزا دیده شده و این موضوع بسیار خطرناک خواهد بود زیرا بیماری فوق قابل انتقال از پرندگان به انسان بوده و در نهایت باعث مرگ میشود.
وی از مردم خواست تا زمانی که احتمال آنفولانزا وجود دارد از خریداری کردن هر گونه گوشت پرنده شکار خودداری کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به اقدامات انجام شده برای برخورد با شکارچیان متخلف و جمعاوری دامهای آنها، تصریح کرد: این دامها در زمینهای شالیزاری برپا شده است، تا به امروز با همراهی دادستانی استان و همچنین نیروی انتظامی طی چندین عملیات دامها را جمعآوری کردهایم اما چون این مناطق در حاشیه تالابها هستند بعد از جمعآوری ،مجددا نبست به برپایی دامها اقدام میکنند.
به گفته وی انجام این کار برای عدهای به عادت تبدیل شده و عدهای دیگر به دلیل نیازهای مالی نسبت به برپایی دامها اقدام میکنند.
در ادامه بهزاد یوسفی با بیان اینکه باید بین شکارچیان متخلف و شکارچیان قانونمند شفافسازی صورت گیرد، بیان کرد: شکارچیان قانونمند باید تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست فعالیت کنند و سازمان محیط زیست هر زمانی که صلاح دانست به آنها مجوز شکار بدهد.
وی در تشریح راهکارهای مقابله با شکارچیان غیر مجاز گفت: وجود سلاحهای غیر مجاز یکی از عواملی است که باعث فعالیت شکارچیان غیرمجاز هم میشود. بنابراین اگر این سلاحها محدود شوند شکارچیان غیر مجاز هم اجازه فعالیت نخواهند داشت ، همچنین فرهنگسازی موضوع دیگری است که باعث میشود شکارچیان غیر مجاز و متخلف از اقدامات خلاف قانون خود دست بردارند.
۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]