تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

ضد لک اکسیس وای

طراحی سایت در مشهد

کنسرت حامیم کیش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871918751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سلامت نوجوانان در معرضِ تهدیدِ تجارت دود/چرا قوانین خرید و فروش سیگار رعایت نمی‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سلامت نوجوانان در معرضِ تهدیدِ تجارت دود/چرا قوانین خرید و فروش سیگار رعایت نمی‌شود؟
بر اساس قوانین مصوب،فروش دخانیات به افراد و نوجوانان زیر 18 سال ممنوع است،اما در مقام عمل در اکثریت قریب به اتفاق مواقع این ممنوعیت نادیده گرفته می شود و به واقع سلامت نوجوانان تحت الشعاع منفعت سوداگرانِ دود قرار می گیرد.



سلامت نوجوانان در معرضِ تهدیدِ تجارت دود/چرا قوانین خرید و فروش سیگار رعایت نمی‌شود؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛خرید سیگار برای نوجوانان و افراد کم سن و سال، چندان سخت،پیچیده و دشوار نیست و کافی است با یک اسکناس 1000 تومانی و یا کمتر به دکه ها و مغازه های فروش و عرضه سیگار مراجعه شود و با سهولت،دخانیات و سیگار را بدون اِعمال ملاحضات سنی تهیه کرد.


بر اساس قانون جامع کنترل و مبارزه دخانیات،فروش و توزیع سیگار به افراد زیر 18 سال ممنوع است و در صورت تشکیک فروشنده یا توزیع کننده سیگار در خصوص میزان سن متقاضی دریافت دخانیات،وی می تواند برای محرز شدن سن فرد خریدار،از او درخواست کارت شناسایی کند،ضرورتی که ظاهرا تنها بر روی کاغذ مطرح و تعریف شده و در مقام عمل چنین امری در اکثریت قریب به اتفاق مواقع رخ نخواهد داد.


مصطفی،یکی از توزیع کنندگان خُردِ سیگار در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر واکنش به این موضوع که چرا بدون در نظر گرفتن اقتضائات سنی متقاضیان و خریداران سیگار به آنها تنباکو یا دخانیات می فروشد،عنوان کرد:در این محدوده(میدان راه آهن) اکثر سوپر مارکت داران،سیگار می فروشند و هیچکدام نیز به چنین امری(ملاحضات سنی خریداران) قائل نیستند.


وی افزود:فروش یا عدم فروش سیگار توسط بنده به افراد کم سن و سال،هیچگونه محدودیتی در دسترس پذیری اقشار اینچنینی ایجاد نخواهد کرد زیرا اکثریت قریب به اتفاق فروشندگان سیگار با دریافت نرخ تعیین شده،به فروش سیگار مبادرت می ورزند و تفاوتی ندارد فرد مراجعه کننده پیر است یا جوان،دختر است یا پسر و داشتن مبلغ تعیین شده برای سیگار مورد نیاز،تنها ضرورتی است که در این خصوص و رابطه موجود(عرضه و تقاضا)مطرح است.


منیره فروزش،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر خصوص توزیع و فروش سیگار به افراد و گروه های کم سن و سال اظهار داشت:حصول و اجرای قانون منع فروش سیگار به افرادی که به سن قانونی نرسیده اند،مستلزم همگرایی و همیاری بین دستگاهی است و تا زمانی که چنین امر خطیری میسر و محقق نشود، ضوابط و قوانین تصویب شده در این خصوص راه به جایی نخواهد برد.


وی افزود:متاسفانه هر زمانی که از دخانیات،سیگار یا تنباکو سخن به میان می آید سریعا پیکان انتقادات متوجه گروه های مافیا می شود،اما در واقع بخش قابل توجهی از نارسایی های موجود در این عرصه،ناشی ازکم کاری ها و قصور برخی دستگاه ها و نهادهای متولی است،زیرا قطعا در صورت اعمال حساسیت لازم و لحاظ کردن برخورد های قانونی مقتضی،کمتر شاهد وقوع چنین وضعیتی خواهیم بود.


فروزش گفت:اینکه قانون تصویب شده ممنوعیت فروش سیگار به افراد کم و سن و سال با اجرا بیگانه است،موید ضعف و کاستی های دستگاه های مجری در این حوزه است،در غیر اینصورت با برخورداری از پشتوانه قانونی موجود و البته لحاظ کردن عزمی جدی و همتی عالی،محدود کردن عرضه و فروش سیگار به نوجوانان و افراد کم سن و سال دور از دسترس نخواهد بود.


*محدودیت توزیع و فروش سیگار به افراد کم سن و سال مستلزم عزمی همگانی


کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس در این خصوص نظر متفاوتی دارد،وی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوانعنوان کرد:لحاظ شدن و اجرایی ساختن چنین ضرورت و امر خطیری نیازمند فرهنگ سازی،آموزش و عزمی همگانی است و صرفا با انتظار از یک یا دو نهاد مشخص، اجرای چنین قانونی میسر نخواهد شد.


وی افزود:نمی توان در تمامی فروشگاه ها و مراکز توزیع سیگار یک مامور،بازرس،ناظر یا ضابط قضایی مستقر کرد و قطعا در صورت لحاظ شدن عزمی همگانی از سوی تمامی اقشار جامعه برای ممنوعیت فروش سیگار به افراد یا گروه های کم سن وسال،یقینا این معضل به نحو شایسته تری مدیریت و مهار خواهد شد.


شرافتی در خاتمه یادآور شد:صرفا با اعمال و برخوردهای ضربتی یا سلبی از سوی دستگاه های ذیربط نمی توان گرایش و تمایل متقاضیان خرید سیگار را در افراد و گروه های نوجوان جامعه به حداقل رساند و تحقق چنین موضوعی منوط به آگاهی بخشی هر چه بیشتر و نظارت هوشمندانه اجتماعی از سوی تمامی مردم خواهد بود.





۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۵:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن