واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رقابتهای تسلیحاتی کمرشکن میان هند، پاکستان و چین که در سالهای اخیر به حوزه تسلیحات هستهای نیز تسری یافته است، با آزمایش دیروز موشک قارهپیمای هند با قابلیت حمل کلاهک هستهای وارد فاز تازهای شد؛ رقابتهایی که تنها برندگان آن نه مردم اکثراً فقیر شبهقاره و کشورهای منطقه، که قدرتهای استعمارگر و جنگافروز دنیا مانند آمریکا و انگلیس و کمپانیهای تولید اسلحه خواهند بود.
به گزارش تراز ، به گزارش وبگاه «هافینگتونپست» هند دیروز دوشنبه از آزمایش موفقیتآمیز موشک بالستیک قارهپیمای خود خبر داد. این موشک دوربرد موسوم به «آگنی5» که با فناوری بومی هند ساخته شده از جزیرهای در خلیج بنگال پرتاب شد. مقامات هند پیشتر در ماه جاری اعلام کرده بودند که در پایان سال و در آستانه سالنو قصد دارند این آزمایش موشکی را انجام دهند.
بلافاصله پس از پرتاب این موشک با وزن حدود 50 تن، «پراناب موکرجی» رییسجمهور هند در پستی توییتری این موفقیت را به سازمان تحقیق و توسعه دفاعی این کشور تبریک گفت و نوشت: «این آزمایش قابلیتهای دفاعی و راهبردی ما را تقویت خواهد کرد.» به گفته مقامات هند، در این موشک 17 متری برخلاف دیگر موشکهای سری آگنی از فناوریهای پیشرفته در سیستمهای جهتیابی، کلاهک و موتور آن استفاده شده است.
موشک سطح به سطح آگنی 5 میتواند اهدافی را تا مسافت 5 هزار کیلومتری هدف قرار داده و شعاع برد آن حتی پکن پایتخت چین را نیز دربر میگیرد. این موشک سهمرحلهای قادر است تا کلاهکی اتمی با وزن یک تن را حمل کند و با ایجاد توانایی حمله دوربرد برای هند موجب توازن قوای آن در برابر چین میشود. پیشتر، هند این موشک را در 19 آوریل 2012، 15 سپتامبر 2013 و آخرین بار 31 ژانویه 2015 آزمایش کرده بود. آگنی در زبان هندی و همچنین در زبان سانسکریت، به معنای آتش است.
از دیدگاه هند، ایجاد نیروی موشکی با قابلیت حمل کلاهکهای هستهای، ضمن ایجاد بازدارندگی در برابر قدرتهای منطقهای متخاصم (بهویژه چین و پاکستان) امنیت ملی هند را به بهترین شکل حفظ کرده و در معادلات قدرت در عرصه بینالمللی برگی برنده در اختیار این کشور قرار میدهد.
خصومتهای تاریخی و مذهبی هند و پاکستان در منطقه که از سالهای وجود استعمار در شبهقاره به یادگار مانده است و اختلافات و درگیریهای مرزی هند و چین (که در سال 1962 به رویارویی نظامی میان دو کشور انجامید)، باعث شده تا سه کشور با توجه به دستآوردها و خریدهای تسلیحاتی طرفهای دیگر، عزم خود را برای دستیابی به تسلیحاتی پیشرفتهتر جزم کنند؛ این موضوع بهویژه در سالهای اخیر و با ورود دیگر قدرتهای جهانی به ویژه آمریکا- به صحنه این رقابتها برای مهار چین به نحو فزایندهای تشدید شده است؛ به طوری که دهلی، پکن و اسلامّآباد مسابقه بیپایانی را برای ساخت تسلیحات کشتار جمعی به بهای فقر هرچه بیشتر مردم خود، کلید زدهاند.تهدید هستهای پاکستان علیه رژیمصهیونیستی
همزمان، پاکستان و رژیم صهیونیستی درگیر بحران دیپلماتیکی شدهاند که به دلیل واکنش توییتری «محمد آصف» وزیردفاع پاکستان به اظهارات منتسب به «موشه یعلون» وزیر پیشین جنگ رژیم غاصب قدس ایجاد شده است. آصف در پست توییتری خود نوشت: «وزارت دفاع اسراییل با پیشفرض نقش پاکستان در سوریه علیه داعش، ما را به حمله هستهای تهدید کرده است، ولی اسراییل فراموش کرده که پاکستان هم خود قدرتی هستهای است.» پیشتردر برخی رسانههای آمریکایی، اظهاراتی منسوب به وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی منتشر شده بود که در آن علیالظاهر موشه یعلون گفته بود: «اگر پاکستان به هر بهانهای نیروی زمینی به سوریه بفرستد ما این کشور را با سلاح هستهای نابودی میکنیم.» اما وزارت جنگ رژیم جعلی اسراییل ضمن تکذیب این اظهارات، تاکید کرده وزیر جنگ پیشین این رژیم حرفی در این زمینه نزده و هر آنچه منتشر شده کذب محض است. با وجود تکذیب این خبر از سوی رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع پاکستان اظهاراتش را از صفحه توییتر خود برنداشته است.
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 8 دى 1395 - 09:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]