واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یک جوان فارغالتحصيل مهندسي كشاورزي توانسته با استفاده از علم روز كشاورزي موفقيتهاي زيادي به دست آورده و براي 8 نفر هم اشتغالزايي كرده است.
به گزارش تراز ،داود كريمي، 28 ساله درباره چگونگي آغاز به كار در عرصه كشاورزي مدرن، ميگويد: «در دوره دانشجويي با هدف فراگرفتن تجربيات عملي در كار كشاورزي مدرن، بعد از پايان كلاسها در گلخانههاي شيراز به صورت رايگان كارگري ميكردم، بيل ميزدم، كود ميريختم، فرغون دست ميگرفتم و... . هدف اصليام تلفيق دانش تئوري با تجربه عملي بود و از همان دوره دانشجويي برنامه بلند مدتي براي حضور در عرصه كشاورزي به صورت مدرن و علمي داشتم.»
اين فعال اقتصاد مقاومتي ميافزايد: «وقتي از دانشگاه فارغالتحصيل شدم هيچ سرمايهاي نداشتم تا با آن زمين بخرم يا گلخانه احداث كنم، از طرفي اصلا دلم نميخواست كارمند دولت و حقوق بگير باشم. تصميم گرفتم يك گلخانه اجاره كنم اما حتي پول اجاره گلخانه را هم نداشتم، در يزد برخلاف كرج و ورامين زمين كشاورزي بسيار گران است، در نتيجه با صاحبان چند گلخانه مذاكره كردم و از آنها خواستم گلخانه شان را به من اجاره بدهند اما اجاره بها را بعد از برداشت محصول و فروش در بازار از من بگيرند. خدا را شكر قبول كردند و من هم بعد از اولين فصل برداشت توانستم پول اجاره اولين گلخانه را بپردازم.»
كريمي که در حال حاضر چندين گلخانه در اختيار دارد و محصولات بسيار متنوعي توليد کرده است اظهار ميكند: «يكي از عرصههاي كار من، توليد نشاء استاندارد براي ديگر گلخانهها و كشاورزان است. در گذشته كشاورزان بذر را در زمين ميكاشتند اما امروزه ثابت شده كه توليد نشاء و كاشت آن بهتر از شيوه سنتي كاشت بذر در خاك است. ما نشاءها را در فضايي استاندارد براي انتقال به زمين كشاورزي آماده ميكنيم. سال گذشته بيش از 500 هزار انواع نشاء گياهاني چون كلم بروكلي، كاهو، كرفس، گوجه، فلفل و به ليمو توليد كرديم و به فروش رسانديم. استفاده از نشاء باعث ميشود ريشه گياه قويتر باشد، رشد آفات كاهش يابد و فصل كشت به خاطر آمادهسازي زمين عقب نيفتد.»
او اضافه ميكند: «عرصه ديگر فعاليت من توليد محصولات ارگانيك است. يك گلخانه گوجه گيلاسي، يك گلخانه گوجه سالادي و يك گلخانه شناور در اختيار دارم كه متناسب با تقاضاي فصل در آن فلفل دلمهاي و بادمجان كشت ميكنم. در اين گلخانهها به هيچ وجه از سموم شيمیايي براي مبارزه با آفات استفاده نميكنيم، در عوض از تكنيكهاي ساده علمي بهره ميگيريم. واقعيت اين است كه استفاده از سموم نه به نفع سلامت مصرفكننده است و نه به نفع جيب كشاورز چون قيمت سموم بسيار بالاست. در اين گلخانهها با استفاده از تلههاي نوري با انواع آفتها مبارزه ميكنيم.
برگزيده سومين همايش ملي طلايهداران اقتصاد مقاومتي، اظهار ميكند: «رژيم غذايي گياهخواري و خامخواري در يزد رو به گسترش است. كلم بروكلي براي گياه خواران و خام خواران ماده غذايي بسيار مهم و پر مصرفي است. به همين دليل يك گلخانه هم براي توليد كلم بروكلي ويژه اين مصرفكنندههاي جديد داريم و محصولات را به صورت اختصاصي به آنها ميفروشيم. عرصه ديگر فعاليت ما، توليد گياهان زينتي مانند زرشك زينتي، خرزهره و رزماري است كه هر گلدان از آنها بين 10 تا 15 هزار تومان به فروش ميرسد. اطلسي، شب بو و گازانيا را هم براي استفاده در فضاي سبز شهري و ارائه به مديريت شهري با نصف قيمت بازار توليد ميكنيم هرچند با وجود مزيت اقتصادي محصولات ما، رانتهاي موجود اجازه نميدهد مسئولان شهري اين محصولات را جايگزين محصولات گران توليدكنندههاي خاص كنند!»
او ميافزايد: « كشاورزي بدون خاك مزيتهاي زيادي دارد از جمله از بين رفتن آفات خاك زي، كشت طبقاتي و استفاده از حجم علاوه بر سطح و كاهش 70 درصدي مصرف آب. تحقيقات جهاني نشان از بازده فوقالعاده اين شيوه از كشت دارد، مثلا بازده خيار در كشت هيدروپونيك 50 درصد و فلفل 100 درصد بيشتر از كشت سنتي است. البته هزينه توليد محصولات هيدروپونيك 30 تا 40 درصد بيشتر است اما كميت و كيفيت محصولات افزايش مييابد و در نهايت اين هزينه سر به سر ميشود.»
كريمي در پایان میگوید :من به دوستان سپاه ناحيه مديون هستم و اميدوارم بتوانم محبت آنها را جبران كنم. با استفاده از وام 30 ميليون توماني آنها توانستم از فشار اقتصادي رها شوم و با خيال راحتتري فعاليت كنم.»
منبع: کیهان
زمانبندی انتشار: 7 دى 1395 - 09:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]