واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی:جای مسائل فقهی محیط زیست در مراکز علمی خالی است
رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز حفظ محیط زیست امر به معروف است، گفت: جای مسائل فقهی محیط زیست در جامعه و مراکز علمی خالی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، آیتالله سیدمصطفی محققداماد پیش از ظهر امروز در جلسه تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان در سال 95 با موضوع «الهیات محیط زیست با تکیه بر اسلام» به مقاله یک استاد دانشگاه آمریکایی در این زمینه اشاره کرد. وی اظهار کرد: در سال 1966 استاد «لین وایت» آمریکایی با ارائه مقالهای عنوان کرد که ریشههای تاریخی بحران زیستمحیطی ما مربوط به دو دین مسیحیت و یهودیت بوده، زیرا این دو دین به انسان تعلیم داده که خداوند همه چیز را برای بشر خلق کرده و بازیچهای در دست بشر است. استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در سالهای گذشته یک فرد یهودی کتابی را منتشر و اعلام کرد تمام تخریب زیستمحیطی نشأت گرفته از اسلام است. استاد و رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه افراد مذکور به عنوان استادان دانشگاه هستند، تصریح کرد: اگر قرآن به طور صحیح درک نشود موجب کجاندیشی میشود. وی با اشاره به اینکه اکنون جنایتهای منطقه به دلیل کجاندیشی گروههای تروریستی است، گفت: باید به قرآن به طور عمیق توجه داشته باشیم. محققداماد با تصریح بر اینکه قرآن انسانها را توصیه به تدبر کرده است، ادامه داد: از نظر حکمت اسلامی جهان در حرکت عمومی بوده و به خدا میرسد. این استاد حوزه و دانشگاه انسان را حرکت سیر عمومی دانست و تصریح کرد: دلیلی ندارد انسان هر کاری میخواهد انجام دهد. وی با بیان اینکه انسان باید طبیعت را نمود حق بداند، اظهار کرد:
خداوند آیات خود را در طبیعت نشان داده است. محققداماد طبیعت و جهان را نمود حق خواند و خاطرنشان کرد: طراوت جهان طراوت حق بوده و انسان با ملاحظه نمود حق خود را به خداوند میرساند. وی آلوده کردن طبیعت را به معنای آلوده کردن حق دانست. به گفته رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی، تمام آسمانها و زمین تسبیح خداوند را میگویند، اما سخن آنها را نمیشنویم. وی با بیان اینکه امروز جای مسائل فقهی محیط زیست در مراکز علمی خالی است، یادآور شد: جهان متکلم است و سخن میگوید. محققداماد با اشاره به اینکه از درون فقه باید مسائل محیط زیست را بیان کنیم، ادامه داد: جای مسائل فقهی محیط زیست در جامعه و مراکز علمی خالی است. وی حفظ محیط زیست را امر به معروف نامید و خاطرنشان کرد: امروز حفظ محیط زیست امر به معروف و نهی از منکر است و باید از دبستانها آغاز شود. رئیس گروه حقوق دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی در کشور اخلاق است، تصریح کرد: یک جنبه این مشکل، محیط زیست است. انتهای پیام/84001/ز40
95/04/31 :: 12:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]