تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817481063




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف نسخه‌ای تازه از زکریای رازی در کتابخانه ملی اتریش


واضح آرشیو وب فارسی:الف: کشف نسخه‌ای تازه از زکریای رازی در کتابخانه ملی اتریش

تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۰
 
وصفی
 
رایزن فرهنگی ایران در اتریش از کشف نسخه‌ لاتین کتاب «المنصوری» رازی در کتابخانه ملی اتریش خبر داد.   محمدرضا وصفی، رایزن فرهنگی ایران در اتریش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اعلام این خبر گفت: همیشه این سؤال مطرح بوده که پس از سقوط آندلس آیا کتابخانه‌‌های آن نیز از بین رفته و یا چه بلایی سر نسخه‌های خطی دنیای شرق آمده است؟ اخیراً‌ برای نخستین‌بار کتابخانه ملی اتریش در جریان یک بازدید خصوصی مجموعه‌ای را پیش چشم بنده و حجت‌الاسلام تسخیری ریاست مرکز گفت‌و‌گوهای دینی به نمایش در آمد که شامل بخش قابل توجهی از نسخه‌های شرقی است که برخی در زمان‌های دور به لاتین ترجمه شده است و اکنون یا دیگر در کتابخانه‌های مهم دنیا نیستند و یا بسیار کمیابند. وی ادامه داد:‌ در این مجموعه نسخه‌هایی دیده می‌شود که از دوران سلطنتی اتریش و پادشاهی هاسبورگ‌‌ها برجای مانده است، از آن جمله مجموعه‌های مفصلی در خصوص طب دنیای قدیم است. هم‌چنین در میان این مجموعه ترجمه لاتین نسخه «المنصوری فی الطب‌»‌ رازی نیز وجود دارد که به تفصیل و با دقت کامل ترجمه شده است،‌ پیش از این نسخه‌های عربی این کتاب در کتابخانه‌های مختلف دنیا شناسایی شده بود،‌ اما از نسخه لاتین خبری نبود. وصفی با بیان این مطلب که ترجمه یک کتاب به زبان لاتین و انتقال آن به حوزه فرهنگی دیگر در آن زمان اهمیت ویژه کتاب را نشان می‌دهد،‌ گفت:‌ به باور محققان قرون وسطی رازی بزرگترین پزشک ایران و جهان اسلام در قرون وسطی است، که کتاب «المنصوری» را برای منصوربن‌ اسماعیل نگارش کرده است، این کتاب از 10 مقاله شکل گرفته و مورخان اروپایی معتقدند که در کنار «الحاوی» رازی بزرگترین کتاب در زمینه علوم پزشکی قدیم است. همچنین المنصوری یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌هایی است که علم تشریح را بیان کرده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا رایزنی تعاملی برای انتقال نسخه دیجیتال این کتاب به ایران داشته یا خیر؟ گفت:‌ ما برنامه‌ ویژه‌ای در این خصوص نداریم؛ چرا که اساسا‌ً در دستور کار سال جاری رایزنی فرهنگی چنین پروژه ای نیست،‌ ما به عنوان حلقه واسط بین کتابخانه‌های ملی دو‌ کشور می‌توانیم اقدام کنیم. داشتن نسخه دیجیتال از این کتاب و یا کتاب‌های دیگر منوط به طی کردن مسیری ویژه است و مسیر آن تفاهم‌نامه میان کتابخانه ملی ایران و اتریش است. کتابخانه ملی ایران از روی فهرستگان کتابخانه ملی اتریش می‌تواند درخواست مبادله چنین نسخه‌هایی را داشته باشد و ما رسیدن به این هدف را دنبال  می‌کنیم. رایزن فرهنگی ایران در وین تصریح کرد:‌ اما اینکه این نسخه‌ها چگونه به اتریش رسیده است،‌ پرسشی است که حتی کارشناسان خود کتابخانه ملی اتریش نیز برای آن پاسخ روشنی ‌ندارند، برخی از این نسخه‌ها در سال‌های دور توسط پادشاهی هلند به پادشاهی اتریش _مجار اهدا شده بود و برخی نیز از دولت عثمانی یا تجار نسخ خطی عثمانی و اسلامی در قرن‌های گذشته خریداری شده است. البته کارشناسان کتابخانه ملی اتریش معتقدند مرجع اصلی این نسخه‌ها در سال‌های دور همان کتابخانه‌های اندلس است. میراث بزرگ جهان اسلام شکوفایی ویژه‌ای در علم و هنر و اندیشه و فلسفه داشت و‌ اگر آن میراث زنده می‌بود ما امروز به بلای کج فهمی‌های بسیار در دنیای اسلام کمتر مبتلا بودیم.‌ در هر حال ترجمه موجود از زکریاری که برای دنیای غرب در قرون گذشته انجام شده حکایت از پویایی علم در شرق اسلامی و‌ نیاز غرب به این علوم بوده است.

 








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن