واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: یکی از اصول قانون اساسی این است که جلسات مجلس شورای اسلامی باید علنی برگزار شود. ضمانت اجرای علنی بودن جلسات مجلس شورای اسلامی، حضور خبرنگاران و رسانه های گروهی و همچنین پخش به صورت زنده از رادیو جمهوری اسلامی است.
به گزارش «تابناک»؛ در موارد خاص در صورتی که تعدادی از نمایندگان مجلس اعتقاد به برگزاری جلسه غیر علنی داشته باشند، می توانند با تصویب موضوع در صحن علنی، جلسه را غیرعلنی برگزار کنند.
نکته مهم در این میان این است که گاهی مباحث برخی از جلسات غیرعلنی مجلس به تشخیص نمایندگان از طریق رسانه ها و شبکه های مجازی منتشر می شود؛ اما از آنجا که در قانون برای افشای مذاکرات و مطالب جلسات غیرعلنی مجلس مجازاتی پیش بینی نشده است، برخی نمایندگان مجلس، بعضی از مطالب را با تشخیص خود و گزینشی مطرح می کنند که گاهی باعث ایجاد برخی تنش ها نیز در بین آحاد جامعه می شود.
احمد مازنی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص مباحث مطرح در کمیسیون ها، منعی نگذاشته، ولی این تا جایی است که روی مباحث عنوان محرمانه مطرح نباشد.
وی گفت: ما تا اینجای کار بر روی عمق و سطح مطالب بحثی نداریم و فارغ از اینکه مطالب از نظر محرمانه بودن در چه سطحی است و به تعبیر برخی مطالب ممکن است روزنامه ای باشد، موضوع را بررسی می کنیم؛ اما به هر حال اصل راز داری و اخلاق ایجاب می کند که نماینده مجلس، آنچه بین مقامات مطرح می شود به صورت امانت در نزد خود نگاه دارد، در آیین نامه نیز به همین صورت است.
مطابق قانون چنانچه به صورت محرمانه بیان شده باشد و نماینده ای غیر قانونی آن را افشا کند، باید هیأت رسیدگی بر رفتار نمایندگان این موضوع را بررسی کند.
وی با بیان اینکه در این باره خلع قانونی وجود ندارد، گفت: تشخیص موضوع محرمانه از غیر محرمانه به خود نماینده بستگی دارد و نماینده های مجلس می توانند در کلیه امور از جمله گزارش کمیسیون ها اظهار نظر کنند. البته بهتر آن است که مخبر کمیسیون این مطالب را عنوان کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
همچنین علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: آیین نامه داخلی مجلس آزادی عملی به نمایندگان مجلس داده که بر اساس آن نمایندگان هم می توانند در همه کمیسیون ها حضور داشته باشند و هم به همه اسناد مجلس دسترسی پیدا کنند.
این نماینده مجلس گفت: نکته ای که در این بین وجود دارد، بحث محرمانه بودن مذاکرات و اسناد است، که برای آن نیز قوانین عام وجود دارد، و مطابق قانون انتشار اخبار محرمانه جرم تلقی می شود.
وی گفت: در این بین تفاسیر مختلف و مصادیقی که ممکن است بر این قوانین منطبق باشند، جزو طبقه بندی هایی قرار دارند که به نظر می رسد نیاز به بازبینی و دقت بیشتری دارند.
وی ادامه داد: هم اکنون مبنای عمل نمایندگان آیین نامه داخلی مجلس است و آزادی عمل نمایندگان در چهارچوب ایفای نقش نمایندگی آنهاست، آنچه خارج از این چهار چوب اتفاق می افتد، اعم از تخلف یا جرم مشمول قوانین و مقررات عمومی می شود.
رحیمی افزود: محرمانه بودن و انتشار این اخبار جزو مواردی است که دارای بار حقوقی هستند و به نوعی اگر مسجل شود که محرمانه بوده اند مستوجب مجازات هستند.
وی در پایان یادآور شد: به نظر می رسد، قوانین مرتبط به این موضوع نیاز به بازبینی دارند و باید هم آیین نامه داخلی مجلس و هم قوانین موجود دیگر در این زمینه بازنگری شوند تا اگر خلأ قانونی در این ارتباط وجود دارد، اصلاح شود.
۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]