واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: دلچرکین شدن روحانی برای حضور در انتخابات
«در سال۸۷ برخی از بزرگان کشور به آقای احمدینژاد توصیه میکردند که برنامههای خود را به صورت پنج یا شش ساله تدوین کنند. این مساله به معنای این بود که بزرگان دوست داشتند ریاستجمهوری آقای احمدینژاد ادامه داشته باشد. این در حالی است که کسی به آقای روحانی توصیه نمیکند برنامههای بلندمدت و پنج ساله تدوین کند.»
به گزارش ایسنا، سیدمحمود میرلوحی در گفتوگو با روزنامه «آرمانامروز» ماجرای دلچرکین شدن روحانی برای حضور در انتخابات را مطرح کرد.
او در این باره گفت: «اصولگرایان خطاب به آقای روحانی عنوان میکنند که شما تنها ۵۰.۷ رای داشتهاید و بقیه آرا متعلق به اصولگرایان بوده است. با این حال اصولگرایان این مساله را مطرح نمیکنند که بقیه آرا نیز متعلق به یک نفر و یک گروه سیاسی نبوده، بلکه به گروههای مختلفی تعلق داشته است. شرایط به گونهای پیش رفت که آقای روحانی به شدت از این وضعیت و حضور در انتخابات آینده دل چرکین شدند. از سوی دیگر آقای روحانی قصد داشتند در اصلاح کابینه تغییرات جدیتر و بیشتری صورت بدهند که با مشاهده این هجمهها از تغییرات بیشتر پرهیز و تنها به تغییر سه وزیر اکتفا کردند.»
سیدمحمود میرلوحی، معاون پارلمانی وزیر کشور دولت اصلاحات و سخنگوی ستاد اصلاحطلبان تهران در انتخابات ۹۴ همچنین عنوان میکند: «رئیس دولت اصلاحات همواره به اصلاحطلبان توصیه میکند که دیدگاههای حمایتی خود را نسبت به دولت آقای روحانی ادامه بدهند. حتی در یکی از دیدارهایی که ایشان با آقای روحانی داشتند به آقای روحانی عنوان کرده بودند که مراقب هجمههای اصولگرایان علیه دولت باشند و به راحتی میدان را خالی نکنند.»
در ادامه گزیده گفتوگوی «آرمان امروز» با سید محمود میرلوحی را میخوانید.
- به نظر میرسد که اصلاحطلبان برای آقای روحانی به صورت مستقل ستاد انتخاباتی تشکیل میدهند. این در حالی است که احتمال تشکیل ستاد از سوی آقای روحانی نیز وجود دارد. در چنین شرایطی احتمال ادغام ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان با حامیان دولت نیز وجود خواهد داشت.
- نتایج انتخابات تهران و مناطق مختلف کشور به صورت کلی برنامههای اصولگرایان را به هم زد و اصولگرایان را با چالشهای مهم درونگروهی مواجه کرد. این وضعیت برای اصولگرایان تا انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخاب رئیس مجلس خبرگان ادامه داشت.
هنگامی که آقای جنتی و آقای لاریجانی به ریاست دو مجلس برگزیده شدند شرایط برای اصولگرایان تغییر کرد و این جریان قدرت مانور بیشتری در فضای سیاسی کشور پیدا کرد. در این فضا اصولگرایان تلاش کردند انتقام انتخابات مجلس را از آقای روحانی بگیرند. به همین دلیل نیز هجمههای سنگین و بزرگی را علیه دولت و آقای روحانی آغاز کردند. کار به جایی رسیده بود که از همه تریبونها علیه آقای روحانی، اعضای کابینه و برادر ایشان موضعگیریهای تندی صورت میگرفت. اصولگرایان به دنبال این مساله بودند که با فشارهای سنگینی که علیه آقای روحانی صورت میدهند آقای روحانی را وادار کنند از حضور در انتخابات آینده انصراف بدهد.
- به نظر میرسد اصولگرایان به ظاهر نتایج انتخابات مجلس را پذیرفتهاند اما به شکلهای مختلف تلاش میکنند تاثیرگذاری اصلاحطلبان را در مجلس کمرنگ نشان دهند. اصولگرایان خطاب به آقای روحانی عنوان میکنند که شما تنها ۵۰.۷ رای داشتهاید و بقیه آرا متعلق به اصولگرایان بوده است. با این حال اصولگرایان این مساله را مطرح نمیکنند که بقیه آرا نیز متعلق به یک نفر و یک گروه سیاسی نبوده، بلکه به گروههای مختلفی تعلق داشته است. شرایط به گونهای پیش رفت که آقای روحانی به شدت از این وضعیت و حضور در انتخابات آینده دلچرکین شدند.
- آقای روحانی قصد داشتند در اصلاح کابینه تغییرات جدیتر و بیشتری را صورت بدهند که با مشاهده این هجمهها از تغییرات بیشتر پرهیز کردند و تنها به تغییر سه وزیر اکتفا کردند.
- تکدر خاطر آقای روحانی در این زمینه بسیار زیاد بود. به همین دلیل بزرگان جریان اصلاحات با آقای روحانی دیدار و مذاکره و ایشان را نسبت به آینده امیدوار کردند.
- آقای روحانی و بزرگان جریان اصلاحات به خوبی به این مساله آگاهی دارند که اصولگرایان و مخالفان دولت از تمام تواناییهای خود استفاده خواهند کرد تا آقای روحانی نخستین رئیسجمهور چهار ساله ایران باشد.
- این وضعیت برای رئیس دولت اصلاحات نیز در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری رخ داده بود و ایشان تمایل جدی برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری سال۱۳۸۰ نداشتند. با این وجود نزدیکان و بزرگان جریان اصلاحات با تحلیل شرایط انتخابات و کشور ایشان را راضی کردند که در انتخابات حضور پیدا کنند.
- در سال۸۷ برخی از بزرگان کشور به آقای احمدینژاد توصیه میکردند که برنامههای خود را به صورت پنج یا شش ساله تدوین کنند. این مساله به معنای این بود که بزرگان دوست داشتند ریاستجمهوری آقای احمدینژاد ادامه داشته باشد. این در حالی است که کسی به آقای روحانی توصیه نمیکند برنامههای بلندمدت و پنج ساله تدوین کند.
- تنها کسی که توصیه موکد دارد که دولت آقای روحانی باید دو دورهای باشد آیتا...هاشمی رفسنجانی است که به دفعات به این نکته در اظهارات خود تاکید کرده و از آقای روحانی خواسته که اهداف بلندمدت برای خود تعیین کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۰۶ دی ۱۳۹۵ - 26 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]