واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مردم کجای جبهه مردمی هستند؟
اصولگرایان در برزخ تندروی سلبی یا عقلانیت ایجابی!
مگر اینکه تحولاتی رقم بخورد که از دایره پیش بینی و تحلیل های ما فزون تر باشد و انقلابی برای آنانی رقم بزند که گویا خود را انقلابی تمام عیار میدانند و رقیب را ....! آنچنان که همواره از زبان مردم سخن می گویند، مردمی که خلاف نظر آنان عمل کرده و رای می دهند!.
روز نو : مگر اینکه تحولاتی رقم بخورد که از دایره پیش بینی و تحلیل های ما فزون تر باشد و انقلابی برای آنانی رقم بزند که گویا خود را انقلابی تمام عیار میدانند و رقیب را ....! آنچنان که همواره از زبان مردم سخن می گویند، مردمی که خلاف نظر آنان عمل کرده و رای می دهند!.
چند دهه است که می خواهند با سینه ستبر و قامتی ایستاده از تفوق و برتری خود در عرصه سیاسی و انتخابات ریاست جمهوری بگویند اما نمی شود که نمی شود!.
به گزارش روز نو؛ راست های سنتی یا محافظه کاران که یک دهه ای می شود عنوان اصولگرایی را برای خود برگزیده اند، در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری علی الظاهر به تحقق این آرزوی دیرین نزدیک شدند اما کاندیدای پیروز به رغم عقبه و سابقه حضور در این جریان و نیز حمایت های بی چون و چرای پسینی از همان ابتدا خرج خود را از اصولگرایان سوا کرد و گفت که وامدار هیچ جریان سیاسی نیست.
اصولگرایان البته همه کرسی های انتخابی و انتصابی را بیش از یک دهه روی کاغذ در اختیار داشتند اما پیروزی شان در انتخابات مجلس ناشی از یک انتخابات رقابتی نبود و در غیاب حریف به ترکتازی در نهاد قانونگذاری می پرداختند و در عرصه اجرایی هم رئیس جمهوری محبوب و مطلوب آنان خود را اصولگرا نمی دانست.
مخلص و موجز کلام آنکه اصولگرایان پیروز و مسلط، نام و نشان یک برنده تمام قامت و متکی به خود که گفتمانی برای عرضه و جاذبه ای برای تهییج افکار عمومی داشته باشند؛ نداشتند!.
تنها انتخاباتی که می شد گفت اصولگرایان توانسته بودند از آن پیروز خارج شوند و رقیب را پشت سر بگذارند، دومین دوره انتخابات شورای شهر بود و این پیروزی برآمده از انفعال و سرخوردگی بدنه حامی اصلاح طلبان از آنان؛ همین توفیق یک استراتژی مشخص را تا هم اکنون پیش روی اصولگرایان قرار داده و دو راهبرد را در برابرشان.
اینکه بر طبل هجمه و حمله به دولت مستقر کوفته و از هر طریق و روشی بکوشند که با ایجاد یاس و ناامیدی حامیان طرف مقابل را به مرحله یاس و ناامیدی رهنمون کنند و با رای حداقلی بر اریکه قدرت تکیه زنند یا آنکه در وجه ایجابی گفتمان و شعارهایی برای عرضه داشته باشند تا مردم را به سمت و سوی خود جلب کرده و بدین سان در یک رقابت واقعی پیروز صحنه گردند.
طیف تندرو این جریان راه حل اول را برگزیده اند و شاهد هستیم که با تمام توان رسانه ای و سیاسی به تخریب دولت می پردازند، روزنامه کیهان به عنوان مهم ترین تریبون این جریان با شعبده بازی محیر العقول آمار تورم مراکز رسمی را زیر سئوال برده و با جمع کردن تورم سه ساله روی هم تیتر تورم 58 درصدی می زند!! و نمی گوید که اگر مبنای محاسبه این باشد در دولت قبل تورم سر به فلک کشیده و چهار رقمی می شد!، کریمی قدوسی از جلسه نبوده، خبر سازی می کند و حرف های بریده بریده را کنار هم می چیند که بگوید برجام ال بود و بل بود و ......
البته اینان نمی خواهند لختی تامل کنند که صحنه انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات شوراها متفاوت است و این مردم با رسانه های امروزی آگاه تر از هر زمان دیگری هستند و نتیجه انفعال و خانه نشینی را و نیز مطالبه های ناموزن را با گوشت و پوست خود لمس کرده و دیکته نوشته شده چنین طیفی را در اذهان خود دارند.
در دیگر سو شماری از عقلای اصولگرا در فکر آن هستند که با اجماع و اتحاد حول محور تشکیلاتی که امروز آن را رونمایی کرده و عنوان « جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی« را بر آن گذارده اند، پا به عرصه رقابت بگذارند
اما نکته آنجاست که اصولگرایان نشان داده اند که در وجه ایجابی توانایی اقناع سازی و گفتمان پردازی ندارند، آنان سال هاست که نتوانسته اند، جذابیت ملموسی از خود نشان داده و متاعی برای عرضه داشته باشند. گزینه های در چنته آنان هم به طور ملموس در قواره ریاست جمهوری نشان نداده اند، از میرسلیم تا ضرغامی و جلیلی و قالیباف که کارنامه مشخص دارند و به نظر نمی رسد اکنون هم فرصتی برای عرضه کاندیدای تازه وقت باقیمانده باشد.
ترکیب کسانی هم که پشت میز معرفی جبهه مردمی نشستند هم به آن میزان نامتجانس هست که چشم انداز پیش روی این جریان را روشن نشان ندهد، از یاران سابق احمدی نژاد تا اصولگرایان سنتی که سال هاست اندر خم یک کوچه اند و هنرمندی که خبر سازی های ترور بیولوژیک اش واکنش ها داشت در فضای مجازی و ...
من حیث المجموع این روحیه حضور و تلاش جمعی شایسته تقدیر است اما به نظر نمی رسد با این اقدامات اصولگرایان بتوانند راهی برای عبور از برزخ بیابند مگر اینکه تحولاتی رقم بخورد که از دایره پیش بینی و تحلیل های ما فزون تر باشد و انقلابی برای آنانی رقم بزند که گویا خود را انقلابی تمام عیار میدانند و رقیب را ....! آنچنان که همواره از زبان مردم سخن می گویند، مردمی که خلاف نظر آنان عمل کرده و رای می دهند!.
*خرداد
تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]