تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):همانا نفرت انگیزترین مخلوق خدا بنده ای است که مردم از شرّ زبان او پرهیز می کنند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816607438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سقوط 17ميليارد دلاري مصرف ارزي در سال 94


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سقوط 17ميليارد دلاري مصرف ارزي در سال 94
افزايش صادرات نفتي و غير‌نفتي و سقوط 17 ميليارددلاري واردات رسمي و غير‌رسمي كالا (قاچاق) در سال 94 كه اين روند نيز در سال 95 تكرار شده است، از منظر اقتصادي نويد‌دهنده كاهش بهاي ارز در كشور است...
نویسنده : هادی غلامحسینی 


افزايش صادرات نفتي و غير‌نفتي و سقوط 17 ميليارددلاري واردات رسمي و غير‌رسمي كالا (قاچاق) در سال 94 كه اين روند نيز در سال 95 تكرار شده است، از منظر اقتصادي نويد‌دهنده كاهش بهاي ارز در كشور است، حال جا دارد مجلس شوراي اسلامي، وزير اقتصاد، رئيس كل بانك مركزي و رئيس اتاق بازرگاني ايران را به مجلس دعوت كند تا ببينند چطور مي‌شود كه به رغم كاهش مصارف ارزي و افزايش منابع ارزي كشور، بهاي دلار به 4040 تومان می‌رسد.

به گزارش «جوان» طي هفته‌هاي گذشته شاهد افزايش بي‌دليل بهاي دلار و عبور آن از منطقه 4هزار تومان بوديم و نكته خنده‌دار اين است كه اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه حداقل در سال 94 مصارف ارزي ايران (‌واردات و قاچاق كالا‌) حدود 17ميليارد دلار كاهش يافته و در مقابل منابع ارزي ايران از محل صادرات نفت و غير‌نفتي افزايش داشته است.
   
افت واردات و قاچاق
طبق آمار رسمي گمرك در سال ۱۳۹۴، در مجموع ۴۱ميليارد و ۴۹۹ ميليون دلار كالا وارد كشور شد. اين در حالي است كه در سال ۱۳۹۴ به ميزان ۱۲ميليارد و ۷۰ميليون دلار ارز كمتري نسبت به سال۱۳۹۳ صرف واردات شده و اين روند (‌افت واردات‌) در سال جاري نيز ادامه يافته است زيرا مطابق آمار گمرك، ميزان واردات در نيمه ابتدايي سال 95 نيز 20 ميليارد و 308 ميليون دلار گزارش شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته با افت 61/ 2 درصدي مواجه بوده است.
از سوي ديگر به گواه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در سال 94، قاچاق كالا و ارز از محدوده 20 ميليارد دلار به محدوده 15ميليارد دلار رسيده است و ادعا شده در سال جاري نيز كاهش قاچاق كالا و ارز ادامه‌دار باشد. واردات رسمي و غير‌رسمي به عنوان مهم‌ترين مصارف ارزي ايران است، فقط در سال 94، حدود 17ميليارد دلار كاهش يافته و اين روند در نيمه ابتداي سال نيز ادامه يافته است.

همچنين، آمار منتشر شده از سوي گمرك ايران نشان مي‌دهد در نيمه نخست سال جاري، ميزان صادرات 21 ميليارد و 706 ميليون دلار گزارش شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 6 درصدي داشته است، اين در حالي است كه محصولات پتروشيمي به ارزش 9 ميليارددلار و ميعانات گازي به ارزش 3 ميليارد و 496 ميليون دلار جزو عمده اقلام صادراتي كشور در نيمه ابتدايي سال جاري به شمار مي‌رود. بدين ترتيب منابع ارزي ايران نيز از محل صادرات كالاهاي غير‌نفتي در حال رشد است.

 ازسوي ديگر طي سال‌هاي اخير در جريان مذاكرات هسته‌اي بسياري از منابع ارزي ايران كه در خارج از كشور بلوك بود آزاد شد و دولت يازدهم به اين ارزها دست يافت و در كنار اين مورد شاهد رشد توليد نفت نيز بوديم، بدين ترتيب رشد بهاي ارز اين بار خيلي مضحك و غير‌واقعي بود و پذيرشش اصلاً امكانپذير نيست، در همين راستا بايد دولت يازدهم گزارش عملكرد ارزي خود را پيش از تحويل دولت به دولت آتي به مردم ارائه دهد.
  
مجلس حداقل سؤال كند
در شرايط كنوني حداقل مجلس شوراي اسلامي بايد از وزير اقتصاد، رئيس كل بانك مركزي و رئيس اتاق بازرگاني دعوت به عمل آورد تا در رابطه با رشد بهاي دلار واقعيت‌ها را با 80 ميليون ايراني در ميان بگذارند و در همين ارتباط مركز پژوهش‌هاي مجلس بايد يك گزارش مبسوط تهيه ببيند.
  
بورس ارز راه‌اندازي شود
وقتي بانك مركزي و دولت در تنظيم بازار ارز صداقت ندارند بايد بورس ارز در كشور راه‌اندازي شود تا مردم بدانند فروشنده و خريدار ارز دركشور چه اشخاص حقيقي و حقوقي هستند، اين در حالي است كه اين شائبه نيز در كشور شكل گرفته كه صادركنندگان كالا‌، اصلاً ارزهاي خود را وارد كشور نمي‌كنند و در خارج از كشور سرمايه‌گذاري مي‌كنند، اين در حالي است كه با راه‌اندازي بورس ارز تمامي مشخصات عرضه كننده و تقاضا‌كننده ارز در سامانه‌هاي بورس ثبت و ضبط مي‌شود.
  
سود دلار 4هزار توماني كجا مي‌رود؟
از ديگرسو، صرف نظر از گراني مصنوعي و دستوري دلار طي هفته‌هاي اخير كه نماد اتحاد و رسوخ بخش خصوصي در دفتر رياست جمهوري است، بايد مشخص شود سود گراني دلار به كجا مي‌رود زيرا هزينه‌اش مشخص است كه در سبد مردم اعمال مي‌شود.
در حالي اختلاف بهاي دلار دولتي و آزاد به محدوده 700تومان رسيده كه بايد ديد منابع ارزي نفتي كه متعلق به ملت ايران است با چه نرخي به فروش مي‌رسد، به نظر مي‌رسد بانك مركزي ايران به عنوان متولي تنظيم بازار ارز و همچنين تك‌تك صادركنندگان عمده كالا همچون پتروشيمي‌ها، ميعانات گازي و... بايد گزارش شفاف هفتگي به ملت ايران دهند و بگويند در اين مدت چه مقدار ارز و با چه نرخي به بازار ارز تزريق و چه ميزان سود كسب كرده‌اند. همانطور كه عنوان شد امروز در كشور ايران بيش از هر زمان ديگري نياز به يك بازار شفاف ارزي داريم تا بدانيم بانك مركزي و صادركنندگان با چه نرخي ارزهايشان را در بازار تزريق مي‌كنند و خريداران ارز چه كساني هستند.

اگر خريداران عمده ارز واردكنندگان و قاچاقچيان هستند، بايد بدانيم كه اين افراد فقط در سال 94، 17ميليارد دلار ارز كمتري صرف تجارت قانوني و غير‌قانوني خود كرده‌اند و اگر مردم خريدار ارز هستند، اصلاً مردم چنين نقدينگي‌اي ندارند كه بخواهند به يكباره چند ميليارد دلار ارز از بازار خريده و بازار را متلاطم كنند. به هر ترتيب هزينه عدم شفافيت در بازار ارز را اقشار متوسط و ضعيف جامعه ايران مي‌دهند زيرا گراني ارز به تورم تبديل شده و بيش از پيش در سبد هزينه آنها فشار مي‌آورد و بايد بساط گراني و حاشيه سود و كسب درآمدها از تسعير نرخ ارز براي هميشه برچيده شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن