تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به من ايمان نياورده است آن كس كه شب سير بخوابد و همسايه اش گرسنه باشد. به من ايمان ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845856991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

‌آیت‌الله جوادی‌آملی: مشکل حوزه این است که همه چیز را در فقه و اصول خلاصه کرده است/ اخلاق علم است و با سفارش حل نمی‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



‌آیت‌الله جوادی‌آملی: مشکل حوزه این است که همه چیز را در فقه و اصول خلاصه کرده است/ اخلاق علم است و با سفارش حل نمی‌شود
‌آیت الله جوادی آملی با اشاره به برخی مشکلات علمی در حوزه گفت: آنچه مشکل حوزه‌های فعلی ماست این است که ما هر سه را در فقه و اصول خلاصه کردیم در حالی که آن کسی که گفت: «طلب العلم فریضة» اوّلین انّمایش علوم عقلی و استدلالی است فرمود: «انما العلم ثلاثة آیةٌ محکمة». ما خیال می‌کنیم اخلاق با سفارش حل می‌شود اخلاق علم است و غیر از موعظه است.
روز نو : ‌آیت الله جوادی آملی با اشاره به برخی مشکلات علمی در حوزه گفت: آنچه مشکل حوزه‌های فعلی ماست این است که ما هر سه را در فقه و اصول خلاصه کردیم در حالی که آن کسی که گفت: «طلب العلم فریضة» اوّلین انّمایش علوم عقلی و استدلالی است فرمود: «انما العلم ثلاثة آیةٌ محکمة». ما خیال می‌کنیم اخلاق با سفارش حل می‌شود اخلاق علم است و غیر از موعظه است.
 
به گزارش روز نو، حضرت آیت‌الله جوادی آملی در درس اخلاق این هفته خود که با حضور جمعی از طلاب و دانشجویان و علاقه‌مندان به قرآن و عترت در نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد با تکیه بر آیات و روایات به تبیین مسأله علم و فراگیری آن پرداخت و گفت: دین به ما گفته است که فراگیری علم لازم است اگر بخواهیم جاهلیت را به عقلانیت تبدیل کنیم، تنها راهش فرهنگ و علم است، لذا فراگیری علم را واجب کرده است.
 
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: بعضی از علوم واجب عینی است و بعضی‌ها واجب کفایی؛ این دین برای اینکه ثابت کند می‌شود جاهلیت را به عقلانیت تبدیل کرد و راهش هم علم است کلی‌گویی نگفته است. لذا همانطور که گفتند باید به دنبال علم بروید، گفتند که چه چیزی هم باید بخوانید. هم از وجود مبارک پیغمبر(ص) هم از وجود مبارک امام صادق(ع) رسید «انما العلم ثلاثة آیة محکمة فریضة عادلة و سنّة قائمة» آیه محکمه برمی‌گردد به اصول دین, آن دو یکی برمی‌گردد به فقه و لوازم فقه، یکی هم برمی‌گردد به اخلاق و حقوق.
 
وی به برخی مشکلات علمی در حوزه اشاره کرد و بیان داشت: آنچه مشکل حوزه‌های فعلی ماست این است که ما هر سه را در فقه و اصول خلاصه کردیم در حالی که آن کسی که گفت: «طلب العلم فریضة» اوّلین انّمایش علوم عقلی و استدلالی است،گفت: «انما العلم ثلاثة آیةٌ محکمة». ما خیال می‌کنیم اخلاق با سفارش حل می‌شود اخلاق علم است و غیر از موعظه است؛ بخشی از مسائل دقیق اخلاقی هم از فقه و اصول, علمی‌تر و قوی‌تر و غنی‌تر است چطور می‌شود انسان یک مسئله را می‌داند و عمل نمی‌کند؟! چطور می‌شود ما عالِم بی‌عمل داریم؟! یقین دارد قرآن این را گفته, خودش هم درسش را داده ولی باز از منبر پایین می‌آید و به نامحرم نگاه می‌کند مشکلش چیست؟ ما چرا عالِم بی‌عمل داریم؟ برای اینکه اخلاق نیست تا ما ندانیم و نشناسیم نفس را که «النفس ما هی؟» تا شئون نفس را نشناسیم, مشکل حل نخواهد شد. مگر این موارد با موعظه حل می‌شود؟! این شخص را اخلاق تربیت می‌کند نه موعظه, اخلاق هم یک جان کَندن علمی می‌خواهد.
 
آیت‌الله جوادی آملی به تبیین واژه «غیرت» پرداخت و گفت: اینکه گفته‌اند: «من عرف نفسه فقد عرف ربّه» وقتی انسان الله را با معرفت می‌شناسد دین و وحی را و نمونه‌هایش را در خود می‌یابد. خدا ما را با سرمایه خلق کرده است! ما یک صاحب‌خانه‌ای داریم و یک مهمان, آن‌قدر در ما غیرت باشد که مهمان ناخوانده را نیاوریم یکی از برجسته‌ترین اوصاف مؤمن «غیرت» است.
 
وی ادامه داد: در غیرت سه اصل و فضیلت باید با هم جمع بشوند تا غیرت تشکیل شود: غیرت یعنی غیرزدایی و وارد حریم غیر نشدن یک; غیرزدایی یعنی غیر را وارد حریم خود نکردن دو; این دو غیرزدایی در رهن معرفت هویّت است تا آدم قلمرو خود, هویّت و محدوده خود را نشناسد نه خروجی‌اش را بلد است نه ورودی‌اش را بلد است. ما وقتی می‌توانیم غیر را راه ندهیم و در حریم غیر وارد نشویم که معرفت خود را بشناسیم سه؛ تا این سه عنصر پیدا نشود شخص غیور نخواهد بود و از اوصاف برجسته خدا این است که خدا غیور است. در نهج‌البلاغه وجود مبارک حضرت امیر می‌فرماید هیچ انسان باغیرتی زنا نمی‌کند حالا زنا فرق نمی‌کند یا زنای چشم است یا زنای گوش است یا زنای اعضای دیگر است چون شخص زناکار وارد حریم غیر می‌شود. این غیرت را انسان باید کاملاً بشناسد و مرزبندی کند.
 
مفسر برجسته قرآن کریم در پایان با اشاره به آیات قرآن کریم و این‌که انسان بی‌سرمایه خلق نشده و خداوند ما را با سرمایه درونی آفریده، بیان داشت: ما باید علمی یاد بگیریم که هر روز در خودمان تجربه کنیم که این با غیرت ما سازگار است یا نه. بیان ذلک این است که خدای سبحان گرچه در سوره مبارکه نحل فرمود: روزی که از بطن مادر بیرون آمدید هیچ چیزی نمی‌دانستید. این علومی که باید از راه تجربه در حوزه و دانشگاه یاد بگیرید هیچ کدام از اینها را نمی‌دانستید اما من به شما لوح نانوشته ندادم شما را با سرمایه خلق کردم ﴿فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾ فرمود ما هر کسی را با این سرمایه خلق کردیم اینها صاحب‌خانه‌اند شما که رفتید در حوزه یا دانشگاه، غیور باشید، علمی بیاورید که با صاحب‌خانه بسازد، آن صاحبخانه که داریم الهام الهی است که نه بیراهه برویم نه راه کسی را ببندیم, یک علمی یاد نگیریم که با صاحب‌خانه نسازد. در همه موارد، علمی فراهم کنیم که با غیرت ما هماهنگ باشد.

*رسا





تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن