محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832391944
جناب آیتالله یزدی! توزیع سیبزمینی احمدینژاد کجا و منشور حقوقشهروندی کجا؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جناب آیتالله یزدی! توزیع سیبزمینی احمدینژاد کجا و منشور حقوقشهروندی کجا؟
گفتهاند كه اين كار يك كار تبليغات انتخاباتي است. اين انگيزهخواني است و شايسته طرح در نقد حقوقي و مهم نيست. ولي فرض كنيم كه چنين باشد، در اين صورت توزيع سيبزميني در ميان مردم و حتي ريختن آنها توي جاده بهتر است يا ارايه منشور حقوق شهروندي؟ چرا نسبت به آن كار اعتراضي نشد، ولي بيان حقوق شهروندي مردم را، با عنوان تبليغات انتخاباتي محكوم ميكنيم؟ چه خوب بود همه نامزدهاي انتخاباتي با تكيه بر حقوق مردم تبليغ ميكردند و نه اتلاف منابع مالي كشور. چرا جناب يزدي در اين موارد موضعگيري ميكند تا مخالفت آنان با حقوق شهروندي برداشت شود؟
آفتابنیوز : یک روزنامه در سرمقاله امروز خود به انتقادات آیتالله یزدی عضو شورای نگهبان از منشور حقوق شهروندی پاسخ داده و نوشته است: از ژهنگامي كه از منشور حقوق شهروندي رونمايي شد، ميتوانستيم حدس بزنيم كه چنين كاري مورد استقبال برخي از افراد و جناحها قرار نگيرد، ولي در اين ميان واكنش آيتالله يزدي، عضو محترم شوراي نگهبان متفاوت از ديگر واكنشها و تا حدودي غيرمنتظره بود. به ويژه اينكه ايشان به عنوان عضو شوراي نگهبان اگر نقدي و اعتراضي به اين منشور داشتند، طبعا مخاطبان انتظار داشتند كه با ادبيات حقوقي و مستند به مفاد حقوقي و نه سياسي آن را بيان كنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ادامه یادداشت روزنامه اعتماد آمده است: آقاي يزدي در نقد اين منشور چنين اظهارنظر كردند كه: «من تكتك ۱۲۰ بند تنظيم شده در اين منشور را خواندم اما متاسفانه يك كلمه از اصل ۴ قانون اساسي، سخني به ميان نيامده است. در جلسه شوراي نگهبان نيز تاكيد كردم كه اگر اين منشور، لايحه است بايد به مجلس برود و آنگاه در شوراي نگهبان بررسي شود و اگر مصوبه دولت است بايد طبق قانون به رييس مجلس بدهند تا بررسي شود كه مفاد آن برخلاف قانون اساسي نباشد... منشور شهروندي نه طرح بوده و نه لايحه، بلكه تبليغات انتخاباتي است و از نظر قانون خلاف بوده و قابل پيگيري است... براي نخستينبار است كه در انقلاب اسلامي چنين منشوري در كشور به طور مستقيم به مردم ابلاغ ميشود و متاسفانه قيد و بندها را برداشته و به قانون اساسي توجه نكردهاند... هيچگاه قانون اساسي نميگويد كه فتنهانگيزان و اهانتكنندگان به اصل مقدسات و اسلام آزادند؛ تا هر چه بخواهند به اسم آزادي بگويند.»
نخستين نكتهاي كه در مورد عدم اشاره به اصل چهارم قانون اساسي اشاره كردهاند، را از دو زاويه ميتوان نقد كرد. در اصل چهارم آمده است كه: «كليه قوانين و مقررات مدني، جزايي، مالي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها بايد بر اساس موازين اسلامي باشد. اين اصل بر اطلاق يا عموم همه اصول قانون اساسي و قوانين و مقررات ديگر حاكم است و تشخيص اين امر بر عهده فقهاي شوراي نگهبان است.» با اين ملاحظه، تمامي حقوق شهروندي كه در قانون اساسي و ساير قوانين آمده است ذيل اين اصل تعريف ميشود. بنابراين اصل مذكور در عرض ساير اصول و حقوق نيست، بلكه در طول آنهاست و منشور مذكور تعيين و تطبيق مصداق در حقوق شهروندي كرده است.
از سوي ديگر هدف از منشور طرح و بيان حقوق شهروندي بوده است. حقوقي كه شامل حال همه شهروندان اعم از دين و جنسيت و قوميت و... ميشود و مهمتر اينكه منشور به ذكر مواردي ميپردازد كه دولتها مكلف به تامين آن حقوق براي شهروندان هستند. از سوي ديگر ممكن است اين برداشت پيش آيد كه اجراي اصل چهارم مشكلي ندارد و ذكر آن تعريضي به عملكرد شوراي نگهبان تلقي شود. شوراي نگهبان درباره همه قوانين و مقررات در حال رسيدگي به اين مساله است. آيا تاكنون شوراي نگهبان در اجراي اين وظيفه خود كوتاهي كرده كه در اين زمينه حقي زايل شود؟ در حالي كه در مورد استيفاي ساير حقوق، انواع و اقسام مشكلات و موانع وجود دارد. نكته ديگر اين است كه در منشور مذكور نه تنها از اصل چهارم بلكه اصول ديگري نيز وجود دارند كه در منشور ذكري از آنان نرفته است، زيرا موضوعا خارج از مقوله حقوق شهروندي هستند.
اين بخش اظهارنظر جناب آقاي يزدي را ميتوان يك نقد عادي و حتي سليقهاي دانست ولي بخش دوم كه منشور را غيرقانوني و قابل تعقيب دانستهاند را در هيچ قالبي نميتوان درك و فهم كرد. كجاي اين كار غيرقانوني است؟
آيا بيان و اظهار مفاد قانون، عملي غيرقانوني است؟ اگر ايشان ١٢٠ بند اين حقوق را مطالعه كردهاند، خوب بود كه ١٢٠ بند پيوست آن را كه مفاد و مستندات قانوني هر يك از بندهاي ١٢٠گانه را ذكر كرده بود نيز ملاحظه ميكردند. اين منشور نه لايحه است و نه مصوبه دولت؛ بلكه جمعآوري اصول قانون اساسي، قوانين و مصوبات قبلي است كه همه آنها مراحل قانوني خود را طي كردهاند. تنها كاري كه در اين ميان شده، جمعآوري و مستندسازي و دستهبندي اين حقوق است. كاري كه در اصل ترجيح داشت شوراي نگهبان آن را انجام ميداد. شورايي كه بايد حافظ قانون اساسي و حقوق ملت باشد و بايد از آگاهي مردم در زمينه حقوقشان استقبال كند. آقاي يزدي فرمودهاند كه اين كار خلاف قانون بوده و قابل پيگيري است. در مقام شوراي نگهبان بودن ايجاب ميكند كه خيلي دقيق و حقوقي سخن گفت. از ايشان درخواست ميشود كه همين ادعاي خود را در قالب يك نوشته حقوقي بيان كند كه كجاي اين كار دولت يا رييس آن غيرقانوني است كه حقوق شهروندان را كه در قوانين موجود آمده جمعآوري و يكجا براي آنان ارايه كند؟
اگر همين ادعا را ايشان مستند كرد، همه ادعاهاي ديگرشان هم پذيرفتني است. ايشان گفتهاند كه اين كار يك كار تبليغات انتخاباتي است. اين انگيزهخواني است و شايسته طرح در نقد حقوقي و مهم نيست. ولي فرض كنيم كه چنين باشد، در اين صورت توزيع سيبزميني در ميان مردم و حتي ريختن آنها توي جاده بهتر است يا ارايه منشور حقوق شهروندي؟ چرا نسبت به آن كار اعتراضي نشد، ولي بيان حقوق شهروندي مردم را، با عنوان تبليغات انتخاباتي محكوم ميكنيم؟ چه خوب بود همه نامزدهاي انتخاباتي با تكيه بر حقوق مردم تبليغ ميكردند و نه اتلاف منابع مالي كشور. چرا جناب يزدي در اين موارد موضعگيري ميكند تا مخالفت آنان با حقوق شهروندي برداشت شود؟
بخش ديگر اظهارات ايشان جاي تعجب دارد. زيرا فرض كنيم براي بار اول چنين كاري انجام شده باشد. خوب چه ايرادي دارد؟ مگر بار اول بودن ايراد دارد؟ هر كاري كه انجام شود، در يك نوبت بار اول بوده، حالا اگر يك كار اشتباه براي بار دوم يا صدم انجام شود، اشتباه نيست؟ درستي و نادرستي يك كار ربطي به نخستين و صدمين بار بودن اجراي آن ندارد. اگر كار انجام شده خوب است، افتخار نخستينبار بودنش براي مجري آن و اگر آن كار نادرست و بد است، ذلت صدمين بار انجام شدنش براي مجريانش. فراز آخر جملات آقاي يزدي (بحث آزادي توهينكنندگان) هم از عجايب است. چون ايشان كه متن ١٢٠ ماده را خواندهاند بفرمايند كجاي آن چنين گزارهاي آمده است؟اگر همين مورد را شرح دهند، كفايت ميكند. خلاصه قضيه اين است كه بيان نقدهايي اينچنيني از هر كس و در هر جايگاهي قابل انتظار باشد، از عضو فقيه شوراي نگهبان پذيرفتني نيست و مخاطب انتظار شنيدن يك نقد حقوقي و با ادبيات دقيق حقوقي دارد.
برخی از انتشار منشور حقوق شهروندي بدحال شدند
به گزارش آفتابنیوز، حجتالاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهوری نیز روز پنجشنبه در نخستین همایش حقوق شهروندی، «تردید در اصل مبنای سند حقوق شهروندی و سیاسی قلمدادکردن آن جفا به کشور است. منشور حقوق شهروندی که ریاستجمهوری چند روز قبل از آن رونمایی کرد، تجمیع معارفت قرآنی، فقه اسلامی، عصاره قانون اساسی و اقدامات ارزشمند و افتخارآمیزی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی در ٣٧ سال گذشته به اجرای آن همت كرده است».
او به هدف انتشار منشور حقوق شهروندی اشاره و بیان کرد: «تعجب میکنم بعد از انتشار این سند، برخیها بهجای خوشحالشدن، بدحال شدند. این سند، نه سندی فانتزی برای ظاهرسازی در برابر قطعنامه حقوقبشری بیگانگان است و نه یک سند برای تبلیغات سیاسی و انتخاباتی بلکه این یک سند حقوقی و واقعی برای دولت است. دولت به مردم وعده داده و این یک عهد شرعی است که باید اجرائی شود».
مجید انصاری، گفت: «امام به بهانه جنگ و توطئه میتوانستند حقوق شهروندی مردم را زیر پا بگذارند، اما این کار را نکردند، اما میبینیم آمریکا پس از حادثه ١١ سپتامبر تا امروز به بهانه مقابله با تروریسم مکالمات آمریکاییها و برخی غیرآمریکاییها را شنود میکند». معاون حقوقی رئيسجمهوری، عنوان کرد: «خانه خالی حقوق شهروندی را نیز باید ببینیم و میبینیم زیرا اگر جایی رشوه، پارتیبازی، عدمپاسخگویی درست به مردم و نبود آزادی بیان، گفتار و نوشتار باشد، همه به معنای پایمالشدن حقوق شهروندی است».
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
جناب آیتالله یزدی! توزیع سیبزمینی کجا و منشور حقوق شهروندی کجا؟
جناب آیتالله یزدی توزیع سیبزمینی کجا و منشور حقوق شهروندی کجا هيچگاه قانون اساسي نميگويد كه فتنهانگيزان و اهانتكنندگان به اصل مقدسات و اسلام آزادند تا هر چه بخواهند به اسم آزادي بگويند از هنگامي كه از منشور حقوق شهروندي رونمايي شد ميتوانستيم حدس بزنيم كه چنين كاري موردجناب یزدی! توزیع سیبزمینی کجا و منشور حقوق شهروندی کجا؟
جناب یزدی توزیع سیبزمینی کجا و منشور حقوق شهروندی کجا به گزارش آخرین نیوز روزنامه اعتماد در سرمقاله امروز خود به انتقادات آیتالله یزدی عضو شورای نگهبان از منشور حقوق شهروندی پاسخ داده است از هنگامي كه از منشور حقوق شهروندي رونمايي شد ميتوانستيم حدس بزنيم كه چنين كاري موردرئیس جمهوری در اربعین کجا بود؟
رئیس جمهوری در اربعین کجا بود تاریخ انتشار سه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰ ۰۶ اربعین و حضور در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین یکی از برنامه هایی است که عمده عاشقان اهل بیت ع انجام می دهند اما در اربعین امسال رییس جمهوری بررسی منشوری را مورد بررسی قرار داد که سخن از آزادی آزادگیاشتغال جوانان کجای برنامه ششم توسعه قرار داده شده است؟/سیستم وزارت علوم فساد اداری دارد
اشتغال جوانان کجای برنامه ششم توسعه قرار داده شده است سیستم وزارت علوم فساد اداری دارد عضو کمیسیون فرهنگی گفت فساد اداری در سیستم وزارت علوم همچون دادن امتیاز به موسسات آموزش غیردولتی و مدیران اسبق و فعلی لیست آنها موجود است دیده میشود به گزارش خبرنگار مجلس گروه&nbانتقادات آیتالله یزدی از منشور حقوق شهروندی
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت منشور شهروندی نه طرح بوده نه لایحه بلکه تبلیغات انتخاباتی و از نظر قانون خلاف است به گزارش خبرگزاری بسیج آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار سردار غیب پرور و جمعی از مسئولان بسیج بیان کرد بنده طلبه ای هستم که همواره درابوبکر بغدادی در کجا مخفی شده است؟
ابوبکر بغدادی در کجا مخفی شده است تاریخ انتشار جمعه ۲۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۳۸ یک فرمانده عراقی اعلام کرد این کشور از محل اختفای سرکرده گروه تروریستی داعش اطلاع دارد به گزارش خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی نیقاش فاضل جلیل برواری یکی از فرماندهان نیروهای مبارزانتقادات صریح آیتالله یزدی از منشور حقوق شهروندی:خلاف قانون است/نمیشود به اسم آزادی هرچه را گفت
انتقادات صریح آیتالله یزدی از منشور حقوق شهروندی خلاف قانون است نمیشود به اسم آزادی هرچه را گفت رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت منشور شهروندی نه طرح بوده نه لایحه بلکه تبلیغات انتخاباتی و از نظر قانون خلاف است به گزارش نامه نیوز به نقل از بسیج نیوز آیت الله یزدی رئیکلید آزادی الرقه سوریه کجاست؟
خبرگزاری ایرنا یحیی رسول سخنگوی عملیات آزادسازی نینوا در اظهاراتی رسانه ای گفت نصف اراضی استان نینوا درجریان عملیات نیروهای مشترک عراقی از 17 اکتبر سالجاری میلادی آزاد و از لوث وجود داعش تروریستی پاکسازی شده است وی در تشریح آخرین اوضاع جنگ در میدان های نبرد در استان نینوا گفت همعراقچی واقعاً کجاست؟ | پایگاه خبری تراز
تراز عباس عراقچی کجاست این سوالی است که طی 2 ماه اخیر و همزمان با اوج تنگناهای برجام بهخاطر بدعهدیهای آمریکا در سطحی از فعالان سیاسی و رسانهای کشور مطرح شده است به گزارش تراز عباس عراقچی کجاست این سوالی است که طی 2 ماه اخیر و همزمان با اوج تنگناهای برجام بهخاطر بمسؤولانی که روزی نان برای خوردن نداشتند و امروز در کاخ مینشینند، از کجا این پولها را آوردهاند/ یک سال و نیم
مسؤولانی که روزی نان برای خوردن نداشتند و امروز در کاخ مینشینند از کجا این پولها را آوردهاند یک سال و نیم قبل واقعیات برجام را گفتیم عضو پیشین کمیسیون برجام مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسؤولان کاخنشین باید به مردم بگویند از کجا پول آوردهاند گفت زندگی هر مسؤولی را که-
سیاسی
پربازدیدترینها