محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843442377
سهم ناچیز بورس از اقتصاد ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان - لیلا شاسوندی: هر چند زمستان سال گذشته بورس تهران روزهایی بهاری را تجربه کرد و پیش بینی میشد سبز پوش بودن بورس در اولین سال پس از لغو تحریمها ادامه داشته باشد، اما بازار سرمایه در ماههای سپری شده از سال جاری نوسانات زیادی را تجربه کرده است. تابستان امسال که در مقاطعی شاهد کاهش چشمگیر شاخصهای بورس بودیم، کارشناسان و مسئولان پیش بینی کردند رونق در نیمه دوم سال به بازار سرمایه باز میگردد. اما پاییز امسال بورس آنقدرها پر رونق نبود و امید فعالان این بازار به اتفاقات فصل زمستان است.
به نظر میرسد بازار سهام بازاری بهت زده از شرایط نه چندان مطلوبی است که بر آن حاکم شده است و ثمرهای جز بی اعتمادی برای آن نداشته است. تداوم توقف طولانی بیش از ۶۰ نماد معاملاتی شرکت بورسی و فرابورسی در کنار برگزاری مجامع بانکهای پرحاشیه بازار و در نهایت بازگشت سهامداران با دستهای خالی باعث شده تا فضایی بهت زده و همراه با بی اعتمادی را برای معاملهگران تالار شیشهای ایجاد کند. از اصلیترین اهداف بورس، افزایش حجم سرمایهگذاری از طریق جذب و به کار انداختن سرمایههای راکد مردم در جامعه است.
در واقع برقراری ارتباط بین عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان سرمایه و تنظیم معاملات بازار سرمایه از وظایف بورس است. همچنین بورس با قیمت گذاری سهام و اوراق بهادار تا حدودی از نوسان شدید قیمتها جلوگیری میکند، اما در سالهای اخیر به دلیل اعمال تحریمهای قدرتهای جهانی علیه ایران، بازار بورس نیز مانند دیگر بخشها و نهادهای اقتصادی وارد دوره رکود بی سابقهای شد، به طوری که بررسی تحولات بازار بورس نشان میدهد بیسابقهترین سقوط شاخص بورس در تاریخ ۴۸ ساله این بازار با افت شدید ۲۳۸۸ واحدی دماسنج بازار سرمایه در ۲۳ دی سال ۹۲ به ثبت رسید و موجب بازگشت بازار به محدوده ۸۵ هزار واحدی شد.
برای بهبود وضعیت بازار بورس در سال گذشته، بانک مرکزی اهتمام جدی به کاهش سود سپردههای بانکی داشت و طی چند دوره بانکها را موظف به کاهش سود سپرده گذاران خود کرد. برخی از کارشناسان دلیل این اقدام دولت و بانک مرکزی را تلاشی برای سوق دادن سرمایههای مردم از بانکها به سوی بازارهایی مانند بورس و رونق گرفتن تولید میدانند. اما نوسانات بازار بورس توانایی اقناع مردم برای ورود سرمایهشان به این بازار را ندارد و تا حدودی این اقدام دولت بی تاثیر است. کارشناسان اقتصادی نیز درباره کاهش نرخ سود بانکی و تاثیر آن در خروج سرمایه مردم از بانک و حرکت آن به سمت بازار سرمایه چندان امیدوار نیستند، زیرا معتقدند رکود بورس در سالهای اخیر به دلیل رکود کل اقتصاد بوده است و زمانی که صنایع مختلف دچار رکود هستند طبیعتا سهام آنها هم به فروش نمیرسد و در نتیجه مشکل اصلی را باید در خود صنایع پیدا کرد.
توقف بورس بازی
در دولت قبلی به دلیل افت شدید بازار بورس، سهامداران یا فعالیت خود را متوقف کردند یا داراییهایشان را به طور کلی از این بازار خارج کردند. یکی از اقدامات دولت تدبیر و امید تاکید بر حرکت به سمت شفافیت مالی بنگاه و شرکتهای پذیرفته شده در بورس است. بنابراین بسیاری از اقتصاددانان بازار بورس را بارزترین بازار کشور میدانند و درست به دلیل همین شفافیت است که بازار بورس ایران را نمیتوان آیینه تمام نمای اقتصاد کشور دانست، زیرا بازارهای دیگر از این میزان شفافیت برخوردار نیستند، بنابراین بورس را باید تافته جدابافته اقتصاد ایران دانست. بازار سرمایه با رفع محدودیتهای تحریم و کاهش نرخ سود بانکی به بهبود وضعیت خوشبین بود، اما به دلیل زیرساختهای نامناسب در بازار سرمایه، توانایی جذب سرمایهگذار به اندازه کافی و ایجاد امنیت سرمایهگذاری از بین رفته است، بنابراین نمیتوان انتظار تحولی چشمگیر و جدی از بازار بورس داشت.
فاصله بورس تهران با بورسهای جهانی
با بررسی مقایسهای هزینههای معاملاتی سهام در بورس تهران و مقایسه آن با سایر بورسهای بزرگ و کوچک جهان مشخص میشود که این هزینهها همچنان تا نزدیک شدن به استانداردها فاصله زیادی دارند. در سالهای اخیر قانونگذاران به رشد بازار سرمایه توجه کمتری نشان دادند و بیشتر هدف خود را معطوف به کسب درآمد از خود معاملات کردهاند؛ امری که باعث میشود در نهایت خود این درآمد نیز محدود بماند. از طرف دیگر، درآمد مالیاتی دولت از بورس به شکل تاسفآوری از محل کسب سود نیست و از همه معاملات مالیات دریافت میشود.
بررسی اجمالی هزینههای بازار سرمایه در ایران و مقایسه این مولفهها با کشوری مانند ترکیه نشان میدهد درحالی که ترکیه بازار سهام جدید خود را دو دهه پس از ایران راهاندازی کرده است اندازه بازار آن در حال حاضر چیزی حدود دو برابر بازار سرمایه در ایران است. متاسفانه با اینکه قوانین کارمزدهای ارکان بازار و هزینههای معاملاتی در کشوری مانند ژاپن هر سه سال یک بار بازبینی میشود، بررسی دقیقتر این روندها در ایران نشان میدهد این ارقام در کشور ما کمتر مورد توجه و بازبینی قرار میگیرد و احتمالا قانونگذار کمتر به نقش اساسی پایین بودن هزینههای معاملات در تسهیل فرایند کشف قیمت و گسترش بازار سرمایه توجه داشته و دارد.
همچنین افزایش ۸۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایه که در ابتدای شش ماهه اول سال وجود داشت در برابر عدد تولید ناخالص داخلی کشور عدد بسیار کوچکی است و این مهم را ایجاب میکند تا بیشتر بر نقش بازار سرمایه بر تامین مالی شرکتها در برنامههای توسعه تاکید شود. با مقایسه این افزایش در سرمایه با شش ماهه ابتدایی سال ۹۴ متوجه میشویم که این عدد کاهش یافته است و این حجم از گردش سرمایه در مقایسه با اقتصاد کلان و دیگر بازارهای کشور به هیچ وجه حجم قابل ملاحظهای نیست. با بررسی آمار کشورهای توسعه یافته مشخص میشود که بین ۷۰ تا ۸۰ درصد تامین مالی بنگاههای اقتصادی به دست بازار سرمایه آن کشور صورت میگیرد و این در حالی است که در ایران تنها سه درصد از تامین مالی بنگاههای اقتصادی بر عهده بازار بورس است.
بازار بورس در زمستان
پس از لغو تحریمها علیه ایران و با رشد شاخص کل بورس در ماههای پایانی سال ۹۴، پیشبینیهای کارشناسان اقتصادی در راستای رشد بیشتر و بهبود وضعیت بازار سرمایه برای شش ماهه اول سال ۹۵ آنطور که انتظار میرفت از آب درنیامد و رکود همچنان در شش ماهه اول امسال گریبانگیر بازار بورس بود و نتوانست بنگاههای اقتصادی را تامین مالی کند. نماگر بازار سهام که در آخرین روز تابستان در سطح ۷۶ هزار و ۴۵۱ واحدی قرار داشت، در آخرین روز از فصل پاییز در سطح ۸۰ هزار و ۱۲۳ واحدی قرار گرفت و نهایتا بازدهی ۸/۴ درصدی در کارنامه سومین فصل سال ۹۵ در بورس تهران به ثبت رسید.
در معاملات روزهای پایانی آذر شاخص کل با عبور از سقف سال ۹۵ از محدوده زیان از ابتدای سال خارج شد، اما در ادامه این روند ادامه نیافت و در آخرین روز از فصل پاییز، بازار سهام یک بار دیگر به زیان رسید. درباره پیش بینی وضعیت بازار بورس در سه ماهه آخر سال عوامل زیادی تاثیرگذار هستند.وضعیت بازگشایی احتمالی نماد بانکها، روی کار آمدن دولت جدید آمریکا و چگونگی مواجهه آن با مسائل بینالمللی، واکنش دولت به فضای جدید بینالمللی، افزایش قیمتهای جهانی مواد اولیه فلزات و روی، نوسانات نرخ ارزی و تک نرخی شدن ارز از جمله موارد تاثیرگذار بر شاخص بورس تا پایان سال است. حمید میرمعینی، تحلیلگر مسائل بورس در گفتوگو با «آرمان» میگوید: در اصل مبنای ورود شرکتها و بنگاههای اقتصادی به بورس اوراق بهادار این است که بتوانند تامین مالی راحتتر و مناسبتری داشته باشند؛ بدین معنا که هزینههای مالی آنها کاهش پیدا کند و بتوانند از محل آورده سهامداران تامین مالی خود را تضمین کنند.
اما در مورد اینکه بازار سرمایه ما تا چه حد توانسته است این امر را محقق سازد بین کارشناسان اختلاف نظر وجود دارد. واقعیت این است که بورس ایران در این زمینه چندان موفق عمل نکرده است. طی تحقیقاتی که در مدت اخیر صورت گرفت، سهم بورس از تامین سرمایه بنگاههای اقتصادی تنها حدود سه درصد است. ۹۷ درصد باقیمانده هم از محلی غیر از بورس تامین میشود. این تامین مالیها به طور عمده از طریق بانکها یا سرمایهگذاران خارجی صورت میگیرد. او ادامه میدهد: این موضوع نشاندهنده ضعف بازار سرمایه کشور است و بر این اساس شرکتهای اقتصادی نمیتوانند به بورس تکیه کنند.
رسیدن به شرایط مطلوب در بازار بورس کشور نیازمند برنامههای لازم است و تا زمانی که بسترهای لازم در این زمینه به وجود نیاید نمیتوان حتی به افزایش یک درصدی نقش بازار سرمایه در بنگاههای اقتصادی امید داشت. به گفته میرمعینی در این زمینه نباید فقط به حجم ریالی افزایش سرمایه توجه داشت، بلکه باید این رقم را در نسبت دیگر بخشها قرار داد و با تمام اجزای اقتصاد مقایسه کرد. ما امروز حتی به کشورهای در حال توسعه هم که در منطقه حضور دارند نزدیک نیستیم و در ابتدا باید خود را به آنها نزدیک کنیم و رفته رفته با پویا شدن اقتصاد ایران با کشورهای توسعهیافته رقابت کنیم. البته وقوع این اتفاق دشوار است، اما با تدوین برنامهریزیهای جامع میتوان آن را محقق ساخت.
هشدار نسبت به فرار سرمایه
بورس شفافترین بخش اقتصادی است و معامله در آن تا حد زیادی سالم است، اما اگر بازار سرمایه بازدهی خوبی نداشته باشد مردم پول خود را وارد بازارهای غیر متشکل از جمله طلا و ارز میکنند. این مساله به ویژه با توجه به نوسانات اخیر ارز هشداردهنده است و میتواند زمینه دلالی در بازار ارز را به وجود بیاورد.
۰۴ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
ایران دنبال بازپسگیری سهم خود از اقتصاد جهانی
وزیر اقتصاد مطرح کرد ایران دنبال بازپسگیری سهم خود از اقتصاد جهانی وزیر راه و شهرسازی تاکید میکند که ایران مصمم است سهم خود را از اقتصاد جهانی بازپس گیرد به گزارش ایلنا عباس آخوندی در این بیانیهای آورده است "روز گذشته شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همامسعود موسوی شفائی ، فرزانه نقدی اقتصاد سیاسی بین المللی ایران در دوران پساتحریم
مسعود موسوی شفائی فرزانه نقدیاقتصاد سیاسی بین المللی ایران در دوران پساتحریم توافق برجام نقطه عطفی در سیاست و روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران است که پایبندی به مفاد آن ضمن ایجاد فرصتهای اقتصادی و سیاسی قابلتوجه چالشهایی را نیز به همراه دارد چکیده تحریمها طی دهۀ گذشتهسدی در مقابل تحریمهای اقتصادی علیه ایران
سدی در مقابل تحریمهای اقتصادی علیه ایرانتاریخ انتشار شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۵۱ هفتهنامه تجارتفردا در یادداشتی به قلم مسعود کرباسیان رییس کل گمرک ایران به بررسی تاثیرات اجرایی شدن موافقتنامه تسهیل تجارت TFA پرداخته است TFAمهمترین موافقتنامه سازماندولت در بودجه ۹۶ خلاف وعده عمل کرد/ افزایش سهم نفت در اقتصاد
نقدی بر لایحه بودجه ۹۶ دولت در بودجه ۹۶ خلاف وعده عمل کرد افزایش سهم نفت در اقتصاد شناسهٔ خبر 3844995 - شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲ ۱۳ اقتصاد > اقتصاد ایران jwplayer display inline-block; یک کارشناس اقتصادی افزایش سهم نفت در بودجه را مهمترین ضعف لایحه بودجه پیشنهادی دولت عنوقراردادهای تاریخی برای ارتقا صنعت هوانوردی کشور/ایران سهم خود را از اقتصاد جهانی بازپس می گیرد
وزیر راه و شهرسازی در بیانیه ای به مناسبت خرید یکصد فروند هواپیمای ایرباس اظهار داشت ایران مصمم است سهم خود را از اقتصاد جهانی باز پس گیرد به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا متن بیانیه به این شرح است بسمه تعالیبیانیه وزیر راه و شهرسازی به مناسبت خرید یکصد فروند هواپیمای ایرباس3جرقه افزايش مناسبات اقتصادي ايران و ارمنستان زده شده
ایران نوشت آژیر رعبآور حمله شیمیایی صدای انفجار و دود آبی خوشرنگی که به تندی پخش میشود تکاوران کلاه سبز از چادرهایی که زیر تورهایی به رنگ شنهای ساحل و به شکل فلسهای ماهی استتار شده بیرون میآیند و به سمت محوطه آلوده میدوند آنها با ماسکهای شیمیایی و دستگاههای عجیب ورفت و آمدهای پر هزینه برای اقتصاد ایران
خبرآنلاین با وجود گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی گویا همچنان قرار نیست شیرین توسعه اقتصادی به معنای واقعی کلمه در بستر اقتصادی مقاومتی را نسل تازه احساس کند چه آنکه هنوز دعواهای شخصی و از ریشه برکندن رقیب بر اصلاح منطقی سیستم می چربد تجربه استیضاح ظرف حدود دو دهه پیش نشآثار حذف صفر از پول ملی بر اقتصاد ایران
روزنامه خراسان اگر دولت قصد حذف صفر از پول ملی را دارد بد نیست که به یک باره سه یا چهار صفر از پول ملی حذف کند تا از منافع بالا بهره برداری کند و یک بار هزینه بدهد این موضوعی است که برخی از نمایندگان مجلس آن را پیگیری کرده اند و شاید در مجلس این لایحه تغییر کند و به حذف سه یاروز آرام بورس با رشد اندک/ قیمت نفت ایران رکود زد/ روز کم نوسان دلار و سکه
روز آرام بورس با رشد اندک قیمت نفت ایران رکود زد روز کم نوسان دلار و سکهبخش اقتصادی الف 28آذر 95برای نخستین بار از ابتدای سال ۲۰۱۶ قیمت هر بشکه نفت خام صادراتی ایران از مرز ۵۰ دلار عبور کرد تا یک رکورد جدید قیمتی به ثبت برسد بورس هم روز آرامی را سپری کرد با این حال دلار و سکروایت وزیر راه از دو قرارداد بزرگ اقتصادی ایران
خبرآنلاین وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که تنها در شرکتهای دانش بنیان فعال در اجرای دوربینهای ثبت تخلف هوشمند ۶۰۰۰ نفر نیروی انسانی مشغول کار هستند از امضای قرارداد قطعی با ایرباس در هفته جاری خبر داد وزیر راه و شهرسازی در بازدید از نمایشگاه راهداری راهسازی حمل و نقل و-
اقتصادی
پربازدیدترینها