تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817035441




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تركيه از «تنش صفر» به سوريه رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تركيه از «تنش صفر» به سوريه رسيد
روزنامه آفرینش نوشت:

از زمان شکل گيري حزب عدالت وتوسعه (2001) و به موازاتش، دولت برخاسته از آن در دوره اول و دوم حاکميت خود از سال 2003 تا 2010 با در پيش گرفتن تئوري" تنش صفر با همسايگان" توانست يک ظرفيت ژئوپولوتيکي به لحاظ جايگاه منطقه‌اي كسب كند و يك ظرفيت ژئواستراتژيکي از بابت تبديل شدن به يك قدرت اقتصادي و شبه اروپايي براي خود به وجود آورد.

اما اين سياست ها به خصوص بعد از انقلاب هاي عربي درسال 2011 در منطقه خاور ميانه آن هم به صورتي ناگهاني و سريع تغيير كرد و تركيه را به يك كشور تنش آفرين مبدل ساخت. به موازات اين حركت‌هاي اعتراضي در خاورميانه شاهد تغيير رويه حزب حاكم تركيه بوديم. ورود مستقيم تركيه درتحولات مصر، ليبي، تونس و حمايت از اخوان المسلمين نقابي را از چهره اردوغان و حزبش برداشت كه نشان از افراط گرايي و تماميت خواهي داشت.

اين رويكرد متفاوت حزب حاكم به گونه‌اي ادامه يافت كه دولت تركيه سياست خارجي خود را به داخل كشور نيز تعميم داد و همانطور كه در ليبي در قالب نيروهاي ناتو مخالفان اخوان را بمب باران كرد در جامعه تركيه نيز هرگونه اعتراض برخلاف نظرات خاص حزب عدالت و توسعه نيز سركوب گرديد. آستانه تحمل اردوغان به گونه‌اي كاهش يافت كه تجمع اعتراضي "پارك گزي" با رويكرد محيط زيستي را برنتابيد و آن را سركوب كرد.

با اين حال آن چه در اين راستا مهم به نظر مي آيد رابطه ميان سرکوب در داخل و تجاوز واشغالگري در خارج از مرزهاي ترکيه است که به طور وابسته و پيوسته با هم در ارتباط و پيوند هستند. در واقع پيامد رفتارهاي سرکوب گرانه در داخل و مداخله جويانه در خارجِ اردوغان، وضعيت امروز ترکيه و بي ثباتي روزافزون آن است.

به عبارتي انتقام مخالفين داخلي از اردوغان توسط اقليت هاي قومي – سياسي در قالب رفتارها و عمليات‌هاي تلافي جويانه و انتقال مداخلات نامشروع خارجي اردوغان در کشورهاي هم جوار( عراق و سوريه) به درون مرزهاي ترکيه همگي از شکست قريب الوقوع اهداف داخلي و منطقه اي اردوغان حکايت مي کند.

از سوي ديگر نيز تنش ها در داخل و ادامه يافتن و گسترده تر شدن دامنه و وسعت بازداشت ها از سوي دولت ترکيه و بي ثباتي امنيتي در پي انفجارهاي متوالي در شهرهاي ترکيه از آنکارا تااستانبول گرفته تا قيصريه موجب شده است که اردوغان در يک بن بست خودساخته داخلي و خارجي قرار بگيرد. به طوري که آن چه ترکيه و اردوغان را براي عمليات پيشگيرانه مبارزه با تروريسم مجاب نمود و به سوريه وارد کرد امروز در داخل مرزهاي خود بدان مبتلا شده است.

امروز در سوريه جنگ است و در تركيه ناامني مفرط، اما آنچه در ابتداي اعتراضات در سوريه رخ داد بسيار ضعيف تر از اتفاقاتي است كه امروز در تركيه ديده مي شود.

در سوريه اعتراضات به سبب نبود تنوع سياسي رخ داد و به سبب نبود سازوكار سياسي براي راضي كردن مخالفان فضا براي كارشكني و نفوذ تروريست فراهم شد. اما امروز در تركيه احزاب كرد به عنوان اپوزيسيون از يكسو و طرفداران گولن به عنوان دولت در سايه از ساز و برگ و ريشه‌هاي بسياري قوي در شاكله حكومت تركيه برخوردارند كه به راحتي نمي‌توان آنها را با سياست مشت آهنين از رده خارج كرد.

اين شيوه سياست‌هاي فعلي تركيه هيچ سنخيتي با اهداف اين كشور در دور اول و دوم حكومت حزب عدالت و توسعه ندارد. رشد اقتصادي 8درصدي، 780 ميليارد دلار توليد ناخالص ملي در سال 2012، بالا بردن ارزش پول ملي با طرح حذف سه صفر، حضور و عضويت در گروه 20، ساير برنامه ريزي هاي آينده اين کشور هيچ سنخيتي با شيوه پليسي و بمباران مخالفان در مرزها و استان‌هاي داخلي ندارد!

اين يك قاعده كلي است و در ادوار تاريخ تجربه شده است، هرزمان كه ارتش به روش قهري به دنبال حفظ قدرت است طبيعي است که گروه هاي معارض اعم از کرد وغير کرد به فکر تجديد قوا و افزايش نيروي خود باشند. لذا هرچه دامنه اين تعارضات از حوزه سياسي دورتر شود و به سمت کشمکش نزاع ها و راه حل هاي نظامي برود مسئله ترکيه رنگ وبوي جنگ هاي داخلي پيدا مي کند و مبتلا شدن به آنچه در سوريه رخ داده‌ است به گونه‌اي ديگر در كشور عثماني‌ها محتمل است.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۸ - ۰۲ دی ۱۳۹۵ - 22 December 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن