واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امام صادق علیه السلام فرمودند: جایگاه و منزلت او در ایمان در نزدیکترین محل به جایگاه کفر است، ولی هنوز کافر نشده است.»
پایگاه خبری تحلیلی تراز: قرآن کریم در آیات متعدد مسلمانان را به ایمان و عمل صالح در کنار هم فرمان می دهد. یعنی اینکه به گفته بعضی دلت پاک باشد یا به تعبیر دیگر ایمان داشته باشی کافی نیست بلکه باید عمل صالح هم ضمیمه اش کنی. از طرفی عمل بدون ایمان هم بی فایده اگر نباشد بسیار کم فایده است. این دو در کنار هم اند که مسِ وجود انسان را طلا می کنند.
در روایت بسیار مهم و در عین حال تامل برانگیزی از امام صادق (ع) آمده است که:
رُوِیَ عَن یَزیدِ الصّائِغِ قالَ:قُلتُ لاَبی عَبدِاللهِ عَلَیهِ السَّلامُ: رَجُلٌ عَلی هذاَ الاَمِرِ إن حَدَّثَ کَذَبَ وَ إن وَعَدَ اَخلَفَ وَ اِن أئتُمِنَ خَانَ. ما مَنزِلَتُهُ؟ قالَ عَلَیهِ السَّلامُ: هِیَ اَدنی المَنازِلِ مِنَ الکُفرِ وَ لَیسَ بِکافِرٍ (اصول کافی، جلد 2، صفحه 290)
«یزید صائغ میگوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: شخصی شیعه است ولی این صفات را دارد که وقتی سخن میگوید دروغ میگوید؛ آن هنگام که وعدهای داده و قراری میگذارد، خلف وعده میکند؛ وقتی که چیزی نزد او به امانت بگذراند، خیانت در امانت میکند. جایگاه ایمانی این مرد چیست؟
امام صادق علیه السلام فرمودند: جایگاه و منزلت او در ایمان در نزدیکترین محل به جایگاه کفر است، ولی هنوز کافر نشده است.»
***
سه نکته:
* یهودی امانت دار، یهودی خائن!
دو نفر يهودی در زمان پیامبر اسلام (ص) بودند كه يكى امين و درستكار و ديگرى خائن و پست بود. نفر اول "عبد اللَّه بن سلام" بود كه مرد ثروتمندى، 1200 اوقيه (يك دوازدهم"رطل" معادل هفت مثقال) طلا نزد او به امانت گذارد. عبد اللَّه همه آن را به موقع به صاحبش رد كرد و به واسطه امانت دارى خداوند او را مى ستايد. نفر دوم"فنحاص بن عازورا" است كه مردى از قريش يك دينار به او امانت سپرد، "فنحاص" در آن خيانت كرد خداوند در آیه 75 سوره آل عمران او را به واسطه خيانت در امانت نكوهش مى كند.
** ساعات کاری نزد کارمند امانت است
نکته ای که نباید از نظر دور داشت این است که ما اغلب وقتی سخن از امانت داری به میان می آید یاد این می افتیم که کسی یک شیئی را به دوستش قرض داده یا کتابی از کتابخانه گرفته است. هرچند اینها نیز جزو امانت داری به شمار می روند لکن موارد مهم دیگری هم هست که کمتر کسی به آن توجه می کند. مثلاً در روایات آمده است که عمر شما امانت است، جوانی نزد ما امانت الهی است، مال و فرزندان امانت های الهی اند، در قیامت بازخواست می شویم که امانت الهی را کجا خرج کرده ایم؟ همینطور کارمندی که در اداره ای مشغول کار است همه امکانات آنجا و همچنین ساعات کاری او نزدش امانت است. باید امانت دار باشد و در آن ساعات بجای کارهای شخصی به انجام کارهای اداره بپردازد وگرنه خیانت در امانت کرده است. و موارد زیاد دیگری از این دست که با کمی تامل به آنها پی خواهیم برد.
*** سه خصلتی که ایمان را به کفر می کشاند
همین اعمال به ظاهر ساده ماننده دروغ، خلف وعده و خیانت در امانت که متاسفانه در میان جامعه ما هم رواج زیادی پیدا کرده اند، به تدریج ایمان را فرسایش می دهند تا جایی که امام فرمود چنین فردی نزدیکترین جایگاه به کافر را دارد یعنی از ایمانش چیزی باقی نمانده است! پس انسان هر چقدر از ایمان دور شود، به همان نسبت به کفر نزدیکتر میشود و نعوذ بالله زمانی که به وادی جهنّمی کفر سقوط کرد، قرین و همدم شیطان میشود، و هرکس که شیطان قرین و همدم او شود. دچار قرین و همدم بسیار بدی شده است "...وَ مَن یَکُنِ الشَّیطانُ لَهُ قَرِیناً فَساءَ قَرِیناً "
زمانبندی انتشار: 1 دى 1395 - 10:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]