واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نورافکنی بر اتاقفکر تخریب دولت
روز نو : «اتاق فکر»؛ این دو واژه در معنای عمومی بار مثبتی دارد و به نظر میرسد هدف از تشکیل این اتاقها همفکری برای نیل به نتایج بهتر در هر عرصهای است اما همیشه و بهطور یقین نمیتوان برچسب مثبت و ایدهال در کنار دستاوردهای این اتاقهای فکر چسباند چرا که وقتی که سیاست و میل رسیدن به قدرت در میان باشد و حتی در زمانی که پوشاندن خطای خود یا تضعیف دیگران در دستور کار قرار گیرد، پس باید به خروجی این اتاقهای فکر با دیده تردید نگاه کرد.
به گزارش روز نو؛ دولت یازدهم از جمله دولتهایی است که از نتایج اتاق فکر مخالفان خود بی نصیب نمانده است و وضعیت به جایی رسیده که دولتمردان بهصورت واضح و شفاف به انتقاد از اتاقهای فکر تخریب دولت تدبیر و امید میپردازند.
نورافکن دولتمردان براتاق تخریب
در این بخش لازم است ابتدا به آنچه از سوی مردان دولت یازدهم درباره اتاقهای فکر تخریب دولت بیان شده توجه کرد. سخنگوی دولت چندی قبل نشان داد که دولت اشراف کامل بر جلسات اتاق فکر تخریب دولت دارد. محمد باقر نوبخت گفته بود: «هر هفته شنبهها اتاق فکری علیه دولت تشکیل میشود و تصمیم میگیرند روی چه موضوعی تا آخر هفته برای سوءاستفاده تمرکز کنند.» شاید پربیراه نباشد که سهمی برای اتاق تخریب در استعفای علی جنتی قائل شویم. او چندی پیش بیان کرد که «متاسفانه از همان ابتدای فعالیت دولت یازدهم، اتاقهای فکر برای تخریب دولت و بهویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کردند.» علی جنتی با بیان اینکه این وزارتخانه با اتاقهای فکر پنهان روبهرو است، گفت: «این اتاقهای فکر از ابتدای شروع دولت برای تخریب بخشهای مختلف دولت شروع به کار کردهاند که ابتدا اتاق فکر بوده و بعد تبدیل به اتاق عملیات شدهاند.» وی ادامه داده بود:«بعضی از این اتاق فکرها با بهرهگیری از رسانههایی که در اختیار داشتند، یک بار مساله تکخوانی خانمها را مطرح کردند در حالی که در طول سه سال فعالیت من در وزارت ارشاد تنها به سه خانم اجازه داده شد که در دهه فجر برای خانمها بدون دوربین و موبایل برنامه اجرا کنند اما مرتب از ما سوال میشد که چرا به خانمها اجازه خوانندگی دادید؟! حتی کار به جایی رسید که در صحن علنی مجلس این موضوع مطرح شد و در کمال بی تقوایی عکسی از یک خواننده خانم که اصلا در ایران خوانندگی انجام نداده بود، نشان دادند و بعد از آن به من کارت زرد دادند.» وی همچنین یادآور شده بود که «اتاق فکر مقابله با هنرهای نمایشی نیز موضوع دیگری بود که به وجود آمد. در تهران بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ تئاتر اجرا میشود و ما نمیتوانیم دائما نیرویی بالای سر آنها برای نظارت داشته باشیم اما اتاق فکرها دائما ناظرانی دارند که کافی است یک بازیگر دیالوگی که مطلوب آنها نیست مطرح کند و یا حجاب یکی از بازیگران زن کمی عقب برود تا از آن عکس بگیرند و به دیگران بگویند، ببینید در تئاتر کشور ما چه میگذرد!» اگر چه جنتی در سال جاری درباره اتاقهای تخریب سخن گفت اما فعالیتها و نقش آفرینی اعضای آن چنان واضح بود که معاون رئیس جمهور در کمتر از یک سال از آغاز دولت یازدهم نسبت به فعالیت اتاق تخریب پاستور هشدار داد. در آن زمان پخش سی دی «من روحانی هستم» برنامه اتاق فکر برای ایجاد موجی در مخالفت با رئیس جمهور بود. محمدرضا خباز که در سال ۹۳ معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس جمهور بود، گفت:«یک اتاق فکر با حرکتهای به هم مربوط، در هم تنیده و زنجیره وار در گوشه و کنار کشور که به صورت هماهنگ از تریبونهای رسمی کشور استفاده میکند، تخریب دولت را مدیریت میکند.» البته خباز نشانی واضحی از اعضای این اتاق فکر تخریب دولت داد و گفت:«گروه حامیان دولت سابق، امروز تخریبگران دولت آقای روحانی شدهاند»، و چندین نشانه دیگر، که دولتمردان با ارائه آن نشان دادند که بهخوبی از فعالیتهای اتاق تخریب دولت آگاه هستند.
چه کسانی عهدهدار مدیریت اتاق فکر هستند؟
اما چه افرادی گردانندگان جلسات اتاق تخریب در روزهای شنبه هستند؟ با مرور آنچه رخ داده و گمانههایی که از سوی آگاهان مطرح شده، برای شناسایی اعضای اتاق تخریب دولت باید به سراغ دولتمردان سابق رفت، البته نه آنهایی که تکلیف خود با دولت یازدهم و روحانی را علنا در مصاحبهها و گروههای مجازی روشن کردهاند بلکه آن دولتمردان سابقی که اظهارنظر کم و دیده نشدن زیاد را در دستور کار دارند؛ مانند صفارهرندی وزیر ارشاد دولت نهم احمدینژاد که به بهانه همسو نبودن با جریان معروف به انحرافی از تیم احمدی نژاد جدا شد و پس از آن سعی کرد انتقادات خود از عملکرد دولت احمدینژاد را بهصورت کمرنگ مطرح کند اما با روی کار آمدن دولتیازدهم گویی پنجره جدیدی به سوی صفارهرندی باز شده و او عملکرد این دولت را حوزههای مختلف به ویژه حوزه فرهنگی به زیر سوال برد. شباهت انتقادات صفارهرندی با آنچه در رسانههای مخالفان دولت به شکل گزارش یا سوال از مخالفان مردان یازدهم منتشر میشود هماهنگی خوب این اتاق فکر را قوت میبخشد بهویژه آنکه او بهخوبی به جزئیات امور در وزارت ارشاد آگاه بود و نقاط حساس این وزارتخانه را میشناخت. اخیرا تصویر حضور صفار درکنار حسین شریعتمداری و مدیر یکی از خبرگزاریهای مخالف دولت در شبکه مجازی منتشر شده است، اما به نظر نمیرسد این اتاق فکر داوم زیادی داشته باشد و مردم با رای خود در ۹۲ و ۹۴ نشان دادند تحت تاثیر برنامههای این امتحانپسدادهها قرار نمیگیرند.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]