واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آکیپرس: کاهش چشمگیر کشت خشخاش در افغانستان در سال 2015
آکی پرس نوشت: بر اساس تحقیقات وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان، در سال 2014 حدود 224 هزار هکتار زمین در نقاط مختلف این کشور به کشت خشخاش اختصاص یافته در حالی که این رقم درسال 2015 به 183 هزار هکتار زمین کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، با آنکه شمار معتادان مواد مخدر در افغانستان با گذشت زمان افزایش مییابد، اما یافتههای گزارش جدید اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل و حکومت افغانستان نشان میدهد که درسال 2015 میلادی کشت تریاک و تولید مواد مخدر در مقایسه با سال گذشته میلادی دراین کشور کاهش چشمگیری یافته است. آکیپرس گزارش داد: در این گزارش که از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان و با همکاری فنی اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، تهیه شده گفته شده که تخریب مزارع تریاک در این سال 40 درصد افزایش داشته است. براساس این گزارش درسال 2015 میلادی 97 درصد از مجموع کشت تریاک در افغانستان، در مناطق جنوب، شرق و غرب که با تهدیدات زیاد امنیتی روبرو هستند، صورت گرفته است. براساس تحقیقات جدید این وزارت، در سال 2014 حدود 224 هزار هکتار زمین درنقاط مختلف افغانستان تریاک کشت شده بود درحالیکه این رقم درسال 2015 حدود 183 هزار هکتار زمین گزارش شده است.
دراین گزارش میزان تولید تریاک در افغانستان درسال 2015 بیش از 3 هزار و 300 تن تخمین زده شده بود، در حالیکه این رقم درسال 2014 به 6400 تن میرسید. یافتههای این گزارش همچنین نشان میدهد که ولایت هلمند با86 هزار و 443 هکتار زمین تریاک، هنوز هم در صدر ولایتهایی قراردارد که در آن بیشترین مقدار این ماده مخدر کشت میشود. اما در این گزارش از عمکرد ضعیف دولت افغانستان در مبارزه با مواد مخدر و عدم یک سیاستگذاری قوی برای نابودی این پدیده انتقاد شده است. این گزارش میافزاید: درگذشته هم دولت افغانستان و هم جامعه جهانی توجه بیشتری را برای کارگیری راههای زور به منظور کاهش و یا نابودی کشتزارهای تریاک در افغانستان معطوف کرده بودند که این سیاستگذاری هرگز نتوانست برای کاهش و یا نابودی این پدیده درا فغانستان کارساز باشد. در کنار این دولت افغانستان بعضی برنامههای تشویقی را برای کشاورزان افغانستانی جهت جایگزین کشت تریاک آن هم بیشتر در ولایتهای جنوبی این کشور مد نظر گرفت اما این برنامهها هم کارساز نبوده است.
آکیپرس نوشت: یکی از علتهای شکست برنامه مبارزه با مواد مخدر دولت افغانستان عدم هماهنگی درست بین نهادهای مربوطه و وعدههای کلان حکومت افغانستان برای کشاورزان که در بعضی موارد عملی نمیشد، بوده است. از سویی هم حفظ دستاوردهای موجود در راستای مبارزه علیه مواد مخدر به تشدید تلاشهای جدی درسطح ملی و منطقهای بستگی دارد. درسال 2007 میلادی «حامد کرزی» رییس جمهور پیشین افغانستان با فرمانی برنامه را به نام تقدیر از عملکرد خوب راه اندازی کرد تا در بخشهای برنامههای توسعهای در همکاری با وزارت مبارزه با مواد مخدر این کشور اجرا کند. این اداره که از سوی اداره بین المللی مواد مخدر و قانون اجرایی وزارت امور خارجه آمریکا حمایت مالی میشد، برنامههای توسعهای را در ولایتهایی مدنظر می گرفت که در کاهش و یا هم نابودی تولید مواد مخدر عملکرد خوبی داشته باشند. این برنامه همه ساله یک میلیون دلار برای ولایتهایی که عملکرد خوبی در نابودی کشتزارهای تریاک داشته باشند مدنظر گرفته بود اما درنهایت دیده شد که این برنامه با هزینه 147 میلیون دلار از سال 2007 تا سال 2014 میلادی هم چندان دستاوردی خوبی در محو کشتزارهای تریاک در افغانستان نداشته است. این گزارش میافزاید: اما اکنون با گذشت چندین سال از ایجاد این برنامه هنوز هم افغانستان در صدر تولید کننده مواد مخدر در جهان قرار دارد و معلوم نیست که چه زمانی این کشور موفق به نابودی کامل این پدیده خواهد شد. ازسویی هم اگر دولت افغانستان و جامعه جهانی بخواهند که در کنار اجرای برنامههای توسعه و طرح بدیلی که جایگزین کشت تریاک برای کشاورزان افغانستان مد نظر گرفتهاند، یک هماهنگی لازم بین نهادهای مربوطه صورت گیرد، میتوان در آینده شاهد کاهش بیشتر کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان باشیم. هم چنین باید دولت افغانستان در مشورت با جامعه کشاورزان پروژههای مفید زراعتی را که بتواند زندگی آنها را تضمین کند مد نظر قرار دهد، درغیر این صورت باز هم وضعیت به گونه فعلی ادامه خواهد یافت. انتهای پیام/ح
95/04/30 :: 11:18
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]