واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حقوق نجومی را ول کن، حقوق شهروندی را بچسب!
«مردم شریف ایران، بیاییم با حقوق خود بیشتر آشنا شویم و قدرتمندانه آن را پاس بداریم. حسن روحانی رئیسجمهور».
روزنامه وطن امروز:محمدرضا کردلو: «مردم شریف ایران، بیاییم با حقوق خود بیشتر آشنا شویم و قدرتمندانه آن را پاس بداریم. حسن روحانی رئیسجمهور».
خب! بسمالله. به عنوان یک شهروند که با حقوق خود آشنایی دارم و دوست دارم قدرتمندانه آن را پاس بدارم، سخنی کوتاه با جناب روحانی دارم. ایشان که تقاضای پاسداری قدرتمندانه از حقوق شهروندی را از عموم ملت آن هم در قالب پیامک ابراز داشتهاند، در مقام عمل تا چه اندازه به مفاد این حقوق پایبند بودهاند؟! براستی این یک سوال جدی است. رئیسجمهور به عنوان مجری قانون اساسی که به عنوان یک میثاقنامه ملی، هزار بار معتبرتر از این «مجلد رونماییشده» است که عنوان «حقوق شهروندی» را به خود گرفته، در قبال مسائل اصلیای که در ایام اخیر برای کشور رخ داده و تا پوست و استخوان مردم را آزرده چه واکنش درخوری داشتهاند که ما امیدوار باشیم با این مجلد و مجلدهای دیگر بخواهد معجزهای اتفاق بیفتد؟!
6 ماه است مساله حقوق نجومی که نفرت عمومی از بخشی از دستگاه اقتصادی و مدیران اشرافی را به همراه داشته، از سوی دولت پیگیری نمیشود. گاه پیگیری هم جز دفاع از این حقوقها دولت واکنش دیگری نشان نمیدهد. خود جناب روحانی به عنوان بالاترین مقام اجرایی، آقای نوبخت به عنوان سخنگوی دولت، آقای جهانگیری به عنوان معاون اول و آقای طیبنیا به عنوان وزیر اقتصاد در ماههای اخیر جز توجیه فیشهای نجومی اقدام درخوری صورت ندادهاند. به اذعان آقای محسنیاژهای، دادستان کل کشور، حتی یک گزارش از سوی دولت به دستگاه قضا درباره حقوقهای نجومی ارائه نشده است. نجومیبگیرها و وکلای مدافعشان در سیستم اجرایی بارها در منابر، منتقدان حقوقهای نجومی ـ یعنی مردم ـ را هوچی خواندهاند و با قانونی خواندن این اتفاق تلخ، آن را حلشده عنوان کردهاند. سخنگوی دولت با ذخیره انقلاب خواندن مدیر نجومیبگیر عملا راه انتقاد و اعتراض به مساله فیشهای حقوقی را میبندد.
رئیسجمهور در آغاز طرح از کسانی که این مساله را مطرح میکنند انتقاد میکند و عملا با ایجاد حاشیه امنیت برای مدیران اشرافی، به بسط این قضیه کمک میکند. خب! شما که از حقوق شهروندی دم میزنید چرا بیش از 6 ماه است حقوقبان نجومیبگیرها شدهاید! این حق شهروندی که نمیشود با آن به حقوق نجومی اعتراض کرد، به چه دردی میخورد؟
یک سال و چند ماه است مساله منا اتفاق افتاده و مردم ایران را داغدار کرده است. سخنگوی دولت به صراحت اعلام میکند «موفق نشدیم حقوق تضمین شده قربانیان حادثه منا را بگیریم.» خانوادههای قربانیان منا میگویند با گذشت بیش از 15ماه از فاجعه منا اقدامی در جهت احقاق حقوق شهدای فاجعه منا از جانب دولت و وزارت امور خارجه صورت نگرفته است، انتظارات خانوادههای قربانیان مرتفع نشده است و کمیته حقیقتیاب از سوی دولت برای پیگیری این ماجرا تشکیل نشده است. یک دستور پیگیری قاطع از سوی دولت روحانی برای این مساله صادر نشد! در کنار این موضوع نزدیک به 2 سال است ماجرای تجاوز به 2 نوجوان در فرودگاه جده اتفاق افتاده است. کدام پیگیری از سوی دولت برای به نتیجه رسیدن شکایت میلیونها ایرانی از دولت عربستان صورت گرفته است؟ نتیجه دادگاه رسیدگی به این پرونده چه شد؟ با این همه، رونمایی از «حقوق شهروندی» از سوی دولت خندهدار نیست؟ قربانیان منا، شهروندان جمهوری اسلامی نبودند؟ حقوق شهروندی نداشتند؟ 2 نوجوانی که در فرودگاه جده مورد تعرض قرار گرفتند، چطور؟
در کنار همه اینها در سابقه دولت آقای روحانی که امروز به عنوان مدعی حقوق شهروندی از آن رونمایی میکند، موارد دیگری نیز هست. زمانی که وندی شرمن به 80 میلیون ایرانی با عباراتی زننده توهین کرد، حقوق شهروندی کجا بود؟ زمانی که از اردوغان تا رئیسجمهور جیبوتی به ایرانیان توهین کردند، چرا دولت پیگیر حقوق شهروندی نشد؟ زمانی که توزیع سبد کالا با بدویترین شکل ممکن، کرامت ایرانیان را لکهدار کرد، چرا حرفی از حقوق شهروندی نبود؟ در موضوع احترام به پاسپورت ایرانی که مطرح کردید، از کجا به کجا رسیدیم؟ و موارد دیگری که از حوصله این متن و «حقوق شهروندی» خارج است.
شاید اگر درباره نمایش رونمایی از حقوق شهروندی، برادرانه توصیهای به آقای روحانی منباب النصیحه.. لائمه..المسلمین داشته باشیم، بگوییم آقای روحانی «حقوق شهروندی» را ول کن «حقوق نجومی» را بچسب!
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]