تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836860560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست خارجه کشورمان جزء کدام‌یک از انواع سیاست خارجی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سیاست خارجه کشورمان جزء کدام‌یک از انواع سیاست خارجی است؟
خبرگزاری فارس: سیاست خارجه کشورمان جزء کدام‌یک از انواع سیاست خارجی است؟
وقتی از آقای ظریف در مجلس متن مذاکرات را می‌خواهند، می‌گوید که من اجازه ندارم و حتی در جلسات خصوصی با جان کری نه مترجم می‌برند و نه کس دیگر!

در میان نظریه‌های سیاست خارجی، استادان انقلابی نتوانسته‌اند مفاهیم خاص انقلاب را به خوبی نظریه‌پردازی کنند. در نتیجه مطالعه تطبیقی سیاست خارجی تا حدودی دشوار است. در حقیقت، نظریه از درون واقعیت‌ها و مشاهده عملکردها گرفته می‌شود و در خلأ ایجاد نمی‌شود. بر اساس این، با استفاده از این عملکردها سیاست خارجی را می‌توان به پنج ‌دسته تقسیم کرد:  
1ـ سیاست خارجی تهاجمی: در سیاست خارجی تهاجمی ما همواره علیه دشمن تهاجم داریم؛ در این سیاست دشمن ضربه‌پذیر است و دشمنی دشمن تا نابودی آن از بین نخواهد رفت. در این سیاست قدرت ما بیشتر از دشمن است و غلبه بر دشمن از اهداف سیاست خارجی ماست. این نوع سیاست اساس انقلاب ما را شکل می‌دهد. استکبار‌ستیزی، نابودی استکبار، مرگ بر آمریکا و... باور انقلاب و حضرت امام(ره) بود و امروز نیز باور رهبر انقلاب است.  
2ـ سیاست خارجی تدافعی: در این نوع از سیاست خارجی، دشمن زودتر از ما حمله می‌کند و مقاومت بر همین اساس است. در واقع، شاکله این سیاست خارجی بر مقاومت است. در این نوع از سیاست، سازش معنایی ندارد و باید تا آخرین نفس جنگید؛ این مقاومت اصل اولیه سیاست است تا زمانی که دشمن عقب‌نشینی کند. در دوران جنگ تحمیلی حضرت امام(ره) بارها و بارها فرمودند که جنگ و دفاع از خود اصل اولیه برنامه ماست. 
3ـ سیاست خارجی تنش‌زدایی: در این سیاست در عین اینکه دشمن، دشمن است؛ ولی ما نوعی آتش‌بس را قبول می‌کنیم و اختلافات را به تعویق می‌اندازیم. در این سیاست اجازه معامله، مراوده و برقراری ارتباط داده می‌شود. برای نمونه، می‌توان به دوره آقای هاشمی اشاره کرد که برای بازسازی جامعه از سیاست تنش‌زدایی استفاده شد که همین مذاکره مستقیم هم از جانب عطاء‌الله مهاجرانی مطرح شد و ماجرای مک فارلین هم از درون همین سیاست درآمد. 
4ـ سیاست خارجی انفعالی: در این شکل از سیاست خارجی، قدرت دشمن فرض گرفته می‌شود و اعتقاد بر این است که اختلافات به رقابت تبدیل ‌شود و حتی جذب به سود دشمن صورت ‌گیرد. در این نگاه، سعی می‌شود حتی به مکتب دشمن هم نزدیک شد. 
5ـ سیاست خارجی واداده: در این سیاست، برتری و ترس از دشمن، حرف اول را می‌زند و کلیدواژه آن، تسلیم است. در واقع در این نگاه، باید در نظام دشمن هضم شد. به عبارتی، به نظر می‌رسد، سیاست دولت یازدهم، از نوع سیاست پنجم است. وقتی اعلام می‌شود خزانه ما خالی است، آمریکا می‌تواند با یک بمب ما را نابود کند، بی‌آبی ما نیز به تحریم ربط دارد، آیا چیزی غیر از وادادگی متصور است؟ 
اگر در این دوره 37 ساله، بخواهیم به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بنگریم، باید گفت که سیاست خارجی حضرت امام و آقا و قانون اساسی ما و مردم، از نوع تهاجمی است؛ اما وقتی این سیاست به دست دولت‌ها افتاده، شکل دیگری به خود گرفته است. دولت وقت به نحوی اسلام رحمانی را مبنای سیاست خارجی خود گذاشته بود. در دوره جنگ تحمیلی، دفاع و مقاومت، ضرورت کشور بود. البته در همان برهه، افرادی نظیر بنی‌صدر می‌گفتند که باید مانند اشکانیان بجنگیم، زمین بدهیم و زمان بخریم. در حالی که امام می‌فرمودند حتی یک وجب کشور هم نباید تسلیم بعثی‌ها شود. جام زهر نوشیدن امام هم از آن روست که کاری خلاف سیاست خارجی تهاجمی صورت گرفت. در دوره سازندگی، نگاه مسئولان بر این بود که با توجه به فروپاشی شوروی، باید به سمت تعامل با آمریکا پیش رفت. این سیاست تنش‌زدایی، 80 میلیارد دلار بدهی برای کشور به بار آورد و تورم را به حدود 50 درصد رساند. در دوره آقای خاتمی، تنش‌زدایی صرف کافی نبود، بلکه تعدیل و ادغام ارزش‌ها مطرح شد و سیاست خارجی، حالت انفعالی به خود گرفت؛ اما در دوره آقای روحانی، به دلیل سیاست وادادگی با آمریکا تعامل شد. البته این شکل از تعامل به پیش از دوران ریاست جمهوری ایشان بازمی‌گردد؛ از این رو در تطبیق سیاست خارجی حضرت امام(ره) با سیاست دولت یازدهم، باید گفت: تفاوت این دو سیاست بسیار است. 
گفتنی است، وقتی از آقای ظریف در مجلس متن مذاکرات را می‌خواهند، می‌گوید که من اجازه ندارم و حتی در جلسات خصوصی با جان کری نه مترجم می‌برند و نه کس دیگر. در شورای روابط خارجی هم می‌گویند اگر با ما راه نیایید، فاتحه ما خوانده شده است. این وضعیت به سیاست خارجی مربوط می‌شود، اینها هرگز به اقتصاد مقاومتی اعتقاد ندارند و جالب اینکه درست ضد آن عمل می‌کنند. برای نمونه، آقای جهانگیری دستور می‌دهد، منع ورود کالاهای تجملاتی حذف شود. همچنین، می‌توان به سفرهای آقای روحانی به ایتالیا و فرانسه اشاره کرد که برای پیوند دادن بیشتر ما با هم و حل مشکلات اقتصادی آنها بود، چه خرید هواپیما و چه خرید خودرو(!) و چه هفتاد هزار تن گوجه که از فرانسه خریدند و قراردادها را هم به کسی نشان ندادند. حال این پرسش مطرح می‌شود که وظیفه ما چیست؟ وظیفه ما روشنگری و بصیرت افزایی در مسیر امام و انقلاب است. پایگاه بصیرت انتهای متن/

95/04/30 :: 04:52





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن