تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 31 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817401927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرصت سوزي‌ها در گردشگري مويرگي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فرصت سوزي‌ها در گردشگري مويرگي
چند سال پيش در بيمارستان‌ها، داروخانه‌ها و كلينيك‌هاي تبريز كه قدم مي‌گذاشتي آذربايجاني‌ها - منظورم اهالي كشور آذربايجان - را مي‌ديدي كه در همه اين مراكز خدمات درماني حضور دارند.
نویسنده : حسن فرامرزي 
يك: چند سال پيش در بيمارستان‌ها، داروخانه‌ها و كلينيك‌هاي تبريز كه قدم مي‌گذاشتي آذربايجاني‌ها - منظورم اهالي كشور آذربايجان - را مي‌ديدي كه در همه اين مراكز خدمات درماني حضور دارند. داروخانه‌ها و كلينيك‌ها گاهي تابلوهايشان را هم دوزبانه كرده بودند تا پيدا كردن‌شان براي كسي كه از باكو يا ساير شهرهاي آذربايجان براي پيگيري درمان به تبريز آمده بود، ساده‌تر باشد. خلاصه كاسبي‌هاي درماني در اين شهر حسابي رونق و جاني گرفته بود، اين رويه البته به نفع آذري‌هاي آن طرف مرز بود كه به خدمات درماني استاندارد دسترسي داشتند و قيمت خدمات هم برايشان جاذبه داشت و هم به نفع دست اندركاران خدمات درماني در تبريز، اما متأسفانه اين وضعيت چندان دوام نداشت، چون مثل همه عرصه‌هايي كه نياز به برنامه‌ريزي و مديريت فرصت‌ها دارد، اين توريست‌هاي درماني هم نياز به مديريت و برنامه‌ريزي داشتند، به اين معنا كه حضور توريست درماني در يك شهر مستلزم وجود انواع هتل‌هاست، ممكن است بودجه كسي ضعيف باشد يا نخواهد و نتواند در يك هتل پنج يا چهار ستاره حضور داشته باشد، قاعدتاً دست او بايد براي انتخاب هتل‌هاي ارزان‌تر باز باشد يا مثلاً دسترسي او به غذا و حمل و نقل و رفت و آمد هم جذابيت داشته باشد، از آن سو ممكن است كساني باشند كه يك ديد كلان‌نگر نداشته باشند و به گردشگر فقط به چشم اسكناس‌هاي متحرك نگاه كنند، اينها همه دافعه‌هايي است كه ممكن است روي گردشگري سايه بيندازد و آن را از حيز انتفاع بيندازد.

دو: نگاهي به واقعيت‌هاي روز گردشگري در دنيا بيندازيم. هرچقدر كه پيش مي‌رويم، گردشگري مويرگي‌تر و جزئي‌تر مي‌شود. اگر تا دو سه دهه گذشته گردشگري خلاصه مي‌شد در ديدن اماكن تاريخي و مدرن كشورها و جاذبه‌هاي طبيعي آنها، امروز انواع و اقسام گردشگري‌ها باب شده است؛ گردشگري غذا، گردشگري آيين‌ها، گردشگري كسوف و خسوف، گردشگري سلامت و درمان، گردشگري هيجان و ورزش‌هاي پرخطر و دهها نوع از اين دست. در واقع كشورها در بازار پررقابت گردشگري بيش از گذشته چشم به نوآوري‌هاي متناسب با ظرفيت‌هايشان دوخته‌اند كه مثلاً اگر يك كشوري ظرفيت بالايي در گياهان دارويي دارد، آيا مي‌تواند از همين ظرفيت براي جلب گردشگر خارجي بهره ببرد و صنعت گردشگري خود را رونق دهد؟

سه: در واقع هر جايي كه نيازي وجود دارد يا آفريده مي‌شود، گردشگري بر آن نياز انگشت مي‌گذارد و پيش مي‌رود. فرض كنيد امروز بخشي از افراد به هر دليل، درست يا غلط از پزشكي روز دلزده و دل چركينند و احساس مي‌كنند پزشكي روز نگاه جامعي به دردهاي آنها ندارد، آنها با اين ديد به دنبال طب سنتي و درمان‌هاي گياهي مي‌روند. وقتي اين حس و نياز در جامعه‌اي وجود دارد، كشوري كه توانمندي‌اي در اين عرصه دارد، درهاي خود را به سمت گردشگري طب‌سنتي باز مي‌كند، همچنان كه امروز مي‌بينيم در برخي از نقاط دنيا مثل چين، هند و جاهاي ديگر كه در فرهنگ كهن خود اين توانمندي و ظرفيت را سراغ دارند به اين شكل از گردشگري روي آورده‌اند.

نكته مهم اينجاست كه ما چه در عرصه‌هاي طبيعي و ابنيه‌هاي تاريخي و چه در اشكال متنوع‌تر گردشگري مثل گردشگري طب سنتي يا گردشگري غذا و نظاير ‌آن حرف‌هاي بسياري براي گفتن داريم، اما تا زماني كه اين عناصر از بطن گردشگري ايران استخراج و بهره‌برداري نشود، همه چيز در حد حرف‌هايي جذاب، اما ناكارآمد خواهد ماند و اين دفتر ورق نخواهد خورد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن