تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832193226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش ۱۰ میلیون بشکه ای ظرفیت صنعت پالایشی جهان تا سال ۲۰۲۰


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



افزایش ۱۰ میلیون بشکه ای ظرفیت صنعت پالایشی جهان تا سال ۲۰۲۰
روز نو : در تاریخ صنعت پالایش، پالایشگاههای آمریکایی حاشیه خلیج مکزیک، همواره از بالاترین ضریب های سود برخوردار بوده اند. اما در سال های اخیر، ما شاهد رشد غیرمنتظره ضریب های سودآوری در پالایشگاههای سنگاپور بوده ایم. در شمال غرب اروپا نیز با وجود رشدی اندک، ما شاهد بهبود نرخ سودآوری پالایشگاهها هستیم.
به گزارش " نفت ما " ، همراه با افزایش تدریجی ظرفیت پالایشگاهی در مناطق مختلف جهان، ما شاهد بهبود نرخ کارایی این واحدها نیز بوده ایم. اما به دلایلی مانند تغییرات فصلی تقاضا، بحران های سیاسی، تغییر در نوع خوراک ها و ... ما در مناطق مختلف دنیا شاهد وجود ظرفیت مازاد و بلااستفاده هستیم. این عدد در آسیا و اقیانوسیه 4.6 میلیون بشکه، در آمریکای شمالی 3.1 میلیون بشکه و در اتحادیه اروپا 2.7 میلیون بشکه در روز می باشد.
به هر حال، نرخ کارایی پالایشگاه ها موضوعی مهم است، چرا که با سودآوری آنها ارتباط مستقیم دارد. پالایشگران دارای حجم قابل توجهی هزینه های سرمایه و عملیاتی هستند که این هزینه ها ارتباطی با کارکرد آنها ندارد. لذا با کاهش ظرفیت عملیاتی به پایین تر از ظرفیت اسمی، هزینه تمام شده هر بشکه از محصولات تولیدی افزایش یافته و به دنبال آن، حاشیه های سود را کاهش می دهد.
ما در سال گذشته، شاهد افزایش اندک نرخ جهانی کارایی پالایشگاه ها بودیم و این عدد بر اساس گزارش آماری سالانه شرکت بریتیش پترولیوم به 82.4 درصد رسید. این عدد برای پالایشگاه های آمریکای شمالی و اروپا به ترتیب 85.5 و 81.4 درصد بوده و پالایشگاه های آسیا و اقیانوسیه به عنوان بزرگترین دارندگان ظرفیت پالایشی دنیا و با سهمی 33 درصدی، با اندکی کاهش به نرخ کارایی 84.7 درصد رسیدند. و دلیل این کاهش اندک را باید در بهره برداری از طرح های جدید افزایش ظرفیت و ناتوانی در تامین به موقع خوراک مورد نیاز جستجو نمود.
اما نکته قابل توجه را باید در افزایش 1.2 درصدی نرخ کارایی پالایشگاههای کشورهای مستقل همسود (CIS) دانست. در 10 سال اخیر، پالایشگاههای این کشورها توانسته اند با رشدی چشمگیر نرخ کارایی خود را افزایش دهند و دلیل اصلی این رشد را باید به افزایش سرمایه گذاری های انجام شده، تسریع در خصوصی سازی و بهبود رقابت پذیری آنها مرتبط دانست.
در این سال ها، تغییر فزاینده در تقاضای منطقه ای نفت خام از دیگر عوامل تاثیرگذار بر بازار بوده است. همه ما به خاطر داریم که 10 سال پیش، پالایشگاههای آمریکای شمالی و اروپایی 57 درصد نفت خام دنیا را مصرف می نمودند. این عدد هم اینک به 46 درصد کاهش یافته است. در سال 2005 میلادی، پالایشگاههای امریکایی با شکستن رکورد تقاضای خود، 20 میلیون و 802 هزار بشکه نفت خام مصرف نمودند. این عدد هم اینک با کاهشی 10.8 درصدی به 18 میلیون و 555 هزار بشکه کاهش یافته است. در اروپا نیز در سال 2006 میلادی با رسیدن به اوج تقاضا، پالایشگاهها 15 میلیون و 23 هزار بشکه نفت خام مصرف نمودند. این عدد هم اینک با کاهشی 14.8 درصدی، به 12 میلیون و 796 هزار بشکه کاهش یافته است. و دلیل این شرایط را باید در توسعه مصرف انرژیهای تجدیدپذیر جستجو نمود. البته در این ارقام، مصرف اتانول و دیزل زیستی نیز لحاظ شده است. به علاوه، مصرف سوخت خودروها بهبود یافته و سهم گاز طبیعی در بازار گرمایش خانگی و صنعتی نیز با افزایش روبرو بوده است.
در تاریخ صنعت پالایش، پالایشگاههای آمریکایی حاشیه خلیج مکزیک، همواره از بالاترین ضریب های سود برخوردار بوده اند. اما در سال های اخیر، ما شاهد رشد غیرمنتظره ضریب های سودآوری در پالایشگاههای سنگاپور بوده ایم. در شمال غرب اروپا نیز با وجود رشدی اندک، ما شاهد بهبود نرخ سودآوری پالایشگاهها هستیم.
اطلاعات منتشر شده توسط موسسه مشاوره ای ژاکوبز در هوستون نشان می دهد در پالایشگاههای آمریکایی حاشیه خلیج مکزیک به ازای هر بشکه نفت خام پالایش شده، کمی بیش از 10 دلار سود به دست آمده که یکی از دلایل آن را باید در نزدیکی به میادین نفتی فراساحلی آمریکا دانست. و با رشد قیمت های نفت خام به بالای 100 دلار تا پیش از ژوئن 2014، باعث شده بود این حاشیه سود تا 13 دلار بالا برود.
با نگاهی به جریان ساخت و ساز پالایشگاههای جدید و یا توسعه ظرفیت های پالایشی، می توان دریافت که آمریکای شمالی و اروپا در حال کاهش سهم خود در صنعت پالایش نفت خام هستند. همچنین پالایشگاههای آسیا و اقیانوسیه با وجود دارا بودن بیشترین ظرفیت پالایشی برابر با 32.6 درصد ، دارای بالاترین سهم در توسعه پالایشگاه ها با 32.8 درصد هستند.
از سوی دیگر، پالایشگاههای خاورمیانه با دارا بودن تنها 8.9 درصد از ظرفیت پالایشی دنیا، عدد خیره کننده 30.1 درصد از طرح های افزایش ظرفیت را به خود اختصاص داده اند. بر این اساس، در آسیا و اقیانوسیه 3 میلیون و 450 هزار بشکه و در منطقه خاورمیانه نیز 3 میلیون و 175 هزار بشکه طرح افزایش ظرفیت پالایشی در دست ساخت و توسعه قرار دارد. و سهم سایر مناطق دنیا نظیر آمریکای جنوبی و مرکزی، اندک است.
در مجموع، در 5 سال فرارو، 10 میلیون و 530 هزار بشکه در روز ظرفیت پالایشی جدید در سراسر دنیا راه اندازی خواهد شد. در پایان دهه کنونی، ظرفیت کنونی پالایشگاه های دنیا 11.4 درصد افزایش می یابد. هرچند بسیاری از طرح ها با تغییر در برنامه زمانی توسعه، مشکل فقدان تامین منابع مالی مورد نیاز، تغییر در مقررات زیست محیطی و یا بازنگری در پیش بینی های اقتصادی روبرو خواهند شد تا همچنان چشم انداز صنعت پرفراز و نشیب پالایش با ترشی ها و شیرینی هایی متعددی همراه باشد.




تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن