واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با تازههاي نشر:«زندگينامه و خدمات علمي و فرهنگي پروفسور ويليام چيتيك» منتشر شد
گروه انديشه: كتاب «زندگينامه و خدمات علمي و فرهنگي پروفسور ويليام چيتيك»، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران منتشر شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، اين كتاب در بخشهاي مختلف به شخصيت عرفانپژوه و مولويشناس برجسته پروفسور «ويليام چيتيك» ميپردازد. همچنين 3 مقاله از چيتيك با ترجمه چند تن از مترجمان كشور در اين كتاب آورده شده است كه عبارتند از: مقالههاي «وحدت وجود از ديدگاه ابنعربي» با ترجمه «فرزانه فرخزاد»، «نظر احمد سمعاني درباره رحمت خداوند» با ترجمه «كريم زياني» و «مولانا و شبخ اكبر» با ترجمه «حسين كمالي».
«بويي از سر صحف» عنوان مقاله ديگري است كه چيتيك با همكاري «محمدعلي نيازي» نوشته است. همچنين مقاله ديگري با عنوان «در باب آينده گفتوگوي تمدنها»، توسط «ساچيكو موراتا» همسر چيتيك نوشته شده و توسط «محمدعلي نيازي» ترجمه شده و در اين كتاب منتشر شده است.
دكتر «سيدحسين نصر» نيز مقالهاي با عنوان «خاطراتي از استاد ويليام چيتيك»، در بزرگداشت وي نگاشته است. از ديگر مقالات در بزرگداشت چيتيك مقالات «قربت غربيه» نوشته «احمد مهدويدامغاني»، «زيست مشرق زميني از دوست مغرب زميني» نوشته «غلامرضا اعواني» و «كارنامه» نوشته «مجدالدين كيواني» است. همچنين در پايان كتاب تصاويري از دوران زندگي چيتيك آورده شده است.
در بخشي از مقدمه اين اثر كه به قلم دكتر «مهدي محقق» نوشته شده، آمده است: «چيتيك زاده و پرورده فضاي فرهنگي ايران است كه در بهترين ايام زندگياش توانست آرا و انديشههاي خود را با استفاده از آن فضا شكل بخشد. چيتيك از افراد كليدي فرهنگ ما مانند جامي، شبستري، اسفرايني، مولانا، بابافضل كاشاني و ابنعربي را براي كار و پژوهش مدنظر قرار داده است و با كوششهاي وي بود كه غرب نسبت به عرفان اسلامي آشنا شد.»
در بخش ديگري از اين مقدمه آمده است: «چيتيك در آثار خود نه تنها به طور كامل به معرفي شيخ اكبر محييالدينبنعربي و مولانا پرداخته، بلكه شناساندن دانشمندان اسلامي ـ ايراني ديگر در غرب، مرهون كوششهاي اين پژوهشگر پرتوان است، از جمله «باباافضل كاشاني»، «جامي»، «فخرالدين عراقي» و ... پرداخته است.»
وي ميافزايد: «چيتيك در معرفي پيامبر اكرم(ص) و امام حسين(ع) و امام زينالعابدين(ع) به غرب سهم به سزايي داشت و ترجمه او از زبور آل محمد(ص)؛ يعني صحيفه سجاديه جا و مكاني شايسته در غرب يافت و برخي از كشيشان واتيكان شيفته مناجاتها و ادعيه آن امام همام شدند و از آن در اذكار و اوراد خود اقتباس كردند. وي همچنين برخي آثار علامه طباطبايي و امام راحل(ره) را نيز مورد بررسي و تحليل قرار داده است.»
كتاب «زندگينامه و خدمات علمي و فرهنگي پروفسور ويليام چيتيك»، به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ايران در خردادماه سال جاري به شمارگان 1400 نسخه منتشر شده و به بهاي 25000 ريال در اختيار علاقهمندان قرار گرفته است.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]