واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
فلاحتپیشه:
همانطور که احمدینژاد نتوانست قطعنامهها را نادیده بگیرد، ترامپ نیز نمیتواند برجام را پاره کند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه همانطور که احمدینژاد نتوانست قطعنامهها را نادیده بگیرد، ترامپ نیز نمیتواند برجام را پاره کند، گفت: ترامپ قصد دارد علیه لابیگری ۱۶ سال دموکراتها با اعراب بیایستد.
روز نو : عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه همانطور که احمدینژاد نتوانست قطعنامهها را نادیده بگیرد، ترامپ نیز نمیتواند برجام را پاره کند، گفت: ترامپ قصد دارد علیه لابیگری ۱۶ سال دموکراتها با اعراب بیایستد.
به گزارش روز نو؛ حشمتالله فلاحتپیشه با اشاره به ادعای ترامپ مبنی بر پاره کردن برجام گفت: همانطور که احمدینژاد نتوانست هفت قطعنامه شورای امنیت علیه ایران را پاره کند، ترامپ نیز نمیتواند برجام را پاره کند؛ البته کاغذ این توافقنامهها قابل پاره شدن است اما در عرصه سیاست محل ارزیابی عملی است و باید بتوانیم جلوی بازتابها را بگیریم.
برجام قابل پاره کردن نیست
او گفت: قطعنامههای شورای امنیت پاره نشد؛ چرا که بخشی از واقعیتهای دنیای امروز بود و ۱۶ بند تحریمی ذیل ماده ۴۱ فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد علیه ایران تصویب شده بود که این تحریمها رفته رفته اثرگذاری خود را نشان میداد. از طرفی برجام نیز قابل پاره کردن نیست؛ چراکه در قالب یک رژیم بینالمللی شکل گرفته است.
ایران استفاده قابلتوجهی از برجام کرد
نماینده اصولگرای مردم اسلامآباد غرب و دالاهو اعلام کرد: درصورتی که ترامپ همین الان بگوید که برجام را اجرا نمیکند، قطعاً به اندازه دموکراتها به برجام صدمه نزده است؛ چرا که آنها بخش مربوط به لغو تحریمها را اجرا نکردند و درعین حال جمهوری اسلامی ایران موفق به استفاده قابلتوجهی از برجام شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم ادامه داد: شکستن بخشی از تحریمهای فرامرزی و همچنین از بین بردن اجماع بینالمللی که علیه کشورمان شکل گرفته بود، بخشی از مزایای برجام برای ایران است و این درحالی است که اگر ترامپ برجام را پاره کند، قادر به شکل دادن تحریمهای اثرگذار فرامرزی علیه ایران نخواهد بود.
اوباما برجام را مهمترین دستاورد دیپلماتیک خود دانست
او گفت: در عرصه سیاست میگویند برای زمین زدن رقیب، باید به نقطه قوت او حمله کرد؛ ترامپ بهطور طبیعی به نقطه قوت اوباما که همان برجام بود، حمله کرد و این درحالی بود که اوباما رسماً اعلام کرد برجام مهمترین دستاورد دیپلماتیک دولت امریکا است. با این حال اکنون دوره انتخابات سپری شده و ترامپ باید بهعنوان رییسجمهور به تعهدات بینالمللی امریکا پایبند باشد و همچنین شاخصهای اقتدار دولت امریکا را تامین کند.
عضو فراکسیون ولایت در مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: ترامپ حتماً محاسبه سود و زیان، امکانات امریکا و همچنین امکان بینالمللیسازی ایجاد فشار علیه ایران را بسنجد و پس از آن دست به اقدام بزند و این درحالی است که در چنین شرایطی نیز مشاوران او و دیگر تحلیلگران با استناد به برخی مشکلات امریکا ازجمله رکود اقتصادی داخلی، عدم بازگشت اعتماد به غرب که نگران یکجانبهگرایی سال ۲۰۰۱ است و همچنین مشکلاتی که امریکاییها درمنطقه دارند که عبارتند از مشکلات ناشی از تروریسم و لابیگریهایی که دنیای عرب بهویژه لابی نفت علیه ترامپ انجام دادند.
ترامپ قصد دارد علیه لابیگری ۱۶ سال دموکراتها با اعراب بایستد
او گفت: باید توجه کنیم که این لابیگریها فقط در ظاهر نیست؛ بلکه حاصل قراردادهایی است که دموکراتها در حدود ۱۶ سال گذشته با کشورهای عربی ازجمله دولت سعودی منعقد کرده و حتی در دورانی که بوش درگیر جنگ بود نیز بخش اعظم دموکراتها درگیر معاملات نفتی با اعراب بودند، حال ترامپ قصد دارد علیه این لابیها اقدام کند و سعی دارد با ایجاد فضای منفی در مناسبت خود با اعراب، روابط گذشته را کنار بگذارد.
«ایرانهراسی» میتواند کیک آشتی امریکا و متحدانش باشد
او در پاسخ به این سوال که ایران باید در چنین شرایطی چگونه عمل کند، گفت: قطعاً ما نباید اشتباههای سالهای ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ را تکرار کنیم؛ چرا که صرفاً «ایرانهراسی» میتواند کیک آشتی امریکا و متحدانش باشد و ما نباید این کیک را بپزیم.
فلاحتپیشه همچنین تصریح کرد: باید با رفتاری منطقی با دنیایی که قطعاً بیش از ما نسبت به ترامپ نگرانی دارد، به سمت پیشبرد منافع ملی خودمان حرکت کنیم.
نماینده اصولگرای اسلامآباد غرب و دالاهو در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدامات احتمالی امریکا ازجمله تحریمهای جدید گفت: کنگره امریکا قادر به ایجاد تحریمهای فرامرزی نخواهد بود و صرفاً میتواند تحریمهایی خاص کنگره را شکل دهد که به نظر میرسد ایران از آمادگی لازم در این مورد برخوردار است.
فلاحتپیشه در پایان تصریح کرد: اروپاییها باتوجه به اینکه تروریسم، مهاجرت و پناهندگی به مرزهایشان رسیده، به شدت نگران هستند و درصورتی که امریکاییها فضای فکری اروپاییها را درک نکنند، نباید منتظر همراهی آنها با خود باشند.
منبع: ایلنا
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]