واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: کلیات لایحه برنامه ششم توسعه در حالی امروز به تصویب رسید که مجلس چاره ای جز موافقت با آن نداشت.
از ابتدای جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) و زمانی که مجلس وارد بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه ششم شد، تعدادی از نمایندگان این تصور را داشتند که در صورت مخالفت با کلیات لایحه برنامه ششم توسعه، این لایحه نیز همچون بودجه برای اصلاح میتواند به کمیسیون برگردد که با توضیحات رئیس مجلس مشخص شد اگر نمایندگان با کلیات برنامه ششم مخالفت کنند لایحه برنامه کان لم یکن تلقی شده و دولت باید لایحه جدیدی ارائه کند؛ پروسهای که به گفته لاریجانی به سال جاری نمی رسد و باید در سال آینده منتظر ارائه مجدد برنامه ششم از سوی دولت بود.
در همین راستا فراکسیون امید نیز صبح امروز جلسهای با نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بررسی گزارش تلفیق برگزار کرد که نتیجه آن در جلسه ظهر امروز فراکسیون به مخالفت با کلیات لایحه منجر شد چون به باور امیدی ها به دلیل افزایش تعداد بندهای برنامه از حدود ۳۰ ماده به حدود ۱۴۰ ماده دیگر برنامه ششم قابلیت اجرایی ندارد و تنها بار مالی را به دولت تحمیل میکند. اعتقادی که تنها مختص به اعضای فراکسیون امید نبود و حتی نمایندگان اصولگرا نیز در مقام مخالفت با گزارش کمیسیون تلفیق به انحای دیگر این موضوع را مطرح کرده و لایحه برنامه ششم را برای کشور سودمند ندانستند.
کش و قوسها بین نمایندگان و محافل فردی و گروهی آنها تا پایان جلسه نوبت صبح ادامه داشت و در نهایت رای گیری به جلسه نوبت عصر و رای گیری کشید؛ رای گیری که توضیحات حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه و اظهارات محمد باقر نوبخت برای اقناع نمایندگان کافی بود و منتج به رای مثبت مجلس به کلیات شد.
اظهارات تاثیرگذار حاجی بابایی از این جنس بود که برخی احکام برنامه ششم در طول سی و هفت سال گذشته بینظیر بوده و در آن مواردی همچون ساماندهی حقوق های نجومی و پاداش پایان خدمت و موضوعات مهمی همچون آب ، محیط زیست ،اشتغال و اقتصاد دیده شده است.
البته نباید از تاثیر موافقت مشروط نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با گزارش کمیسیون تلفیق برنامه ششم غافل شد که تاثیر بسیار زیادی در رای مثبت نمایندگان به جای گذاشت؛ نوبخت در توضیحاتش به این موضوع اشاره کرد که اگر نمایندگان به کلیات رای ندهند مجددا دولت باید لایحه جدیدی ارائه دهد و مجلس نیز دوباره وارد بررسی لایحه شده که این پروسه دو سالهای را میطلبد. البته لازم است مجلس و هیأت رئیسه که موادی که قابلیت اجرایی ندارد را حذف کند.
صحبتهایی که واکنش لاریجانی را در پی داشت و گفت که ما از رفع ابهامات و اشکالات در کمیسیون تلفیق استقبال می کنیم اما مشکل اینجا است که دولت لایحه برنامه ارائه نکرده و آنچه به مجلس داده موادی از برنامه است البته دغدغه آقای نوبخت درست است و باید به موادی که بار مالی دارد رسیدگی شود.
سرانجام مجلس وارد رای گیری برای کلیات لایحه برنامه ششم شد و نمایندگان با ۱۵۴ رای کلیات لایحه ای را به تصویب رساندند که جمعی از نمایندگان معتقد بودند بسیاری از بندهای آن با اسناد بالادستی و سند چشم انداز مغایرت دارد.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]