واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فعالیت های انتخاباتی «حسن روحانی» بصورت کاملا بی سر و صدا در حال انجام است. آنگونه که خبر می رسد ستاد انتخاباتی وی با تغییراتی عمده ای نسبت به سال 92، آغاز به فعالیت کرده و در اولین گام جلساتی نیز با حضور نمایندگان فراکسیون امید مجلس و چهره های اصلی ستاد انتخاباتی رئیس جمهور تشکیل داده است. «اکبر ترکان» که در انتخابات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، قائم مقامی ستاد انتخاباتی روحانی را برعهده داشت، در دور دوم حضور او، انگار دست از فعالیت های انتخاباتی کشیده است. ترکان در گفت و گو با خبرنگار «تابناک»، درباره آخرین خبرها از فعالیت ستاد انتخاباتی رئیس جمهور اعلام کرد: از فعالیت های انتخاباتی دولت بی خبر است. وی افزود: «من در این حوزه نیستم. برای اطلاع از آخرین اخبار در خصوص انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، به آقای نوبخت و مرتضی بانک مراجعه کنید. چون این دو نفر بیشتر در جریان امور قرار دارند».
مشاور ویژه رییس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص برگزاری جلسه «محمدعلی نجفی» و «مرتضی بانک» با نمایندگان عضو فراکسیون امید مجلس هم گفت: «من در هیچ جلسه ای تاکنون شرکت نکرده و خبری از برگزاری آن ندارم». اولین تغییر در ستاد انتخاباتی روحانی برای انتخابات دوازدهم اکبر ترکان با تاکید بر اینکه «به دنبال کارهای عقب مانده خود هستم»، در واقع بیرون از گود ماندن خود از هسته انتخاباتی «حسن روحانی» را تایید کرد تا ستادی که قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به ریاست «محمدرضا نعمت زاده» و قائم مقامی «اکبر ترکان» و عضویت «محمدباقر نوبخت»، «علی یونسی» و «محمد سلطانی فر» شکل گرفت تنها بعد از یک دوره، دچار تحولات عمده ای شود. اما آنچه که مشاور رئیس جمهور و دبیر مرکز رسیدگی به امور مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از دلایل عدم فعالیت انتخاباتی خود از آن یاد می کند، مسئولیت های عمده ای است که بر عهده او در دولت گذاشته شده است. این مسئولیت ها در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم آنقدر زیاد بود که از ترکان به عنوان ابوالمشاغل دولت یاد می شد، البته او کم کم مسئولیت هایی که بر عهده اش گذاشته شد را یکی یکی تحویل داد، اما هنوز هم دولت هرجا گیر می کند گویا «اکبر ترکان» تنها کسی است که می تواند آن مشکل را برطرف کند مثل آنچه طی هفته های گذشته بر عهده او گذاشته شد و معاون اول رئیس جمهور ریاست کمیته پیگیری حادثه قطار سمنان را بر عهده وی گذاشت. شاید همین موضوعات و مسائل از مهم ترین دلایلی باشد که ترکان فرصت چندانی برای فعالیت در امور انتخاباتی روحانی نداشته و اینچنین از عرصه تبلیغات انتخاباتی دور شود. فعالیت انتخاباتی با دو چهره حزب اعتدال و توسعه اما انتخاب «مرتضی بانک» که هم اکنون معاونت کل سرپرستی نهاد ریاست جمهوری را برعهده دارد و «محمدباقر نوبخت» که سخنگوی دولت است، نشان می دهد که فعالیت انتخاباتی «حسن روحانی» حول محور اعتدال برخواسته از اصلی ترین حزب حامی اش؛ یعنی اعتدال و توسعه می چرخد. نوبخت دبیر کل و بانک رئیس هیات اجرایی و عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه هستند؛ حزبی که از نزدیکترین احزاب ایران به شخص رییس دولت یازدهم به حساب می آیند، لذا شاید بهترین انتخاب روحانی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم باشند.
این افراد هم به نوعی دارای مشی اعتدالی خوانده می شوند و هم می توانند ارتباط نزدیکی را با اصلاح طلبان حامی دولت برقرار کنند. شاید آنها بتوانند به نتایج خوبی در معرفی تک کاندیدای انتخابات پیش رو با مشورت با سایر گروه های سیاسی برسند. مخصوصا حال که اصلاح طلبان به دلایل مختلفی تلاش دارند تا یک کاندیدا را در کنار روحانی مطرح کنند، تا اگر به هر دلیلی زمینه حضور وی در انتخابات فراهم نشد، از یک آلترناتیو مطمئن برخوردار باشند. محمدعلی نجفی فعال پشت پرده دولت در این میان نام «محمدعلی نجفی» را هم نباید از یاد برد. او که همواره هرگونه فعالیت های انتخاباتی برای «حسن روحانی» را تا این لحظه تکذیب کرده، اما یکی از عوامل پشت صحنه ستاد وی محسوب می شود. نجفی که یکی از چهره های اصلاح طلب مورد اطمینان رئیس جمهور است از آغاز به کار دولت یازدهم ابتدا به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و پس از اختلاف رایی اندک (یک رای) که مانع حضور او در راس وزارتخانه مذکور شد، از سوی روحانی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزیده شد. او پس از مدتی کوتاه از مسئولیت مذکور استعفا داد، اما روحانی به انتصاب او به عنوان مشاور رئیس جمهور و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی نشان داد که بر حضور نجفی در دولت تاکید داشته و او را مهره قابل اتکا و قابل اطمینانی می داند. البته این آخرین مسئولیت نجفی در دولت نبود؛ چراکه پس از استیضاح «رضا فرجی دانا» او به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزیده شد. اخیرا هم در جریان کنارگذاشتن 3 تن از وزیران کابینه و معرفی افراد جدید برای تصدی عنوان وزارت، بازهم نام نجفی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارتخانه آموزش و پرورش مطرح شدف اما در آخرین لحظات گویا او توانسته بود نظر رئیس جمهور برای عدم معرفی او به مجلس را جلب کند تا در نهایت «فخرالدین دانش آشتیانی» بر صندلی وزارت اموزش و پرورش تکیه بزند.
آنگونه که در خبرها آمده است، اخیر «محمد علی نجفی» و «مرتضی بانک» جلسه ای را با اعضای فراکسیون امید مجلس برگزار کرده اند که برخی محتوای آن را مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای سال آینده قلمداد می کنند. اگر نجفی را یکی از اعضای احتمالی و اصلی ستاد انتخاباتی رئیس جمهور و دولت بدانیم می توان گفت اتفاق مثبت و خوبی برای این جریان خواهد بود و اینجاست که دلیل اصرار روحانی بر ماندن نجفی در دولت بیشتر نمایان می شود. نجفی به دلیل عضویت در حزب کارگزاران سازندگی و نفوذی که در میان جریان اصلاحات دارد بخوبی از وظایف هماهنگی ستاد انتخاباتی رئیس جمهور با جریان سیاسی اصلاح طلب برخواهد آمد؛ به خصوص که اکنون برخی فعالان سیاسی اصلاح طلب بر معرفی یک کاندیدا در کنار رئیس دولت یازدهم برای انتخابات ریاست جمهوری آینده تاکید دارند.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]