محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854586797
تعیین تکلیف پرونده بانک ها
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه دنیای اقتصاد: نشست ویژه دولت با هدف بررسی وضعیت نماد بانکها در بورس با سه تصمیم همراه بود. براساس اطلاعات «دنیای اقتصاد» این تصمیمها باید ظرف دو هفته اجرایی شود.
پس از آن بانکها نسبت به اعمال این تصمیمها در بودجه سال جاری خود اقدام میکنند. پیشبینی میشود بعد از این زمان نماد بانکها به طور دستهجمعی در بورس باز شود. تعیین تکلیف حجم و نرخ سود بدهیهای دولت، تعیین تکلیف مساله تسعیر ارز در نظام بانکی و بررسی مجدد میزان ذخایر در نظر گرفته شده برای مطالبات مشکوکالوصول، سه تصمیم ویژه دولت بوده است.
روز پنجشنبه نشست ویژهای با هدف بررسی وضعیت نماد بانکها با حضور اعضای تیم اقتصادی دولت برگزار شد. نتیجه این نشست اتخاذ سه تصمیم برای تعیین تکلیف نماد بانکها و عرضه مجدد سهام بانکها پس از عملی شدن این سه تصمیم بود. در این نشست تیم اقتصادی دولت وظیفه تعیینتکلیف وضعیت بدهی دولت به بانکها را (از لحاظ میزان و نرخ بهره نکول) به سازمان حسابرسی سپرد. تیم اقتصادی دولت همچنین وظیفه تعیین تکلیف نهایی برداشت از حساب برخی بانکها موسوم به برداشت شبانه را به سازمان حسابرسی واگذار کرد. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در این نشست، سازمان حسابرسی موظف به ارائه جمعبندی از یکی از موارد اختلاف بانکها و بانک مرکزی، یعنی برداشت شبانه 3 هزار میلیارد تومان از حساب بانکها در اواخر سال 1390 شده است. هیات اقتصادی دولت همچنین بانک مرکزی را موظف به بازبینی و تعیین نسبت ذخیره قانونی برای مطالبات مشکوکالوصول شبکه بانکی کشور کرد. تیم اقتصادی دولت همچنین ظرف زمانی دوهفتهای را برای اجرای این تصمیمات درنظر گرفت. به این ترتیب با اجرای تصمیمات دولت و ارائه بودجه سال 1395 بر اساس استانداردهای جدید، قفل نمادهای بانکی در بازار سهام شکسته خواهد شد.
توقف پرداخت سود موهومی
پس از ابلاغ استانداردهای جدید گزارشدهی (IFRS) و التزام بانکها به ارائه گزارشات مالی در قالب استانداردهای جدید عرضه 14 نماد بانکی در بورس متوقف شد. موضوع از این قرار است که براساس روال سالهای گذشته برخی از بانکها اقدام به شناسایی سودهای موهوم و تقسیم این سود بین سهامداران خود در مجامع سالانه میکردند اما بر اساس استانداردهای جدید ابلاغ شده، بانکها مجاز به شناسایی و تقسیم چنین سودی در صورتهای مالی خود نیستند. نظام حسابداری در شبکه بانکی کشور «تعهدی» است. بر اساس «اصل احتیاط» در نظام حسابداری تعهدی، سودهای غیرقطعی در تعیین سود یا زیان بانک شناسایی نمیشوند اما هزینههای احتمالی موردپوشش قرار داده میشوند. این در حالی است که گزارشهای حسابداری بانکهای کشور در سالهای گذشته نهتنها اقدام به شناسایی سودی موهوم میکرد، بلکه تمام هزینههای احتمالی را پوشش نمیداد؛ یعنی روند حاکم بر شیوه گزارشدهی شبکه بانکی کشور کاملا در خلاف جهت اصل احتیاط بود. به این ترتیب سودی که در عمل وجود نداشت (یا حاصل نمیشد) بهعنوان سود حاصلشده بین سهامداران تقسیم میشد.
در چنین شرایطی و با وجود تنگنای شدید مالی، برخی از منابع بانکها از درون تهی میشد. یکی از نمونههای شناسایی سود موهومی در گزارشهای مالی پیشین بانکها شناسایی سود از محل مطالبات دولتی بود. بانکها درحالی اقدام به شناسایی سود از بدهی معوق دولت میکردند که حجم بدهیها و سود تعلق گرفته به بدهیهای معوق، مورد تایید سازمان حسابرسی و سازمان برنامه و بودجه بهعنوان طرف دولت نبود. بانکها همچنین در قالب «معاملات ضربدری» اقدام به معامله بین بانکی برخی از داراییهای خود به قیمت کارشناسانه (و نه قیمت واقعی) میکردند. این ارقام غیرواقعی در گزارش مالی بانکها سبب میشد که برخی از بانکها در عین زیانده بودن اقدام به تقسیم سود بین سهامداران خود کنند. با اعمال استانداردهای جدید و الزام بانکها به رعایت این استانداردها، برخی از بانکها به یکباره از حالت سودده (بر مبنای آمار غیرواقعی) به حالت زیانده (بر مبنای آمر واقعی) تبدیل شدند.
زیانده شدن بانکها باعث عدم برگزاری مجمع عمومی بانکها در ماههای گذشته و اعلام نگرانی نسبت سهامداران بانکی بود. یکی از نگرانیهای مطرح شده، کاهش ارزش سهام بانکها با اعلام زیانده بودن بانکهاست. بر مبنا تجربه جهانی، نظامهای بانکی توسعه یافته همگی آمار معوقات را بهطور کامل از حساب خود خارج میکنند، بنابراین ممکن است بانکها زیانده باشند اما ارزش سهام این بانکها کاهش چندانی پیدا نکند. در واقع بانکها در کنار زیانی که اعلام میکنند، میزان ذخایر و بازگشت معوقات را هم در حسابهای خود قرار میدهند. به این ترتیب اعلام واقعی حسابها، برای خریداران سهام اطمینانبخش خواهد بود، بنابراین صرف زیانده بودن یک سهام دلیلی بر پایین بودن ارزش ذاتی یک سهام نیست. از سوی دیگر بر اساس حقوق ناشی از «مالکیت سهام» پرداخت هرگونه سود به صاحبان سهام، در صورت زیانده بودن شرکت غیرقانونی و تخصیص سود موهومی تلقی میشود.
کلید دولت در قفل نمادهای بانکی
روز پنجشنبه رئیس سازمان بورس، وزیر اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و رئیس سازمان حسابرسی در نشستی با حضور رئیسجمهوری، به بررسی وضعیت بازگشایی نمادهای بانکی در بازار بورس پرداختند. یکی از اهداف این نشست اتخاذ تصمیماتی برای مدیریت آثار کوتاهمدت عرضه مجدد نمادهای بانکی و تقسیم سود سهام این نمادها بر مبنی استانداردهای گزارشدهی بینالمللی بود. یکی از موانع بازگشایی مجدد نمادهای بانکی اختلافات موجود میان سازمان بورس، بانک مرکزی و سازمان حسابرسی درباره ارقام برخی از حسابها میان دولت، بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور است. عدم وجود اتفاق نظر در مورد علت برداشت شبانه حدود 3 هزار میلیارد تومان از حساب برخی از بانکها در روزهای پایانی سال 1390 یکی از این موارد اختلاف است. اختلاف بانکها و بانک مرکزی در این زمینه به سال 1390 بازمیگردد. بانک مرکزی در روزهای پایانی سال 1390 اقدام به برداشت 3200 میلیارد تومان از حساب بانکها کرد. هرچند به اعتقاد برخی از مدیران عامل بانکها این اقدام با هدف تامین کسری بودجه دولت دهم انجام گرفت، اما دلیل بانک مرکزی برای برداشت 3 هزار میلیارد تومانی از حساب بانکها، فروش ارز تخصیص دادهشده به تولیدکنندگان و واردکنندگان بود که از سوی بانک مرکزی در اختیار بانکها قرار گرفته بود.
به اعتقاد مقامات سابق بانک مرکزی شبکه بانکی کشور از طریق فروش ارز مبادلهای در بازار آزاد حدود 3200 میلیارد تومان سود به دست آوردهاند اما از سوی دیگر بانکها زیر بار تصمیم بانک مرکزی نرفتند. به اعتقاد بانکها برداشت شبانه 3 هزار میلیارد تومانی در حالی از حساب این بانکها کسر شده است که این بانکها ارز دریافتی را در زمینه تخصیص داده شده، خرج کردهاند و برداشت این مبلغ از حساب تمامی بانکها ناعادلانه بوده است. تیم اقتصادی دولت در نشست خود در روز پایانی هفته گذشته وظیفه تعیین تکلیف ارقام برداشته شده از حساب بانکها را به سازمان حسابرسی واگذار کرد. بر این اساس دولت به سازمان حسابرسی دو هفته مهلت داده است که با رصد تمامی مستندات بانکها در این زمینه، پس از گذشت حدود 5 سال به اختلاف نظر بانکها و بانک مرکزی در این زمینه پایان دهد. بر اساس تصمیم دولت پس از بررسیهای سازمان حسابرسی اضافه برداشت بانک مرکزی به حساب بانکها عودت داده خواهد شد.
تعیین تکلیف بدهیهای دولت
بانکها در سالهای گذشته اقدام به شناسایی سود از مطالبات دولتی معوق میکردند. مطالباتی معوقی که با نرخ سود مشخص در گزارش مالی بانکها ثبت میشد. این در حالی بود که نه تنها سود تعلق گرفته به مطالبات معوق دولتی مورد پذیرش دولت نبود، بلکه در برخی از موارد در زمینه اصل مطالبات نیز اختلاف نظر وجود داشت. تیم اقتصادی دولت در نشست روز پنجشنبه خود سازمان حسابرسی را موظف به بررسی وضعیت بدهی دولت به شبکه بانکی کشور کرد. پس از تایید نهایی رقم واقعی بدهی دولت به شبکه بانکی، نرخ سود مورد نیاز برای بهروزرسانی بدهیهای دولت به شبکه بانکی از سوی دولت یا از طریق توافق بین دولت و بانکها تعیین خواهد شد. به این ترتیب با تعیین دقیق میزان بدهی دولت به شبکه بانکی یکی از مهمترین موارد اختلاف میان دولت و شبکه بانکی کشور حل خواهد شد. از سوی دیگر این امکان برای بانکها فراهم خواهد شد که ارقام واقعی و مورد تایید بدهی دولت را در ترازنامه خود لحاظ کند. به این ترتیب با تعیین تکلیف بدهیهای دولتی و تعیین تکلیف برداشت 3هزار میلیاردی بانک مرکزی از حساب بانکها، وضعیت سوددهی برخی از بانکها دستخوش تغییر قرار خواهد گرفت. تیم اقتصادی دولت همچنین بانک مرکزی را موظف به بررسی مجدد ذخیره قانونی تعیین شده برای برخی مطالبات مشکوکالوصول شبکه بانکی کرد. بانکها موظفند همواره نسبتی از بدهیهای ایجاد شده و بهطور اخص سپردههای اشخاص نزد خود را در بانک مرکزی نگه دارند. بانک مرکزی از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی حجم تسهیلات اعطایی بانکها را منقبض و از طریق کاهش آن، اعتبارات بانکها را منبسط میکند. در نشست تیم اقتصادی دولت مقرر شد بانک مرکزی طی دو هفته اقدام به بازبینی ذخیره قانونی ایجاد شده برای بانکها کرده و در موارد لزوم نسبت ذخایر قانونی را تغییر خواهد داد. با تغییر نسبت ذخایر قانونی، ذخایر اضافه ایجاد شده برای بانکها آزاد خواهد شد. این رقم آزاد شده بر میزان سوددهی بانکها تاثیرگذار خواهد بود.
هرچند با ابلاغ استانداردهای جدید و توقف عرضه از نمادهای بانکی در بازار سهام، برخی از انتقادها را به همراه داشت اما به عقیده کارشناسان استانداردسازی شیوه گزارشدهی، جزو الزاماتی است که به تعویق انداختن آن آثار سوء آن را عمیقتر خواهد کرد. از سوی دیگر اگرچه ممکن است برخی از سهامداران در کوتاهمدت از آثار ناشی از این اقدامات زیان ببینند، اما اجرای استانداردهای شفاف بینالمللی در نهایت سبب انتفاع بلندمدت سهامداران خواهد بود.
«دنیای اقتصاد» 5 بهمن ماه در همایش «سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید»، با حضور کارشناسان، سیاستگذاران، تصمیمگیران و فعالان این عرصه، نقشه راه اصلاح نظام بانکی و تنظیم روابط ذینفعان، سپردهگذاران، سهامداران و مدیریت را مورد بحث قرار خواهد داد. علاقهمندان به شرکت در این همایش میتوانند برای ثبتنام با شماره 42710151 تماس بگیرند یا به وبسایت Events.den.ir مراجعه کنند.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
ابلاغیه وزارت صنعت به ایدور برای تعیین تکلیف مدیر نجومیبگیر
ابلاغیه وزارت صنعت به ایدور برای تعیین تکلیف مدیر نجومیبگیرتاریخ انتشار سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۰۱ معاونت امور انسانی وزارت صنعت معدن و تجارت درباره حقوق نجومی یکی از مدیران این مجموعه گفت وزارت صنعت به مدیرعامل ایدور این موضوع را ابلاغ کرده تا به صورت جدی تعیین تکلیف شوتعیین تکلیف بدهی پدیده به تامین اجتماعی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای از توافق سازمان تامین اجتماعی کشور با شرکت پدیده شاندیز برای پرداخت مطالبات پدیده به سازمان تامین اجتماعی خبر داد بابک دینپرست رئیس کارگروه ویژه پیگیری مسائل شرکت پدیده شاندیز از توافق سازمان تامین اجتماعی کشور با شرکت پتعیینتکلیف بخش دیگری از سپردهگذاران تعاونی میزان از اول دی ماه
از اول دی ماه صورت میگیرد تعیینتکلیف بخش دیگری از سپردهگذاران تعاونی میزان از اول دی ماه شناسهٔ خبر 3852225 - شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲ ۱۳ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس jwplayer display inline-block; بانک صادرات ایران با انتشار اطلاعیه ای از آغاز تعیین تکیلف سپرده گذاران تعدغدغه امروزمردم بیکاری است/لزوم تعیین تکلیف پرونده حقوق های نجومی
امام جمعه موقت ورامین دغدغه امروزمردم بیکاری است لزوم تعیین تکلیف پرونده حقوق های نجومی شناسهٔ خبر 3838432 - جمعه ۱۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳ ۳۱ استانها > تهران jwplayer display inline-block; ورامین-امام جمعه موقت ورامین گفت امروز دغدغه مردم احضار یک مسئول به دادگاه و یا لغو یک سپرداخت بدهی مالیاتی پدیده شاندیز تعیین تکلیف شد
با توافق کارگروه ویژه و وزارت اقتصاد پرداخت بدهی مالیاتی پدیده شاندیز تعیین تکلیف شد شناسهٔ خبر 3849501 - سهشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵ ۲۷ اقتصاد > اقتصاد ایران jwplayer display inline-block; معاون وزیر کشور گفت با مساعدت ویژه وزیر امور اقتصادی و دارایی فرآیند پرداخت بدهیحضور دولت در خودروسازی تعیین تکلیف میشود
روزنامه دنیای اقتصاد بهرغم سهم اندک دولت در شرکتهای خودروساز اما مسوولان صنعتی کشور همچنان سیاستگذار اصلی صنعت خودرو شناخته میشوند این موضوع در شرایطی است که هماکنون شورای رقابت اعلام کرده که با ابزارهای قانونی درصدد تعیین تکلیف حضور دولت در دو شرکت خودروساز است بررستعیین تکلیف یارانه بگیران برای سال آینده
تعیین تکلیف یارانه بگیران برای سال آیندهتاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۳۰ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره برنامه دولت در مورد پرداخت یارانه نقدی در سال 96 توضیحاتی ارائه کرد به گزارش خبرآنلاین محمدباقر نوبخت در پاسخ به این سوال که تکلیف یارانه بگیران در سال آیهشدار نسبت به تعلل در تعيين تكليف خودروهاي لوكس قاچاق
هشدار نسبت به تعلل در تعيين تكليف خودروهاي لوكس قاچاق طي ماههاي اخير واردات ۶۰ خودروي لوكس قاچاق به تيتر اخبار رسانهها تبديل شد كه تصميمگيري براي انهدام يا صادرات آنها با وقفهاي نسبتاً طولاني مواجه شد اما سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز از سازمانيافته بودن برخيشهردار دهدشت: تعیینتکلیف کمربندی سوم دهدشت توجه شورای عالی شهرسازی را میطلبد
شهردار دهدشت تعیینتکلیف کمربندی سوم دهدشت توجه شورای عالی شهرسازی را میطلبد شهردار دهدشت اختصاص اعتبار لازم جهت آسفالت 480 هکتار معابر خاکی و تعیین تکلیف کمربندی سوم را از مهمترین خواستههای مدیریت شهری در سفر دولت عنوان کرد جواد تخشا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درتعیین تکلیف زباله های عفونی بیمارستان علی ابن ابیطالب رفسنجان
تعیین تکلیف زباله های عفونی بیمارستان علی ابن ابیطالب رفسنجان رئیس بیمارستان علی ابن ابیطالب ع رفسنجان درباره دفن زباله های عفونی این بیمارستان گفت وضعیت زباله های عفونی تا چند سال گذشته تا حدودی نابسامان بود اما خوشبختانه از سال گذشته وضعیت به گونه ای دیگر شد به گزارش گروه اس-
اقتصادی
پربازدیدترینها