واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: نوسانات یک ماههی بازار ارز و آینده مبهم آن، معادلات سفرهای خارجی ایرانیها را بههم ریخته است.
تا همین یک ماه پیش، تورهای خارجی با دلار ۳۵۰۰ تومان و یورو ۳۹۰۰ تومان فروخته میشد، اما حالا نوسانات بازار ارز، همهی آن محاسبات را مختل و ضررهایی را متوجه مسافران و آژانسهای توریستی کرده است.
نرخهای رشد یافته، اما ناپایدارِ ارز وارد محاسبات تورهای خارجی شده و قیمتها را دچار تغییراتی کرده است که چندان نمیتوان به پیک سفرهای سال نو میلادی که هنوز هم شروع نشدهاند، ربط داد.
تورهای خارجی که با ریال محاسبه شدهاند، جابجایی قیمتها را در این یک ماه اخیر به خوبی نشان میدهند. مسافرانی هم که عادت به سفرهای دقیقه ۹۰ دارند و معمولا هزینه را تا پای پرواز معطل نگه میدارند، حالا مجبورند پول بیشتری بدهند تا از سفرشان باز نمانند.
تورهایی هم هستند که سالهاست به خاطر بازار نامتعادل ارز، با دو واحد پول ایرانی و خارجی عرضه میشوند و در ظاهر تحت تاثیر دگرگونیهای اخیر ارز، چندان با تغییر همراه نبودهاند، ولی به وقت محاسبه با مسافر، اختلاف رقمها را به وضوح نشان دادهاند، یعنی مسافری که به جای ارز، ترجیحا و یا ناچارا، پول ایرانی پرداخت میکند، حالا مجبور است تاوان افزایش نرخ ارز را هم بدهد.
در سوی دیگر اما آژانسهای مسافرتی منکر دریافت خسارتهای ناشی از ناپایداری نرخ ارز از مسافر میشوند و تاکید دارند که نرخ تور فروخته شده تحت تاثیر نوسانات ارز، به هیچ وجه جابهجا نمیشود و هرچه ضرر است پای آژانس نوشته میشود.
سهیلا ندیری، مسؤول کانتر تورهای خارجی در یکی از کارگزاران دبی و استانبول است که دربارهی این ضررهای مالی ناشی از افزایش روزانه نرخ ارز، اظهار کرد: در ایران مسافرانِ لحظه آخری، بسیار است. پرداختها هم معمولا در آخرین لحظه صورت میگیرد، همین شرایط باعث شده آژانسها با هتلهای خارجی روزانه تسویه حساب کنند. عامل دیگری که باعث شده تسویه حساب با هتلها روزانه و هنگام خروج مسافر انجام شود، قانون حاکم در هتلهای اغلب کشورها از جمله امارات و ترکیه است که در زمان کنسلی، هیچ پولی را برنمیگردانند. برای همین ما مجبوریم تسویه حساب و تایید رزروها را رزوانه انجام دهیم.
او ادامه داد: این شرایط در کنار نوسانات بازار ارز که هر روز با جابهجایی زیادی همراه شده محاسبات آژانسها را دچار مشکل کرده است.
وی اضافه کرد: زمانی بوده که مسافر یک شب مانده به پرواز، هزینه سفر را پرداخت کرده که تا ما رزرو هتل را قطعی کنیم، ارز یکباره چند تومان بالا رفته و ما هم مجبور شدهایم یا جیب بگذاریم و یا سود کم کنیم. این تورها مگر چقدر سود دارد که بخواهیم ضرر آن را هم بدهیم.
ندیری درباره وضعیت تورهایی که یک ماه پیش فروخته شدهاند و اجرای آنها با افزایش ارز همزمان شده است، گفت: بعضی از قراردادهای مسافران یک ماه پیش بسته شده، آن موقع هیچکس تصور نمیکرد ارز با این همه تغییر مواجه شود و از آنجایی که برای مسافر ایرانی همیشه این احتمال وجود دارد در دقیقه ۹۰ تغییر عقیده بدهد و یا تور را کنسل کند، برای آژانس هم ریسک است که زمان عقد قرارداد تسویه حساب کند، چون اگر مسافر منصرف شود این آژانس است که باید ضرر بدهد، چون هتلها که پولی برنمیگردانند.
این وسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم که در قراردادهای جدید، آژانسها را ملزم کرده در صورت لغو تور، فقط هزینه یک روز را کسر و مابقی را به مسافر برگردانند. مجموع این شرایط باعث شده ما تسویه حسابها را روزانه انجام دهیم تا با کمترین مشکل مواجه شویم، اما حالا با چالش دیگری مواجه شدهایم که حسابی ما را متضرر کرده است.
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]