تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832518815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سن ورود به دام اعتیاد در سراشیبی سقوط/ نوجوانانی که با تبلیغات دروغ به سمت اعتیاد کشیده می‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: سن ورود به دام اعتیاد در سراشیبی سقوط/ نوجوانانی که با تبلیغات دروغ به سمت اعتیاد کشیده می‌شوند
آمارها و گزارشات انتشار یافته ،موید این واقعیت تلخ است که اعتیاد به عنوان یکی از جدی ترین آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی،جمعیت جوان جامعه را نشانه رفته و متاسفانه در طول سالیان اخیر،سن ابتلای به این بیماری، با کاهش همراه شده است.



سن ورود به دام اعتیاد در سراشیبی سقوط/ نوجوانانی که با تبلیغات دروغ به سمت اعتیاد کشیده می‌شوند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اعتیاد یکی از معضلات و چالش های جدی جامعه ایران به شمار می رود که بخش قابل توجهی از انرژیِ نهادها و دستگاه های ذیربط را به خود مشغول ساخته و هر ساله شاهد صرف هزینه های سنگینی از سوی متولیان امر در کشور در جهت مقابله و مبارزه با این ماده شوم و خانمانسوز هستیم.


چندی پیش رئیس اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد مخدر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در جمع اهالی رسانه عنوان کرد:بر اساس آمارهای رسمی،میانگین سن آغاز مصرف مواد مخدر 21 سال است.


در ذیل این گزارش تلاش می شود در گفت و گو با کارشناسان و صاحب نظران ذیربط دلایل و عوامل تاثیرگذار در کاهش سن ابتلا به سوء مصرف مواد مخدر مورد بحث و بررسی قرار گیرد.


*لزوم استفاده هر چه بیشتر از تجربه کشورهای موفق در جهان


مهدی اُلفَت،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به مخاطرات جدی و عمیق اعتیاد در سنین نوجوانی و جوانی اظهار داشت:درگیر شدن و ابتلای برخی از نیروهای جوان جامعه به این عارضه خانمانسوز،خطری است که در دراز مدت،آسیب ها و پیامدهای خسارت باری را برای جامعه در پی خواهد داشت.


وی افزود:ابتلای یک فرد جوان یا نوجوان به سوء مصرف مواد مخدر،نه تنها فرد و خانواده او را،بلکه جامعه را نیز دچار آسیب و خسارت می کند و به واقع نخستین هزینه ای که می توان در این خصوص برای جامعه متصور بود به این واقعیت معطوف می شود که جامعه یکی از نیروهای جوان و مستعد خود را از دست می دهد.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:تغییر ذائقه مصرف کنندگان مواد مخدر در اقشار و گروه های در معرض آسیب و یا مبتلا شده به این عارضه از دیگر پدیده های نوظهوری به شمار می رود که متاسفانه بر پیچیدگی این معضل افزوده است.


الفت عنوان کرد:قرص های مخدر و روان گردان همچون ریلاتین،مخدرها و مواد صنعتی و عرضه مواد مخدر در قالب برخی از مواد خوراکی که هر از چندگاهی اخباری از آن به گوش می رسد از نمونه مواردی است که موید پیچیده تر شدن این پدیده شوم در قرن 21 می باشد.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:به تعبیر دیگر اگر در گذشته مواد مخدر سنتی همچون تریاک،شیره،حشیش،گراس و...در میان برخی از مصرف کنندگان شایع بود امروزه شاهد توزیع و عرضه مواد صنعتی و شیمیایی هستیم که مصرف و استعمال آن با سهولت هر چه بیشتری میسر می شود و از سوی دیگر، متاسفانه عوارض و تبعات فاجعه آمیز آن نیز به مراتب سنگین تر و شدید تر از مخدرهای سنتی است.


وی افزود:به موازات این تغییر ذائقه،فاصله گرفتن خانواده ها از یکدیگر،ماشینی شدن زندگی و روزمرگی که متاسفانه بر ابعاد بسیاری از زندگی خانواده های ایرانی به عناوین مختلف سایه افکنده،ضرب آهنگ ابتلا به اعتیاد و مواد مخدر را بیش از پیش تند و شتابان ساخته است.


الفت گفت:آمارها و اعداد و ارقام متعدد و بسیاری در خصوص میزان کاهش سن ابتلا به اعتیاد مطرح می شود که آمارهای رسمی به سن 21 سال اشاره دارد و بعضا برخی از آمارهای غیر رسمی سن تجربه مصرف مواد مخدر را حدود 13 تا 14 سالگی برآورد می کند به نظر بنده نمی توان با قاطعیت این اعداد و ارقام را به عنوان معیاری برای سنجش میزان سن ابتلا به اعتیاد مد نظر قرار داد چون اساسا برای برآوردی دقیق و صحیح از سنجش این معضل، نیازمند به مولفه ها و شاخصه های بسیاری هستیم و از سوی دیگر ضریب سوء مصرف مواد مخدر در نقاط مختلف کشور متفاوت است و نمی توان به یک عدد واحد برای تمامی شهرها و شهرستان ها اکتفا کرد و احصای آماری دقیق،نیازمند تحقیقات کارشناسی شده ای است که در خصوص معضلی که اساسا مصرف کنندگان آن،با پنهان کاری و بصورت مخفیانه آن را دنبال می کنند،به دست آوردن آماری دقیق،شفاف و مُتقَن،امری بسیار دشوار به نظر می رسد.


وی افزود:با همه این اوصاف و فارغ از اعلام و ذکر اعداد و ارقام،این واقعیت غیر قابل کتمان است که شیوع مصرف مواد مخدر در جامعه و در مقایسه با سال ها و دهه های گذشته با رشد همراه شده که مولفه های بسیار در این خصوص مطرح و اثرگذار بوده است.


الفت عنوان کرد:مسائل اقتصادی،همجواری و همسایگی با کشوری که به عنوان یکی از کانون های اصلی تولید،عرضه و فروش مواد مخدر در جهان شهره است(افغانستان)و همچنین توطئه ها و طراحی شوم دشمنان این کشور برای تخریب و نابودی اصلی ترین ثروت این مرز و بوم که همان سرمایه انسانی است از یکسو و هجمه تبلیغاتی و مخاطرات فرهنگی که به عناوین متعددی ظهور و بروز پیدا می کند از سوی دیگر،شرایط و وضعیتی را ایجاد کرده که متاسفانه این معضل به یکی از چالش های اساسی و جدی کشور و جامعه ایران مبدل شده است.


*مقابله با اعتیاد مستلزم همگرایی و عزمی همگانی است


مهین غفاری منش،روانشناس و مددکار اجتماعی،در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در تشریح عوامل موثر در برون رفت از معضل مذکور و مهار و کنترل این عارضه شوم عنوان کرد:در طول قریب به 4 دهه گذشته،دستگاه های ذیربط بخصوص در عرصه قضائی و انتظامی،هزینه های سنگینی را برای مقابله و مبارزه با معضل خانمانسوز اعتباد پرداخت کرده که اهدای شهدای بسیاری به نظام و انقلاب در این خصوص(مبارزه با مواد مخدر)از نمونه های آن به شمار می رود.


وی افزود:اما سئوالی که در این مجال به ذهن متبادر می شود،ناظر بر این واقعیت است که چرا علیرغم پرداخت هزینه های بسیار سنگین مالی و جانی،همچنان این عارضه به عنوان یکی از جدی ترین ناهنجاری های اجتماعی مطرح است.


غفاری منش عنوان کرد:به واقع کاهش سن اعتیاد و تجربه سوء مصرف مواد مخدر در میان اقشار و گروه هایی از جمعیت جوان و نوجوان جامعه،نشان دهنده این حقیقت تلخ است که در این راستا آنچنان که باید به توفیق شایسته ای نائل نشده ایم و علیرغم کشفیات بسیار و وارد ساختن ضربات و صدمات سنگین به عوامل تولید،توزیع و فروش مواد مخدر سنتی یا صنعتی،بازهم با هزینه های و خسارات جدی و قابل تاملی در این خصوص مواجه هستیم.


روانشناس و مددکار اجتماعی گفت:به واقع مقابله و مهار این معضل،صرفا با اتکای به نهادها و دستگاه های انتظامی و قضایی یا بهزیستی میسر نخواهدشد و برای کنترل این معضل و مقابله تاثیرگذار با پدیده مذکور،نیازمند عزمی همگانی با همگرایی تمامی دستگاه های ذیربط هستیم.


وی افزود:فرهنگ سازی،آموزش صحیح و اصولی از دوران ابتداییِ تحصیلی در نهاد آموزش و پرورش،اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مستمر،رفع مشکلات اقتصادی و کاهش معضلِ بیکاری و در کنار آن تعریف و مهیا ساختن بستر و شرایط لازم برای برخورداری از تفریحات سالم برای کلیه اقشار جامعه و بخصوص گروه های جوان و نوجوان از مولفه های حائز اهمیتی است که در صورت اجرای همسو،یکپارچه،فراگیر و همگانی آن،شاهد حصول توفیقات شایسته تری در این خصوص خواهیم بود.


غفاری منش در خاتمه یادآور شد:کاهش سن ابتلای به سوء مصرف مواد مخدر،هشداری است که در صورت عدم اتخاذ تدابیری جدی،کاربردی و عملیاتی،ضریب بروز و تحمیل خسارات سنگین این عارضه با شدت هر چه بیشتری همراه خواهد شد و در صورت استمرار وضعیت موجود سن ابتلای به سوء مصرف مواد مخدر با کاهش هر چه بیشتری نیز همراه شود.





۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن