واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با ازسرگیری مذاکرات برای اجرای طرح تثبیت سطح تولید نفت در آبان ماه، قیمت طلای سیاه با نوسانات قابل توجهی همراه شد. هدف مذاکرات بین تولیدکنندگان اوپک و غیر اوپک، توافق جهت کاهش تولیدات از سطح فعلی حدود 33.6 میلیون بشکه در روز به 32.5 میلیون بشکه در روز با هدف تثبیت قیمت نفت در سطح 50 دلار عنوان شده است.
اکنون با اجرای طرح فریز نفتی، احتمال می رود، بهای نفت در حد 50 دلار تثبیت شود. با این حال، برخی تحلیلگران نسبت به رشد قیمت خوش بین ترند.
وزیر انرژی الجزایر امیدوار است، در صورت حصول توافق، قیمت در سال 2017 به بشکه ای 50 تا 55 دلار و تا پایان سال به 60 دلار افزایش یابد. این درحالی است که با صعود قیمت نفت به سطح 55 تا 60 دلار، انتظار می رود بسیاری از شرکت های تولید نفت شل آمریکا، دوباره فعالیت را از سرگیرند.
نمودار میزان عرضه و تقاضای جهانی نفت بر حسب میلیون بشکه در روز
هدایت الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تابناک درباره تصمیم اخیر اپک و همچنین نوسانات موجود در بازار نفت اظهار داشت: اگر کشورها و اقتصاددان های جهان بخواهند تحرکی به اقتصاد جهان دهند، باید بهای نفت گران تر شود.
وی گفت: کاهش قیمت نفت در سال های گذشته، باعث رکود در کل صنایع کشورهای دیگر شده است. به این ترتیب که هنگامی قیمت نفت افت پیدا می کند، به تناسب سایر صنایع نیز با مشکل رو به رو می شوند؛ برای نمونه، به هنگام کاهش بهای نفت، به همان میزان نیز فعالیت های نفتی کاهش می یابد و به این ترتیب، یکی از کارآمدترین فعالیت ها، که ساخت دستگاه ها و ابزارهای مربوط به حفاری است نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
این نماینده در ادامه افزود: بیشترین کالایی که در این بخش سهم دارد فولاد است؛ بنابراین، بهای فولاد نیز به تناسب با این موضع پایین می آید و در سایر موارد نیز می توان گفت، بازار را تحت تأثیر قرار می دهد.
خادمی گفت: اکنون چین یکی از کشورهایی بوده که بیشترین ضررها را در این زمینه داشته و بسیاری از شرکت های آمریکایی، از جمله نشنان اویل ویل نیز جزو شرکت هایی بودند که زیان زیادی را متحمل شدند؛ البته کشورهایی دیگری مانند نروژ که در زمره سازندگان ابزار و ادوات دستگاه های نفتی بودند، نیز متضرر شدند و می توان گفت تمام چرخه نفتی جهان به هم ریخته است.
اکنون با آمدن ترامپ، اوضاع تغییر زیادی نکرده و اگر بخواهند تولید نفت کم شود، باید به سمت تولید شیل نفت حرکت کنند که البته با این کار، باید تولید نفت آمریکا افزایش یابد، چون باز به افزایش قیمت نفت منجر خواهد شد؛ بنابراین، افزایش قیمت نفت گریزناپذیر است، چون تولید شیل نفتا باید در شرایطی صورت گیرد که تولید نفت از این طریق به صرفه باشد؛ بنابراین، در مجموع به نفع کشورهای اپک است که افزایش پیدا کند.
این نماینده مجلس درباره پیش بینی قیمت نفت در بودجه سال آینده اظهار داشت: بهای نفت در سال 94 با توجه به شرایط موجود کمتر بود؛ اما اکنون این قیمت بالاتر دیده شده و تقریبا افزایش قیمت نفت در بودجه به درستی پیش بینی شده و 55 دلاری که برای قیمت نفت پیش بینی شده، منطقی بوده است.
وی گفت: پیش بینی می شود، بهای نفت در سال آینده رو به افزایش رود؛ البته بنا به هر شرایط، اگر روند کاهشی به خود بگیرد، کاهش ها چیزی نخواهد بود که باعث نگرانی در کشور شود.
۲۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]