واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امضاي 4 سند همکاري ميان ايران و اندونزي
جوكو ويدودو، رئيسجمهوري اندونزي كه به تهران سفر كرده، روز گذشته در مجموعه سعدآباد مورد استقبال حسن روحاني رئيسجمهور قرار گرفت.
در مراسم استقبال رسمي، پس از نواخته شدن سرود ملي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اندونزي، رؤساي جمهوري دو كشور از يگان تشريفات سان ديدند و سپس هيئتهاي عاليرتبه همراه را به يكديگر معرفي كردند. رؤساي جمهوري دو كشور ايران و اندونزي بلافاصله پس از پايان مراسم استقبال رسمي، وارد محل مذاكرات دوجانبه شدند. پس از مذاكرات رؤساي جمهور، در حضور حسن روحاني و جوكو ويدودو روساي جمهوري دو كشور، چهار يادداشت تفاهم و موافقتنامه همكاري امضا شد. موافقتنامه معاضدت حقوقي متقابل در امور كيفري، موافقتنامه استرداد مجرمين بين دو كشور، يادداشت تفاهم همكاري در زمينه برق و انرژيهاي تجديدپذير و نيز يادداشت تفاهم همكاري براي تشويق سرمايهگذاري، چهار سند همكاري بود كه در حضور رؤساي جمهور دو كشور و در راستاي تحكيم همكاريهاي دوجانبه به امضا رسيد.
آماده تأمين انرژي اندونزي هستيم
حسن روحاني در نشست مشترك هيئتهاي عاليرتبه ايران و اندونزي، سفر همتاي اندونزيايي خود به تهران را نقطه عطفي در توسعه روابط دو كشور توصيف كرد و با تأكيد بر لزوم تلاش دو طرف براي تسهيل روابط اقتصادي گفت: تلاش براي تقويت روابط بانكي، دستيابي به تعرفه ترجيحي و تجارت مستقيم ميتواند در اين زمينه بسيار مؤثر باشد و اين موضوع به نفع دو ملت خواهد بود.
رئيسجمهوري با تأكيد بر اينكه روابط بانكي زيربناي مهمي براي توسعه روابط تهران - جاكارتا است، اظهار داشت: چنانچه بانكهاي دولتي و خصوصي ايران و اندونزي روابط نزديكتري با يكديگر برقرار كنند اين مسئله ميتواند به توسعه سريعتر روابط تجاري و سرمايهگذاريهاي مشترك كمك كند.
دكتر روحاني در ادامه تقويت همكاريهاي تهران و جاكارتا را در خصوص مسائل منطقهاي و بينالمللي مورد تأكيد قرار داد و اظهار داشت: تهران و جاكارتا در زمينه احقاق حقوق مردم فلسطين، اهداف مشتركي دارند و در زمينه ايجاد امنيت در سوريه، عراق و يمن و نيز كمكهاي انساندوستانه به مردم جنگ زده ميتوانند همكاريهاي بيشتري با يكديگر داشته باشند. رئيسجمهوري همچنين با ابراز نگراني از شرايط بسيار اسفبار مسلمانان ميانمار، اظهار داشت: اميدوار هستيم با همكاري اندونزي بتوانيم گامهاي مؤثري براي بهبود شرايط در اين زمينه برداريم. دكتر روحاني همچنين با اشاره به همكاريهاي بسيار سازنده و مفيد تهران و جاكارتا در مجامع بينالمللي و اسلامي خاطر نشان كرد: در شرايط كنوني منطقه و جهان، ضرورت دارد دو كشور تلاش كنند سازمان همكاري اسلامي نسبت به وضعيت منطقه و معضلاتي كه مسلمانان منطقه با آن مواجه هستند، فعالتر شود.
«جوكو ويدودو» نيز در اين نشست با تأكيد بر اهتمام كشورش براي توسعه هر چه بيشتر روابط با ايران، اظهار داشت: معتقديم در شرايط كنوني دستيابي به برجام فرصت بزرگ و مناسبي براي توسعه روابط تجاري و سرمايهگذاري مشترك بين دو كشور ايجاد كرده است كه بايد از آن به خوبي استفاده كنيم.
رئيسجمهوري اندونزي همچنين با ابراز رضايت از فعاليت شركتهاي مختلف ايراني در اندونزي در زمينههاي مختلف به ويژه ساخت پالايشگاه به ارزش 5 ميليارد دلار، نيروگاه تا سقف 5 هزار مگاوات و همچنين حوزه انرژي گفت: اندونزي از افزايش مشاركت و فعاليتشركتهاي ايراني به ويژه در حوزههاي نفت، گاز و انرژيهاي تجديدپذير استقبال ميكند. ويدودو همچنين با تأكيد بر تلاش كشورش براي توسعه روابط بانكي دو كشور، اظهار داشت: اندونزي به دنبال تهيه چارچوبي براي روابط گسترده بانكي با ايران است و مصمم هستيم روابط بانكي دو كشور را توسعه دهيم.
رئيسجمهوري اندونزي با اشاره به اهميت همكاريهاي دو كشور در مسائل منطقهاي و مبارزه با افراطيگري و تروريسم، از جمله حل مشكلات در سوريه، يمن و ميانمار اظهار داشت: جاكارتا همواره خواهان گفتوگوهاي سازنده براي حل و فصل مسائل منطقهاي است و معتقديم كه تنها از طريق گفتوگو امكان دستيابي به صلح پايدار وجود دارد. ضمن اينكه نگراني خود را در خصوص مسلمانان ميانمار به دولت اين كشور منعكس كردهايم.
تقويت و تحكيم روابط ايران و اندونزي به نفع منافع دو ملت و منطقه است
حسن روحاني روز چهارشنبه و پس از امضاي چهار سند همكاري ميان تهران و جاكارتا، همراه با «جوكو ويدودو» رئيسجمهوري اندونزي در جمع خبرنگاران گفت: ما براي روابط بين ايران و اندونزي به عنوان كشور اسلامي مهم در شرق آسيا و ايران به عنوان كشور مهم در غرب آسيا، اهميت زيادي قايل هستيم.
دكتر روحاني با اشاره به تحركي كه در روابط دو كشور به ويژه پس از سفر خود به اندونزي ايجاد شده، گفت: بايد در دوره پسابرجام روند همكاريها با توجه به امكانات گسترده دو كشور، شتاب بيشتري بگيرد.
رئيسجمهوري اظهارداشت: ظرفيت خوبي براي توسعه همكاري اقتصادي دو كشور به ويژه در زمينه فني و مهندسي وجود دارد و ايران آمادگي دارد براي اجراي نيروگاههاي برق، سدسازي، آب و فاضلاب و موارد ديگري در زمينه مسائل فني و مهندسي در كشور اندونزي فعاليت كند. اندونزي نيز در زمينه نفت و گاز آماده فعاليت در ايران است.
دكتر روحاني اجراي توافقات دو كشور در حوزه تقويت روابط بانكي، سرمايه گذاري و تعرفههاي ترجيحي را گامي مهم در ايجاد جهش در روابط اقتصادي
تهران - جاكارتا برشمرد و با اشاره به همكاريهاي دو كشور در حوزه انرژي، افزود: روابط دو كشور در مسائل انرژي، روابطي راهبردي است و ايران تأمينكننده نيازهاي اندونزي در حوزه انرژي از جمله نفت خام، گاز مايع، پتروشيمي و ساير نيازمنديها خواهد بود.
رئيسجمهوري در بخش ديگري از سخنان خود به ضرورت تقويت همكاريهاي تهران – جاكارتا در مسائل بينالمللي پرداخت و گفت: دو كشور در جنبش عدم تعهد و سازمان همكاري اسلامي، همكاريهاي نزديكي بايكديگر دارند و امروز توافق كرديم كه همكاريهايمان را در زمينه مسائل و مشكلاتي كه جهان اسلام با آنها مواجه است و از جمله در ارتباط با موضوعات يمن، سوريه و همچنين ميانمار تقويت كنيم. حل اين مشكلات ميتواند ثبات و امنيت منطقه را تعميق بخشد.
«جوكو ويدودو» رئيسجمهوري اندونزي نيز در اين نشست خبري، با قدرداني از ميهمان نوازي دولت و ملت ايران از هيئت اندونزيايي گفت: اين سفر فصل جديدي را در توسعه تعاملات و همكاريهاي دو كشور گشوده است. رئيسجمهوري اندونزي افزود: در ملاقات با رئيسجمهوري اسلامي ايران مباحث مختلفي در راستاي تحكيم و تقويت روابط و همكاريهاي دوجانبه، به ويژه در عرصه اقتصادي و انرژي مطرح شد. وي با اشاره به توافق خريد بيش از 500 هزار متريك تن گاز مايع از جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت: ما همچنين توافق كرديم جمهوري اسلامي ايران در زمينه ايجاد و تأسيس پالايشگاه در جاوه شرقي سرمايهگذاري كند.
رئيسجمهوري اندونزي تصريح كرد: توافق ديگر دو كشور ساخت نيروگاههاي توليد برق از سوي ايران در اندونزي بود كه به اين ترتيب ظرفيت توليد برق در اندونزي تا 5 هزار مگاوات افزايش مييابد.
رئيسجمهوري اندونزي در توضيح گفتوگوهايش با دكتر روحاني درباره مباحث و تحولات بينالمللي گفت: اندونزي همواره بر گفتوگو با اهداف صلحجويانه به عنوان تنها راه دستيابي به راه حل بحرانهاي خاورميانه و ديگر مناطق دنيا تأكيد داشته و رويكردهاي صلح جويانه را براي حل بحران در ميانمار، يمن، سوريه و ديگر مناطق و كشورهاي بحران زده پيشنهاد كرده و در اين راستا بر نقش صلح دوستانه خود تأكيد ميورزيم.
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]