واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان- مطهره شفيعي: آب و هواي اين روزهاي تهران سرد است و پيراهن نخي نميتواند در مقابله با بادهاي زمستاني پايتخت پيروز باشد. پس بايد با برتن كردن البسه گرم خود را از گزند سرما حفظ كرد.
هواي اين روزهاي سياست در اردوگاه اصلاحطلبي هم به همين نحو است، يعني همانند سرما كه براي زمستان اتفاقي تازه نيست، هجمه به اصلاحطلبان هم از سوي آناني كه براي رسيدن به قدرت حاضر به انجام هر امري هستند،طبيعي است. اگر راهكار دفع سرماي هوا استفاده از پوشش ضخيم است، اصلاحطلبان هم براي در امان ماندن از هجمه طيف بياخلاق رقيب، فعاليتهاي خود براي انتخاباتهاي ۹۶ را در محيطي به نتيجه ميرسانند كه دور از چشم و گوش غرضورزان و بدخواهان است.
بزرگان اصلاحات چند صباحي است تمايلي به حضور در مجامعي ندارند كه از آنها درباره فعاليتهاي اردوگاه اصلاحطلبي سوال شود؛ چرا كه از يك سو با پاسخ دروغ نسبتي ندارند و از سوي ديگر ترجيح ميدهند براي به فعليت رساندن برنامههايشان، رقيب را نسبت به اين برنامهها حساس نكنند تا سنگاندازيها آغاز شود.
دو وزير كشور در يك قاب
از جمله بزرگان خاموش جريان اصلاحطلبي كه البته در رده تصميمگيران اصلي اين جناح هم هستند، ميتوان به حججالاسلام عبدا... نوري و محتشميپور اشاره كرد؛ دو روحاني با شباهتهاي زياد به يكديگر، چنان كه هر دو وزير كشور بودهاند و هر دو شخصيت بارها مورد هجمه بياخلاقان قرار گرفتهاند. نوري و محتشميپور به دليل تجاربي كه سالها با حضور در مناصب با اهميت كسب كردهاند، بهخوبي ميدانند در مقاطعي لازم است سكوت را در دستور كار قرار دهند، حتي اگر سالها به طول بينجامد. اين سكوت البته در ظاهر و در مجامعي است كه امكان خدشه وارد شدن به اصول و برنامههاي جريان اصلاحات از سوي برخي وجود دارد كه آرامش جامعه براي آنها بيمعني است. هر دو روحاني در بيشتر مواقع لبخند بر لب دارند و در جلسات سياسي حساب ويژهاي براي نظرات و ديدگاههاي آنان قائل ميشوند.
مشورت، شاهبيت تصميمات عبدا... نوري
دراين مقطع كه گروههاي سياسي اصلاحطلب حمايت از روحاني در دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوري را برنامه اصلی خود ميدانند، عبدا... نوري همانند گذشته به گفتوگو با افراد تاثيرگذار ميپردازد و در كنار آن به آگاهيبخشي به گروههايي مشغول است كه درصدد نقشآفريني در عرصه سياست هستند. اما اگر خواسته شود عنواني براي جلساتي گذاشته شود كه عبدا... نوري نقش محوري را در آن دارد، بايد از واژه مشورتي براي آنها استفاده كرد؛ جلساتي كه از افراد داراي فكر بالا و نظريهپردازان و تئوریسينهاي سياسي تا دانشجويان و جوانان داراي ايدههاي كارآمد در آن حضور دارند.
عبدا... نوري اعتقاد راسخي به تشكيل اتاق فكر و مشورت دارد و بر اين اعتقاد است كه عقل جمعي بهتر از عقل فردي به نتيجه راهگشا ميرسد. او تشكيل چنين گعدههاي فكري موثر را به ديگران هم توصيه كرده است كه برخي به اين سمت رفتند و برخي ديگر ترجيح دادند وارد اين جمعهاي برنامهريز نشوند. اگرچه عبدا... نوري آنچنان تمايل به فعاليتهاي علني ندارد اما عملكرد او به نحوي است كه مخالفانش از سكوت او هراس دارند و هر از چندگاهي تلاش ميكنند هجمههايي به جايگاه شيخ نور وارد كنند، مانند ارديبهشت سال جاري كه يكي ازنشريات طيف مخالف اعتدال و دولت تدبير و اميد نوشت: «اصلاحطلبان به اين نتيجه رسيدهاند با وجود خلأيي كه در حضور ليدر اين جريان درعرصه سياسي كشور و اثرگذاري وي وجود دارد، شخصيت ديگري لازم است تا با حضور مستمر نسبت به هماهنگي اين جريان اقدام كند.
از اين رو طيف كارگزاران و اتحاد ملت كه به عنوان اصلاحطلبان انحصارطلب شناخته ميشوند سعي در كنترل مجاري قدرت و هدايت آن به سمت خود دارند و از اين رو گزينه خود يعني«عبدا... نوري» را به عنوان فرد مطرحي كه امكان جايگزين شدن آن با رئيس دولت اصلاحات وجود دارد، معرفي و دست به كار وجههبخشي به وي شدهاند.» نويسندگان اين متن كذب غافل از آن هستند كه بزرگان جريان اصلاحات نه تنها مقابل هم نيستند، بلكه در جهت تقويت یكديگر تلاشهايي دارند. بنابراين ترفند نخنماشده تفرقهافكني نتيجهاي به دنبال نخواهد داشت. عبدا... نوري مانند هميشه فعال است و مسير مشورت براي رسيدن به بهترين نتيجه را طي ميكند.
محتشميپور؛ تاثيرگذار هميشه غايب
وزير كشور ديگر هم علياكبر محتشميپور است كه او هم مانند عبدا... نوري اهل چالشآفريني و حاشيهسازي نيست و باز هم مانند نوري مخالفان زيادي دارد كه از تاثيرگذاري او واهمه دارند. بنابراين ميكوشند به اعتبار او خدشه وارد كنند، مانند سال ۸۸ كه اسماعيل كوثري نماينده سابق مجلس گفت:«بيش از ۱۴۰نفر از نمايندگان مجلس اواخر آذر در نامهاي به علي لاريجاني، خواستار بركناري علي اكبر محتشميپور از مسئوليت دبيركلي كنفرانس بينالمللي حمايت از مردم فلسطين شدند» و درنهايت هم حسين شيخالاسلام در اين سمت منصوب شد و در همان زمان محتشميپور گفت كه «من هرجايي كه باشم، در خدمت مردم مظلوم فلسطين هستم.»
شايعه ديگري هم در سال ۸۹ از سوي دلواپسان مبني بر اقامت دائم محتشميپور در عراق منتشر شد كه او با بازگشتش به ايران خط بطلاني بر خوشخيالي مخالفانش كشيد. وزير اسبق كشور هر زمان ايران باشد، پذيراي آناني است كه نياز به استفاده از تجارب و ايدههاي او دارند. محتشميپور در كنار دغدغهاي كه براي سربلندي كشور دارد، از ياد مردم مظلوم فلسطين هم غافل نيست و سالها در راستاي كمك به مردم اين كشور تلاش كرده است. محتشميپور چندي قبل در همايش«دولتمردان دفاع مقدس» حضور يافت تا نشان دهد بر عزم خود براي حضورو همراهي با بزرگان ديگر كشور راسخ است؛ همان بزرگاني كه كليد سربلندي كشور با وحدت آنها دربهاي آرامش و آسايش را ميگشايد.
۲ تربيتيافته مكتب امام
بدون ترديد اين روزها بزرگان در انديشه برگزاري هر چه بهتر انتخاباتهاي ارديبهشت ماه هستند و دو وزير كشور باتجربه هم مانند هميشه از كمكي براي انتخاب بهترين شخصيت دريغ ندارند، هر چند به احتمال زياد حمايت از روحاني در دستور كار است. نوري و محتشميپور دو شخصيتي هستند كه حتي اگر در عرصههاي علني حضور پيدا نكنند، ميزان تاثيرگذاري آنها از بسياري حاضران بيشتر است. آنها يادگاران نسلي هستند كه جز تلاش براي تحقق خواست ملت انديشهاي درذهن نداشتند و به عبارت سادهتر آنها شاگردان امام هستند.
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]