محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828780727
تاکتیک انتخاباتی اصلاح طلبان فعلا رو نشده
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: اعتماد نوشت: عبدالله ناصري، عضو بنياد باران و از اعضاي شوراي مشورتي رييس دولت اصلاحات انتخابات ٩٦ را دوقطبي پيشبيني ميكند. او معتقد است كه تمام تلاش اصولگرايان بر شكستن راي روحاني متمركز شده و اين برنامه را با نقد دولت در حوزه اقتصادي و معيشتي دنبال ميكنند. او البته معتقد است كه تلاشهاي اصولگرايان براي مخدوش نشان دادن برجام به نتيجه نميرسد چرا كه برجام همچنان به عنوان يك برند براي جلب آراي اجتماعي به سمت آقاي روحاني كار ميكند. اين فعال سياسي اصلاحطلب همچنين از طرح ثبت نام افرادي در كنار آقاي روحاني به عنوان آلترناتيو دفاع ميكند و معتقد است كه اين كار انجام خواهد شد.
ارزيابي شما از موقعيت اصلاحطلبان و اصولگرايان در انتخابات ٩٦ رياستجمهوري چيست؟ فكر ميكنيد انتخابات چند قطبي باشد؟
انتخابات ٩٦ دوقطبي خواهد بود. با توجه به اينكه جرياني كه با نماد آقاي احمدينژاد ميخواست عملا قطبي از انتخابات را تشكيل دهد از گردونه انتخابات خارج شد به نظر من جريان اصولگرايان سنتي در برابر اصلاحطلبان و هواداران دولت و بخشي از اصولگرايان معتدل كه مشخصا نامزدشان آقاي روحاني است، دو قطب انتخاباتي را تشكيل خواهند داد.
اصولگرايان تندرو به نظر من با خروج آقاي احمدينژاد عملا ساماني نخواهند گرفت. بخشي از جريانات اصولگراي سنتي شامل جبهه پيروان، حزب موتلفه و جمعيت ايثارگران رقيب براي آقاي روحاني ميتراشند. آنها هم امروز به نتيجه رسيدهاند كه رييسجمهور آينده آقاي روحاني است و توان پيروزي در برابر او را ندارند. بنابراين تلاش ميكنند، راي آقاي روحاني را بشكنند. اصلاحطلبان از انتخابات ٩٢ تاكنون از انسجام و ائتلاف يكپارچهاي برخوردار هستند. پيشبيني ميكنم حتي برخي از احزابي كه به شوراي عالي ائتلاف اصلاحطلبان نپيوستهاند به مجموعه اضافه شوند و پاي جمعبندي شوراي عالي ائتلاف اصلاحطلبان خواهند آمد. شوراي عالي ائتلاف اصلاحطلبان تا الان نظرش بر تمديد حمايت از آقاي روحاني است. اصلاحطلبان و هواداران دولت در يك سو و بخشي از اصولگرايان سنتي در سوي ديگر كارزار انتخابات قرار ميگيرند. من معتقدم كه بخشي از اصولگرايان سنتي هم در انتخابات ٩٦ با آقاي روحاني همراهي خواهند كرد.
اگر مفروض بگيريم كه اصولگرايان به اتحاد انتخاباتي برسند و با يك كانديدا وارد انتخابات شوند، سرنوشت انتخابات و روحاني تغييري ميكند؟
دولت اگر تصميمسازيهاي خود را از حالت انفعال خارج كند و مخصوصا در ادامه تغييرات مديريتي را در سطح كلان و استانها ادامه دهد، حتما راي مطلوبتري را پيدا خواهد كرد. به هر حال دولت دستاوردهايي از ابتداي روي كار آمدن تاكنون داشته كه بر پايگاه راياش تاثيرگذار است و به خصوص توانسته اتفاق بزرگي مثل برجام را شكل دهد. بنابراين اصولگرايان هم اگر نامزد واحدي را معرفي كنند، فضاي عمومي جامعه فضاي اقبال به سمت آقاي روحاني است.
به عنوان يك چهره اصلاحطلب، فكر ميكنيد اصولگرايان با چه كانديدايي و چه شعارها و برنامههايي ميتوانند راي روحاني را بشكنند و برايش دردسرساز شوند؟
الان تنها پاشنهآشيل دولت كه هر جريان مخالفي ميتواند از آن برعليه دولت بهرهبرداري كند، در حوزه اقتصادي و معيشتي مردم است. به همين خاطر هم ميگويم كه آقاي روحاني اگر چه در حوزه بينالملل دستاوردهاي بسيار بزرگي داشت، بايد بتواند در عرصه مديريت اقتصادي و استاني كه در جلب رايش تعيينكننده هستند و مورد غفلت قرار گرفتهاند، كارهايي را انجام دهد. با اين نوع تغييرات دولت ميتواند فضاي اجتماعي را به نفع خود تغيير دهد و مردم را نسبت به دوره دوم دولتش اميدوارتر كند.
يكي از مسائلي كه رسانهها و شخصيتهاي اصولگرا اخيرا بسيار به آن ميپردازند، برجام است. به نظر ميآيد كه با آن ميخواهند راي آقاي روحاني را بشكنند. بعد از قانون داماتو آيا فضاي اجتماعي به گونهاي هست كه تحت تاثير قرار بگيرد؟
بايد توجه كرد كه قانون داماتو چيز جديدي نيست و با برجام ارتباطي ندارد. برجام با كليت تاثيرگذاري جمهوري اسلامي در منطقه و تعامل با نظام بينالملل گره خورده است و بنابراين رويكرد و تدبير كشور در مورد برجام عنصر تعيينكننده در حفظ برجام است. رييسجمهور جديد امريكا نيز خيلي روند برجام را تغيير نخواهد داد. برجام يك توافق چند جانبه با پشتوانه شوراي امنيت است. البته اين حربه از سوي اصولگرايان به كار گرفته خواهد شد. اين جريان سياسي از روز اول امضاي برجام و حتي پيشتر از آن و قبل از امضاي داماتو اين حربه را به كار گرفته بود. در واقع اصولگرايان امروز دارند از بيبرنامه بودن و عدم اقناعسازي افكار عمومي از سوي دولت به نفع خود استفاده ميكنند. آنها توانستهاند اين ايده را كه حل همه مسائل اقتصادي در كوتاهمدت با برجام گره خورده، در اذهان عمومي جا بيندازند. در صورتي كه همه ميدانند برجام اتفاقي است كه براي نظام بسيار مهم بوده و آثارش در كوتاهمدت محقق نميشود.
اخيرا آقاي الويري طي مصاحبهاي اعلام كرد كه اصلاحطلبان بايد به غير از روحاني كانديداي پوششي در انتخابات پيش رو داشته باشند. اين پيشنهاد چقدر در بين اصلاحطلبان طرفدار دارد؟
اين پيشنهاد خوشبختانه مورد استقبال قرار نگرفت. طرح آن نيز خطرناك است چون جامعه راي اصلاحطلبان و هواداران دولت را مخدوش ميكند. اصلاحطلبان قاطعانه اعلام كردهاند كه يك نامزد دارند و آن هم آقاي روحاني است. اگر چه ممكن است اصلاحطلبان به خيلي از مطالبات و خواستههايشان در اين چهار سال نرسيده باشند اما به دليل تقليل مطالباتشان و اولويت بخشيدن به منافع عمومي به جز آقاي روحاني به شخص ديگري به عنوان كانديدا نبايد فكر كنند. البته ثبت نام افرادي همراه با آقاي روحاني ايرادي ندارد اما نبايد در افكار عمومي طرح شود.
پس با طرح آلترناتيو در موعد مناسب موافق هستيد؟
بله.
مهمترين مشكلات روحاني تا موعد انتخابات از منظر شما چيست و چه اقداماتي را بايد ضربالاجل انجام دهد تا شانس پيروزي مجددش بالا برود؟
آقاي روحاني در درجه اول بايد يك ستاد قوي تشكيل دهد كه اين ستاد بيش از آنكه بخواهد به روند تبليغات انتخاباتي در زمان معمولش فكر كند، بايد حوزه عملكردي و ميزان رضايت مردم را در سطح منطقهاي، استاني و به خصوص مناطق محروم بررسي كند و اقدامات فوري و لازم را مشخص كند. واقعيت اين است كه بخش اعظمي از مديران احمدينژادي در دولت آقاي روحاني به جا ماندهاند. اين افراد در تاثيرگذاري منفي در سبد راي آقاي روحاني تاثير زيادي دارند. آن ستاد بايد به عنوان يك مددكار براي آقاي روحاني در شناسايي اقدامات سريع و جابهجايي مديريتها به طور جدي عمل كند. در مورد تبليغات احزاب اصلاحطلب و نهادهاي انتخاباتي اصلاحطلب همراه با آقاي روحاني را ياري ميكنند و جاي نگراني چنداني نيست.
اگر اصلاحطلبان يكپارچه پشتسر آقاي روحاني بايستند و به هر دليلي آقاي روحاني در صحنه نباشد اصلاحات و اصلاحطلبان چه سرنوشتي را پيش رو خواهند داشت؟
به نظر من حتما افراد مختلفي در كنار آقاي روحاني بايد ثبت نام كنند و اين كار را هم خواهند كرد اما اينكه افكار عمومي را به اين سمت ببريم كه نامزد سال ٩٦ فردي غير از آقاي روحاني است با وجود اينكه آقاي روحاني هست، راهبرد غلطي است. من هم معتقدم با توجه به شرايط حساس كشور رييسجمهور مستقر اصولا كسي نيست كه شوراي نگهبان بتواند او را رد صلاحيت كند چرا كه بسيار پرهزينه خواهد بود. بنابراين از سوي اصلاحطلبان حتما افراد ديگري نامزد خواهند شد و اصلاحطلبان اين تدبير و دور انديشي را دارند. ليكن اينكه در افكار عمومي از الان بخواهند كسي را معرفي كنند، به هيچوجه اتفاق نميافتد. همه احزاب اصلاحطلب و طرفداران دولت يكپارچه از آقاي روحاني حمايت ميكنند.
اگر اصلاحطلبان بخواهند كانديداي آلترناتيو معرفي كنند، چه چهرههايي پتانسيل حضور در انتخابات ٩٦ را دارند؟ عارف، جهانگيري و ظريف ميتوانند اين مسووليت را به عهده بگيرند؟
اصلاحطلبان از اين دست چهرهها زياد دارند و از اين جهت دستشان پر است ولي طرح نام هيچ كس در حوزه رسانهاي فعل پسنديدهاي نيست. اصلاحطلبان از نظر نامزد براي انتخابات رياستجمهوري همچنان كه در انتخابات مجلس نشان دادند، دستشان باز است. همه چهرههايي كه نام برديد و بسياري از چهرههاي ديگري را كه ميتوان به ليست شما اضافه كرد در بين اصلاحطلبان هستند كه ميتوانند در قامت رياستجمهوري قرار بگيرند. همه اين افراد معتقدند كه هيچ كس ديگري به جز آقاي روحاني نميتواند مديريت اجرايي كشور را در چهار سال بعدي رياستجمهوري به عهده بگيرد.
مردم در حال حاضر چه تحليل و نگاهي به دولت روحاني دارند؟
مردم در عين حال كه انتظارات و گلايههايي دارند، دستاورد بزرگ برجام كه ايران را وارد دنياي بينالملل كرد و برخلاف هشت سال پيش از ٩٢ تحريمها قطع شد و فضاي بينالمللي را براي مردم متحول كرد، به چشم ميبينند. به همين جهت اگر برجام را نمره مثبتي در كارنامه آقاي روحاني ببينيم كافي است تا مردم باز هم به او راي دهند. ضمن اينكه مردم انتظارات و گلايههاي بحقي در عرصههاي اقتصادي و معيشتي از آقاي روحاني دارند. شايد يكي از ديگر مواردي كه به عنوان انتظار بحق مردم بايد در نظر گرفت اصلاح ساختار اقتصادي است. به تعبير معاون اول رييسجمهور عملكرد و سياستگذاريهاي دولت پيشين يك فساد سيستمي را شكل داده كه دولت براي ترميم آن انرژي زيادي را صرف كرده و بايد بكند. مردم انتظار دارند كه اين مشكل نيز رفع شود.
برخي معتقدند كه برند آقاي روحاني برجام بود و با توجه به پيروزي ترامپ و تمديد تحريمهاي داماتو به فرجام خوبي نرسيده است و ركود و تورم، سرخوردگي اجتماعي را نسبت به روحاني به همراه داشته است. با اين تحليل موافقيد يا مخالف؟
دوباره تاكيد ميكنم كه داماتو هيچ ارتباطي به برجام ندارد به اين دليل كه قانون داماتو از زمان آقاي كلينتون بيست سال است كه امضا شده است و آقاي اوباما هم يكبار در زمان رياستجمهورياش آن را تمديد كرده است. بنابراين يك بحث دوجانبه بين ايران و امريكا است و از جمله مسائلي است كه ابعاد مختلف دارد و در توافق برجام به همان صورت نيامده بود. هيچ تاثيري در روند برجام ندارد. البته دولت جديد امريكا اين قابليت و توانمندي را دارد كه تحريمهاي يك سويه عليه ايران وضع كند اما با توجه به شناختي كه ترامپ و دولتمردان جديد او نسبت به موقعيت و قدرت ايران درمنطقه دارند مايل نيستند كه چنين كنند. رياستجمهوري ترامپ تاثير بسزايي در روند برجام نخواهد داشت. بنابراين برجام كماكان به عنوان يك برند براي رايآوري آقاي روحاني كار ميكند. برخي به غلط تصور ميكنند كه تاريخ مصرف برجام براي رايآوري آقاي روحاني تمام شده است.
اينكه برند آقاي روحاني برجام بوده را قبول داريد؟
بله. به هر حال تيم وزارت خارجه آقاي روحاني به سرپرستي آقاي ظريف اگر نبود و چنين توانمندي نداشت، به موفقيت نميرسيد. مقام معظم رهبري در تابستان ٩١ به اين جمعبندي رسيده بودند كه مشكلات را حل كنند اما اين توانمندي فقط در تيم مذاكرهكننده آقاي روحاني به وجود آمد. قطعا برجام به عنوان برندي به نام دولت تدبير و اميد ثبت شده است و مردم هم اين دستاورد را آنقدر مهم ميدانند كه با وجود برخي ضعفهايي كه در سيستم مديريتي تحت پوشش آقاي روحاني وجود داشته، مجددا به او راي دهند. اگر دولت آقاي روحاني كاري به جز برجام نكرده باشد آنقدر دستاورد بزرگي بوده كه مردم به خاطر آن به او راي دهند. البته مسائلي مثل فيشهاي حقوقي نجومي تا حدودي افكار عمومي را تحت تاثير قرار داده است و به خاطر ضعف تيم رسانهاي دولت اين اتفاق به نام دولت آقاي روحاني ثبت شد. در حالي كه بنيان آن در دولت قبلي گذاشته شد. البته انتظار به حق است كه دولت به طور جدي نسبت به اصلاح ساختار اقدام كند.
۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
آغاز مذاکرات اصلاحطلبان با روحانی/ فعالیت های انتخاباتی عارف معطوف به سال ۱۴۰۰ است
آغاز مذاکرات اصلاحطلبان با روحانی فعالیت های انتخاباتی عارف معطوف به سال ۱۴۰۰ است عبدا ناصری عضو سابق شورای عالی سیاستگذاری جریان اصلاحات معتقد است مشکلی که در جریان اصلاحات وجود دارد این است که با کنار رفتن احمدینژاد از فضای انتخاباتی هنوز اصلاحطلبان نمیدانند که رقیب بارایزنی انتخاباتی دو تشکل مهم اصلاح طلبان
خبرگزاری تسنیم عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه جلسات مجمع محققین با مجمع روحانیون ادامه دارد گفت دو تشکل تصمیم جدا از شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان اتخاذ نمیکنند حجتالاسلام ابوالفضل موسویان درباره نشست اخیر اعضای تشکل متبوعش با مجمع روحانانتقادات تند اصلاحطلبان ازدولت تاکتیکی یا راهبردی؟
انتقادات تند اصلاحطلبان ازدولت تاکتیکی یا راهبردی محسن مهدی پور ۹ آذر ۹۵تاریخ انتشار سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ ۰۱ «آيا اصلاحطلبان ميتوانند مسئوليت ناکارآمدي موجود و شعارهاي بر زمين مانده را برعهده بگيرند جملات و گفتار رتوريک در فرمايشات رئيسجمهور دردرایزنی انتخاباتی دو تشکل تهراننشین و قمنشین اصلاحطلبان
رایزنی انتخاباتی دو تشکل تهراننشین و قمنشین اصلاحطلبانتاریخ انتشار شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱ ۲۲ تسنیم نوشت عضو شورای مرکزی مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه جلسات مجمع محققین با مجمع روحانیون ادامه دارد گفت دو تشکل تصمیم جدا از شورای سیاستگذاری اصلعبدالله ناصري:تاكتيك انتخاباتي ٩٦ اصلاحطلبان در زمان مناسب اعلام مي شود
عبدالله ناصري تاكتيك انتخاباتي ٩٦ اصلاحطلبان در زمان مناسب اعلام مي شود عبدالله ناصري عضو بنياد باران و از اعضاي شوراي مشورتي رييس دولت اصلاحات انتخابات ٩٦ را دوقطبي پيشبيني ميكند او معتقد است كه تمام تلاش اصولگرايان بر شكستن راي روحاني متمركز شده و اين برنامه را با نقد دولتبادامچیان: اصلاحطلبان و اعتدالیون دولتی قادر به حل معضل برجام نیستند/ راه خروج از بن بست، سپردن کار بدست عناص
بادامچیان اصلاحطلبان و اعتدالیون دولتی قادر به حل معضل برجام نیستند راه خروج از بن بست سپردن کار بدست عناصری با بینش احمدی نژادی نیست آمریکاییها هم نمیدانند با برجام چه کنند نایب رئیس حزب موتلفه اسلامی گفت دولت روحانی راهکار قاطع و راه حل موثری در رابطه با برجام در نظر ندناصر قوامی: سراصلاحطلبی را درمجلس دهم بريدند/ اصلاحطلبان تا به حال چيزي از آقاي عارف نديدهاند
ناصر قوامی سراصلاحطلبی را درمجلس دهم بريدند اصلاحطلبان تا به حال چيزي از آقاي عارف نديدهاند هرچه به پايان عمر دولت تدبير و اميد نزديك ميشويم دیدگاههاي مردم در سنجش عملياتي شدن وعدههاي دولت و رئيس آن جديتر مطرح ميشود از طرف ديگر هم اصلاحطلبان و هم اصولگرايان مطالباتاصلاحطلبان به دنبال تکرار مجلس ششم نیستند
اصلاحطلبان به دنبال تکرار مجلس ششم نیستند عضو کمیسیون امنیت ملی گفت از حقوقی که برای نمایندگان تعیین شده قطعا استفاده خواهیم کرد چرا که هیچ وقت نمیخواهیم مجلس ششم تکرار شود به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران طی تذکرمجمع مشورتی اصلاحطلبان خراسان رضوی مجوز فعالیت ندارد/ مجوز سخنرانی مطهری باید از سوی فرمانداری صادر میشد
اژهای در نشت خبری مجمع مشورتی اصلاحطلبان خراسان رضوی مجوز فعالیت ندارد مجوز سخنرانی مطهری باید از سوی فرمانداری صادر میشد سخنگوی قوه قضائیه گفت تشکل سیاسی که از مطهری برای سخنرانی در مشهد دعوت کرده بود مجوز فعالیت نداشته است به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا سخنگوی قوه قضائیهعضو موتلفه: اصلاحطلبان از ورود قالیباف نگران هستند/ اصلاح طلبان مامور تخریب قالیباف شدهاند
عضو موتلفه اصلاحطلبان از ورود قالیباف نگران هستند اصلاح طلبان مامور تخریب قالیباف شدهاند یک کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که اصولگرایان در حال بحث و بررسی برای انتخابات آتی هستند اما تاکنون به مصداق و شخص خاصی نرسیدهاند اما در میان گزینهها نام قالیباف نیز وجود دارد حمیدرضا-
سیاسی
پربازدیدترینها