واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یکی از گروه هایی که مشمول سنت مجازات استدراجی خداوند می شوند آنهایی اند که برای خوش آمد حاکم یا دولتمردان...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: یکی از سنت های مهم الهی سنت مجازات استدراجی است. این سنت در چند جای قرآن از جمله آیات 182 و 183 سوره اعراف بیان شده است. استدراج بدین معناست که خداوند گناهكاران و طغيانگران جسور و زورمند را طبق يك سنت، فورا گرفتار مجازات نمى كند، بلكه درهاى نعمتها را به روى آنها می گشايد، هرچه بيشتر در مسير طغيان گام بر مى دارند، نعمت خود را بيشتر می كند و اين از دو حال خارج نيست، يا اين نعمتها باعث تنبه و بيداريشان مىشود، كه در اين حال برنامه "هدايت الهى" عملى شده و يا اينكه بر غرور و بى خبريشان می افزايد در اين صورت مجازاتشان به هنگام رسيدن به آخرين مرحله، دردناكتر است، زيرا به هنگامى كه غرق انواع ناز و نعمتها مى شوند خداوند همه را از آنها مى گيرد و طومار زندگانى آنها را در هم مى پيچد و اين گونه مجازات بسيار سختتر است.
در آیات 182 و 183 سوره اعراف می خوانیم:
«وَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ»
«وَ أُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ»
«و كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند، به تدريج، آنان را از جايى كه ندانند، گرفتار خواهيم كرد.»
«و به آنان مهلت مى دهم (تا پيمانه پر شود،) همانا تدبير من محكم و استوار است (و هيچ كس را قدرت فرار از آن نيست).»
***
سه نکته:
* مرفهینی که بالا می روند و با سر به زمین می خورند!
این سنت امیدواری برای مستضعفین هم هست زیرا ممکن است عده ای با دیدن نعمت های مرفّهین دچار شک و تردید یا ناامیدی شوند حال آنکه باید بدانند تاخير كيفر الهى برای برخی مرفهین دليل بر پاكى و درستى آنها يا ضعف و ناتوانى پروردگار نیست، همچنین ناز و نعمتهايى را كه در آن غرقند، نشانه تقربشان به خدا ندانند، چه بسا اين پيروزيها و نعمتهايى كه به آنها می رسد مقدمه مجازات استدراجى پروردگار باشد، خدا آنها را غرق نعمت مى كند و به آنها مهلت مى دهد و بالا و بالاتر مى برد، اما سرانجام چنان بر زمين مى كوبد كه اثرى از آنها باقى نماند!
** زمانی که آیات قرآن تحریف می شود
از مولای متقیان حضرت علی (ع) در كتاب "روضه كافى" نقل شده كه فرمود:
"زمانى فرا مى رسد كه هيچ چيز در آن زمان، پنهان تر از حق و آشكارتر از باطل، و فزونتر از دروغ بر خدا و پيامبر (ص) نيست -تا آنجا كه مى گويد- در آن زمان افرادى هستند به مجرد اينكه آيه اى از قرآن را مى شنوند (آن را تحريف كرده) و از آیين خدا خارج مى شوند و پيوسته از آیين اين زمامدار به آیين زمامدار ديگر و از دوستى يكى به ديگرى و اطاعت سلطانى به اطاعت سلطان ديگر، و از پيمان يكى به ديگرى منتقل می گردند و سرانجام از راهى كه متوجه نيستند گرفتار مجازات استدراجى پروردگار می شوند." (نور الثقلين جلد 2 صفحه 106)
*** هشدار جدی امیرمومنان (ع) برای قلم به دستان!
در روایت گذشته خواندیم که یکی از گروه هایی که مشمول سنت مجازات استدراجی خداوند می شوند آنهایی اند که برای خوش آمد حاکم یا دولتمردان و یا ثروتمندان دست به تحریف قرآن می زنند. این معنا در روایت زیر هم از آن حضرت تصریح می شود:
«تحريف گرانِ توجيه كار كه هر روز مطيع طاغوتى هستند، مشمول قانون استدراج می باشند.» (تفسير نور الثقلين)
با توجه به اینکه کار قلم به دستان بسیار کار با ارزشی است تا آنجا که سوره ای از قرآن به همین نام نامگذاری شده، از آن سو نیز باید مراقب بود تا نکند برای خوش آمدن کسانی که قدرت در دستشان است هر روز به نوعی قلم بزنیم که آنها راضی باشند!
زمانبندی انتشار: 23 آذر 1395 - 05:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]