واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پیشگیری بهترین راه گرفتار نشدن در دام سارقان است
كيفقاپي يكي از شيوههاي مختلف سرقت است كه در سطح جامعه شاهد بروز آن هستيم. موضوعي كه مشكلات خاص خود را براي فرد و جامعه به دنبال دارد.
نویسنده : سرهنگ امير فراستي*
كيفقاپي يكي از شيوههاي مختلف سرقت است كه در سطح جامعه شاهد بروز آن هستيم. موضوعي كه مشكلات خاص خود را براي فرد و جامعه به دنبال دارد. بدين صورت كه فرد مالباخته فقط به صرف كمي سهل انگاري و بيدقتي يا رفتارهاي عجولانه، بايد متحمل غصه اموال از دست رفته خود، براي مدتها باشد و همچنين مشاهده اينگونه وقايع در جامعه ميتواند فضاي جامعه را مخدوش و نوعي دلواپسي در جامعه ايجاد كند، از اين رو حتي وقوع يك مورد كيفقاپي هم ميتواند تبعات ناگوار و نامطلوب خاص خود را به دنبال داشته باشد و هم از بعد مادي و هم از بعد معنوي، مشكلات بسياري را براي فرد (مالباخته) و جامعه ايجاد كند.
گفتني است اين نوع جرم بيشتر در مكانهاي خلوت كه تردد شهروندان كمتر است و اغلب به وسيله راكبين موتورسيكلت سوار انجام ميگيرد. در نوع حادتر آن، بيشتر سارقان اين نوع سرقتها، مجهز به سلاح سرد و در مواردي سلاح گرم هستند، از اين رو توصيه ميشود كه شهروندان در حد امكان از مقاومت كردن در برابر اينگونه افراد دوري كنند و برای به خاطر سپردن چهره سارق و شماره وسيله نقليه جهت شناسايي آنان تلاش كنند.
بهتر است شهروندان براي جلوگيري از مواجهه شدن با اينگونه موارد، از همراه داشتن وجوه نقد دوري و سعي كنند تا حد امكان از عمليات بانكي مانند انتقال وجه، استفاده از برگ چك، واريز به حساب بانكي، استفاده از دستگاه كارتخوان استفاده كنند و همچنين طلاجات و مدارك و اسناد با ارزش خود را در موارد غيرضروري حمل نكنند.
هر چند همراه داشتن لپتاپ و تلفن همراه با فناوريهاي مدرن ميتواند بسياری از مشكلات و نيازمنديهاي روزمره ما را حل كند، ولي اين وسايل و ابزارهاي نوين همواره حاوي عكسهاي خصوصي و اطلاعات محرمانه است كه حمل اين ابزارها حاوي اين اطلاعات، ريسك بزرگ و خطرناكي است كه ميتواند مشكلات بسياري را از نظر مادي و معنوي براي شهروندان به دنبال داشته باشد. شهروندان سعي كنند كه اين اطلاعات را به روز از لپتاپ و تلفن همراه خود خارج و در حافظههاي جانبي بارگذاري كنند؛ چراكه در مواردي سارق پس از سرقت لپتاپ يا گوشي همراه، به دليل تصاوير و اطلاعات شخصي اقدام به اخاذي از افراد بزه ديده ميكند.
تجربه نشان داده كه غالب سارقان كه اكنون به دزداني حرفهاي تبديل شدهاند، ابتدا با خلافي كوچك قدم در مسير انحراف و تباهي گذاشته و در نهايت به خلافكاري حرفهاي تبديل شدهاند؛ چراكه برخيها به واسطه نداشتن تعهد و پايبندي به مسائل اخلاقي و مباني اعتقادي و صرفاً به دليل تنپروري و تن ندادن به كار و فعاليتهاي آبرومندانه و كسب و كار حلال، مرتكب سرقت ميشوند و به راحتي، يك عمر زحمت ديگران را به باد فنا ميدهند.
سرقت، يكي از مهمترين جرائم عليه اموال و مالكيت اشخاص است. از سوي ديگر، اين جرم موجب اغتشاش، اضطراب و نگراني در جامعه ميشود و امنيت و آسايش عمومي جامعه را بر هم ميزند و افراد و خانوادههاي بزهديده را در تنگنا و نگراني قرار ميدهند.
يكي ديگر از شايعترين سرقتها سرقت درون خودرو است و سارقان پس از سرقت خودرو، وسايل و محتويات آن را برمیدارند و خودرو را گوشهاي رها ميکنند. از جمله علتهاي روي آوردن سارقان به اين نوع سرقت، دسترسي آسان و نياز نداشتن به وسيله و امكانات خاص است.
بر اين اساس بهتر است شهروندان روي خودروي خود لوازم ايمني نظير قفل سوئیچي، دزدگير، قفل پدال و فرمان، محافظ كامپيوتر خودرو و ساير وسايلي كه از باز كردن در خودرو و روشن كردن آن توسط سارقان جلوگيري ميكند يا حداقل آن را به تأخير مياندازد، استفاده كند و از پارك كردن خودرو در مكانهاي ناامن، كم تردد، خلوت و تاريك خودداري و ضمن پرهيز از نصب تزئينات اضافي و گرانقيمت در داخل خودرو از نگهداري لپتاپ، كيف پول و مدارك و اسناد در خودروي خود خودداري كنند؛ چراكه در مواردي سارقان پس از سرقت اقلامي مانند لپتاپ و مدارك و اسناد به دنبال سوءاستفاده از صاحبان اموال بودهاند. از اين رو جا گذاشتن اينگونه مدارك و اقلام در داخل خودرو ميتواند براي سارقان در سرقت اموال شما انگيزه بيشتري را ايجاد كند.
* معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي تهران بزرگ
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]