واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری میزان: عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، از تحمیل اضافه کاری های اجباری به پرستاران در بیمارستان های دولتی به شدت انتقاد کرد.
اصغر دالوندی اظهار کرد: بر کسی پوشیده نیست که وزارت بهداشت و وزارت رفاه و تامین اجتماعی در راستای اجرایی شدن قانون اساسی و سند چشم انداز (افق۱۴۰۴) در حوزه سلامت تاکنون تلاش های گسترده ای انجام داده است. همچنین در ابلاغ سیاست های کلی برنامه ششم توسعه مقام معظم رهبری در بعد امور اجتماعی به اصلاح ساختار نظام سلامت بر اساس بند ۷ سیاست های کلی سلامت، تأمین منابع مالی پایدار برای بخش سلامت و توسعه کمی و کیفی بیمه های سلامت و افزایش و بهبود کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبت های جامع و یکپارچه سلامت در قالب شبکه بهداشتی و درمانی منطبق بر نظام سطح بندی و ارجاع تاکید شده است.
وی ادامه داد: بی شک اجرای طرح تحول دستاوردهای مثبتی به دنبال داشته که مهمترین آن کاهش سرگردانی مردم در حوزه بستری در بیمارستان های دانشگاهی و رضایت نسبی از خدمات درمانی و کاهش پرداخت مستقیم از جیب بیماران بوده است. از طرف دیگر به علت هزینه های بالای اجرای این طرح و افزایش تعرفه های ناشی از آن خدمات رسانی خارج از بیمارستان های دولتی را با چالش های اساسی ناشی از افزایش تعرفه های ویزیت، خدمات پاراکلینیکی و دارو مواجه کرده است.
دالوندی با اشاره به موفقیت نسبی اجرای طرح تحول سلامت در گام اول و دوم، گفت: این طرح در گام سوم با شیب تندی منحرف شد و افزایش ۱۰۰ تا ۳۰۰ درصدی تعرفه ها را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح با اضافهکار اجباری تا ۳۰۰ ساعت در ماه برای پرستاران همراه بوده است، یادآور شد: این اضافهکاری ها با خستگی مفرط، خطای شغلی، دلسردی از کار و احساس بی عدالتی و…، همراه بوده است.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه برای اجرای اولیه قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: هماکنون بخش عمده ای از این اعتبار مالی در قالب های طرح مبتنی بر عملکرد پرداخت میشود که از محل هتلینگ بیمارستان ها و… تامین می شود و دولت و بیمه ها باید با نظارت مجلس آن را اجرا کنند.
دالوندی با اشاره به اینکه کار بیمارستان های دانشگاهی را رزیدنتها و انترن ها بر دوش میکشند، گفت: چرا بدنه پرستاری با جمعیت ۲۰۰ هزار نفری نباید از اجرای طرح سلامت منتفع شود که ۵۰ درصد کادر درمان را تشکیل میدهند.
وی افزود: در صورت اجرای صحیح و صدور پروانه صلاحیت حرفهای برای پرستاران با هماهنگی نهادهای قانونی ذی ربط، رضایت خدمت گیرندگان افزایش مییابد و عملکرد پرستاران در مرحله نظارت قرار می گیرد، تا در راستای مطالبهگری حقوق مادی و معنوی بر کار آنها نیز نظارت شود.
۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]