واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ظهارات تند ترامپ علیه چین: برای رابطه با تایوان نیازی به اجازه پکن نداریم
ترامپ در سخنان خود، از سیاست های ارزی چین، فعالیت های این کشور در دریای چین جنوبی و همچنین موضع چین در قبال کره شمالی انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دونالد ترامپ نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد آمریکا موظف نیست موضع پیشین خود مبنی بر اینکه تایوان، بخشی از "چین واحد" است را ادامه دهد.
بدین ترتیب ترامپ با اعلام این موضوع، علنا به نگرانی های پکن در خصوص پذیرفتن تماس تلفنی رئیس دولت تایوان، بی توجهی نشان داد.
ترامپ در گفتگوی خود با شبکه خبری «فاکس نیوز» در این باره گفت: "من سیاست چین واحد را کاملا درک می کنم، اما نمی دانم چرا باید به واسطه سیاست چین واحد، محصور و محدود باشیم، مگر آنکه با چین به توافقی دست پیدا کنیم که شامل مسائل دیگری از جمله تجارت نیز باشد."
تصمیم ترامپ مبنی بر پذیرفتن تماس تلفنی تبریک از سوی «تسای اینگ - ون» رئیس دولت تایوان در تاریخ دوم دسامبر، باعث اعتراض دیپلماتیک پکن شد. پکن، تایوان را به عنوان یکی از استان های جدا شده از چین تلقی می کند.
ترامپ در سخنان خود، از سیاست های ارزی چین، فعالیت های این کشور در دریای چین جنوبی و همچنین موضع آن در قبال کره شمالی انتقاد کرد و افزود: این پکن نیست که تصمیم گیری می کند وی، تماس تلفنی رئیس تایوان را بپذیرد یا نه.
ترامپ گفت: "من نمی خواهم چین به من دیکته کند، و این تماسی بود که با من برقرار شد. این تماس، بسیار خوب و کوتاه بود. چرا یک کشور دیگر باید بتواند بگوید من نمی توانم یک تماس تلفنی را دریافت کنم؟ عقیده دارم در حقیقت، نپذیرفتن این تماس تلفنی بسیار توهین آمیز بود."
به گفته کارشناسان سیاسی، ابراز تردید ترامپ درباره سیاست طولانی مدت آمریکا در خصوص چین واحد، می تواند خطر دشمنی بیشتر پکن را در پی داشته باشد و در صورتی که چین در این خصوص بیش از حد تحت فشار قرار بگیرد، ممکن است به رویارویی نظامی میان دو کشور منتهی شود.
پکن تاکنون درباره اظهارات مطرح شده توسط ترامپ واکنشی نشان نداده است.
تماس تلفنی رئیس دولت تایوان با ترامپ، نخستین تماس از این دست است که میان رئیس دولت تایوان و نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر رخ می دهد. کارتر در سال 1979، تایوان را به عنوان بخشی از "چین واحد" به رسمیت شناخت.
تایوان یکی از حساس ترین مسائل سیاسی چین شمرده می شود. مقامات چین نیز معمولا هرگونه تماس دولت های خارجی با مقامات ارشد تایوان را به شدت مورد انتقاد قرار می دهند.
در پی تماس تلفنی ترامپ با رئیس تایوان، دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در این باره اعلام کرد مقامات ارشد کاخ سفید با مقامات چین گفتگو و بر ادامه سیاست چین واحد توسط واشنگتن تاکید کرده اند. دولت اوباما همچنین هشدار داد پیشرفت های اخیر در روابط آمریکا و چین، می تواند به واسطه تشدید مساله تایوان، تضعیف شود.
ترامپ همچنین در سخنان خود، مجموعه ای از شکایت ها را علیه چین مطرح کرد. وی در این باره گفت: "کاهش ارزش واحد پولی چین، به شدت به ما آسیب می زند. آنها مالیات سنگینی را در مرزها از ما دریافت می کنند، اما ما از آنها مالیات دریافت نمی کنیم. آنها استحکامات گسترده ای را در میان دریای چین جنوبی ساخته اند، اما نباید این کار را انجام دهند. صریح بگویم، آنها در خصوص کره شمالی به ما اصلا کمک نمی کنند. در اینجا مساله کره شمالی وجود دارد، مساله تسلیحات هسته ای وجود دارد و چین می تواند این مشکل را حل کند، اما آنها اصلا به ما کمک نمی کنند."
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۵ - ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - 11 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]