تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند عزوجل مى فرمايد: هيچ مخلوقى نيست كه به غير من پناه ببرد، مگر اين كه دستش را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816968259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار درباره احتمال نابینایی با لنزهای کرایه‌ای!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون پژوهشی بیمارستان فارابی گفت: بیشترین مراجعه کنندگان به بیمارستان فارابی افرادی هستند که خودسرانه از لنزهای طبی - زیبایی استفاده می‌کنند. علاوه برآن افرادی که از لنزهای غیر بهداشتی و کرایه‌ای آرایشگاه‌ها استفاده می‌کنند آمار نگران‌کننده‌ای را دارند.


به گزارش ایسنا، دکتر محمدطاهر رجبی فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم در گفت‌وگو با «جام جم آنلاین» درباره عوارض استفاده از لنز بیان کرد: به طور کلی لنزها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ لنزهای نرم و لنزهای سخت. لنزهای سخت عوارضشان نسبت به لنزهای نرم کمتر است و بیشترین عوارضی که از لنزهای چشمی گزارش شده مربوط به لنزهای نرم است. از لنزهای سخت عمدتا در مواردی که فرد قوز قرنیه دارد استفاده می‌شود.


وی افزود: مهم ترین عارضه لنزهای نرم، انواع عفونت‌های چشمی است که از طریق این لنزهای زیبایی - طبی به چشم وارد می‌شود. شایع‌ترین عفونت‌هایی که ما با آن مواجه هستیم، عفونت‌های باکتریایی تلقی می‌شوند و مهم‌ترین و خطرناک‌ترین آنها باکتری «سودومونو» است که باعث ذوب‌شدن قرنیه چشم شده و در برخی موارد باعث عفونت کل چشم و در نتیجه تخلیه آن می‌شود.


این فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم ادامه داد: یکی دیگر از شایع‌ترین نوع عفونت‌ها که با استفاده نادرست از لنز ممکن است به سراغمان بیاید عفونت‌های قارچی است. مهم‌ترین و خطرناک‌ترین نوع آن «اکانتوموبا» است. گرچه شیوع آن کم است اما بسیار درمان سخت و دردسرسازی دارد. حال سوالی که اینجا برایمان به وجود می‌آید این است که افرادی که لنز استفاده می‌کنند چه کار کنند تا از این مشکلات دور بمانند؟


رجبی در پاسخ به این سوال گفت: بهداشت لنز در این رابطه حرف اول را می‌زند و رعایت بهداشت فردی و بهداشت نگهداری لنز باعث می‌شود که فرد مصرف‌کننده از این خطرات به دور باشد. نکته حائز اهمیتی که در اینجا وجود دارد این است که افراد باید تنها از لنزهای خودشان استفاده کنند و مصرف لنزهای دیگران حتی برای چند دقیقه بسیار کار اشتباهی است که پیامدهای جبران‌ناپذیری دارد. نکته دیگر، تاریخ مصرف لنزهای چشمی است. به عبارتی افراد مصرف‌کننده باید دقت داشته باشند که اگر لنزی که استفاده می‌کنند تاریخ مصرفش یک ماه است، سر موعد مقرر باید از استفاده از آن اجتناب کنند حتی اگر لنز، چشمانشان را اذیت نکرد باز هم از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنند.


وی اظهار کرد: از لنز باید در ساعات مشخص استفاده شود. افراد به هیچ عنوان نباید با لنز بخوابند حتی اگر از جایی که لنز را تهیه کرده‌اند و گفته‌اند خوابیدن با آن مشکل‌ساز نیست، چرا که ما متخصصان چشم این کار را در هر شرایطی منع می‌کنیم. نکته دیگر در هنگام خروج لنز از چشم است که باید رعایت شود افراد مصرف‌کننده لنزهایشان را در ظرف مخصوص به خود و در مایع مخصوص لنز نگهداری کنند و هرگز از سرم‌های شست‌وشو،‌ آب خوراکی، آب و نمک و آب جوشیده استفاده نکنند زیرا هر مایع دیگر به غیر از مایع مخصوص لنز چشم را مستعد انواع آلودگی‌ها و در نهایت عفونت‌های شدید می‌کند.


این متخصص جراحی پلاستیک چشم درباره عوارض لنزهای کرایه‌ای در آرایشگاه‌های زنانه تصریح کرد: متاسفانه بسیار مشاهده می‌شود که در آرایشگاه‌های زنانه لنزهای رنگی را اجاره می‌دهند و شخص نمی‌داند که این لنز تا به حال در چشم چند نفر قرار گرفته اما با این حال از استفاده از آنها اجتناب نمی‌کند و همین موضوع باعث شده است بیشترین آمار عفونت‌های چشمی از طریق این دسته از لنزهای اجاره‌ای باشد. این قبیل لنزها باعث انواع عفونت‌های چشمی و در برخی موارد گزارش‌شده منجر به تخلیه چشم شده‌اند؛ بنابراین بسیار توصیه می‌شود حتی برای دقایقی لنز فرد دیگری را به چشمانتان نزنید.


معاون پژوهشی بیمارستان فارابی در رابطه با عوارض غیر عفونی لنزها نیز گفت: پوشیده‌شدن قرنیه توسط لنز باعث می‌شود اکسیژن‌رسانی به آن مختل شود. به همین دلیل بهتر است ساعات استفاده از لنز را کاهش دهید. همچنین فردی که لنز استفاده می‌کند، حساسیت قرنیه‌اش کاهش می‌یابد و همین مسئله باعث می‌شود فرد کمتر پلک بزند. همان طور که می‌دانید با پلک‌زدن، اشک در چشم ترشح می‌شود و از خشکی چشم جلوگیری می‌کند. توصیه مهمی که برای افرادی که از لنز استفاده می‌کنند داریم، این است که مصرف قطره‌های اشک مصنوعی به صورت روزانه را فراموش نکنند.


رجبی درباره علائم هشدار در این رابطه نیز اظهار کرد: اگر فرد مصرف‌کننده باگذاشتن لنز دچار درد چشم، قرمزی، عدم تحمل لنز در چشم، احساس جسم خارجی در چشم و حساسیت به نور شد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند. افراد توجه داشته باشند که هنگام مراجعه به پزشک، مایع لنز و ظرف مخصوص لنزشان را همراه داشته باشند چرا که بیشتر میکروب‌ها و عفونت‌ها در ظرف لنز قابل مشاهده است و در تشخیص و درمان به پزشک مربوطه بسیار کمک می‌کند.


وی همچنین گفت: افرادی که سیگار و قلیان مصرف می‌کنند، جزو گروه‌هایی هستند که درصد بالایی را در رابطه با ابتلا به انواع عفونت‌ها و قوز قرنیه دارند. از سوی دیگر، بهداشت فردی در این افراد بسیار پایین است و مصرف سیگار و قلیان اکسیژن‌رسانی به چشم را کاهش می‌دهد و در نهایت دچار خشکی چشم شده و دچار انواع عفونت‌های شدید می‌شوند.


این متخصص جراحی پلاستیک چشم در پایان توصیه کرد: برخی از داروها بهتر است در طول مدت زمانی که از لنز استفاده می‌کنید مصرف نشود چرا که باعث خشکی شدید چشم می‌شود. داروهای آب سیاه، آنتی‌هیستامین‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای شیمی‌درمانی و قرص‌های ضد بارداری جزو شایع‌ترین داروهایی هستند که باعث خشکی چشم و خدشه‌دار شدن قرنیه و در نتیجه ابتلا به عفونت‌های باکتریایی می‌شوند.


۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن