تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843260113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دمل چركي آسيب‌هاي اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دمل چركي آسيب‌هاي اجتماعي
جامعه ايران چند دهه‌اي است كه به دليل تعامل با دنياي مدرن در معرض تأثيرپذيري جدي از فرآيندهاي فرهنگي و اجتماعي قرار گرفته است كه همين امر زمينه‌هاي مواجهه با مسائل اجتماعي گوناگون را براي آن فراهم كرده است.
نویسنده : نيره ساري 
جامعه ايران چند دهه‌اي است كه به دليل تعامل با دنياي مدرن در معرض تأثيرپذيري جدي از فرآيندهاي فرهنگي و اجتماعي قرار گرفته است كه همين امر زمينه‌هاي مواجهه با مسائل اجتماعي گوناگون را براي آن فراهم كرده است. تغييرات بنيادين در ساختار كشور چه به لحاظ سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي، لايه‌هاي مختلف كشور را درگير مشكلات و آسيب‌هاي فراواني كرده است كه شايد در مراحل اوليه شدت اين آسيب‌ها چندان حس نشود اما در مراحل بعدي گستردگي بيشتري هم خواهد يافت.  اين موضوع پيش‌  اين مورد هشدار جامعه‌شناسان قرار گرفته بود و از دهه 80 تحت عنوان دهه بحران‌هاي اجتماعي ياد كرده بودند و اكنون در اواسط دهه 90 مي‌بينيم كه هر روز ابعاد جديد و گسترده‌تري از آسيب‌هاي اجتماعي به چشم مي‌خورد، در حالي كه تهديدات اين آسيب‌ها مورد غفلت واقع شده و اگر هم اقدامات متناقض و صرفاً سلبي صورت مي‌گيرد، به دليل تأكيدات مقام معظم رهبري است كه اين مسئله و عمق بحران را درك كرده‌اند. اما متأسفانه و در هر حال در سطوح مديريتي و مسئوليتي توجهي به بحران آسيب‌هاي اجتماعي نمي‌شود.

اين بي‌توجهي نيز از آنجا نشئت مي‌گيرد كه عمدتاً دولت‌ها نسبت به بررسي آسيب‌هاي اجتماعي ابراز خرسندي نمي‌كنند و غالباً نگاه مسئولان مربوط سياسي، انتظامي و امنيتي است.
 پيچيدگي و گستردگي شعاع موجود در حوزه آسيب‌هاي اجتماعي به شكلي است كه حل بحران مربوط به اين حوزه در بازه زماني مسئوليتي سه يا چهار ساله قطعيت نخواهد داشت و همين امر بر هراس دولت‌ها دامن مي‌زند. از سوي ديگر مطالبه‌گري قشرهاي مردم در سطوح مختلف جامعه مزيد بر علت مي‌شود تا هيچ دولتي به صورت جدي آن را در دستور كار قرار ندهد، جز در موارد محدودي كه آسيب‌هاي اجتماعي به قول معروف شكل «كف خياباني» به خود مي‌گيرد. در چنين مواردي مسئولان «مجبور» مي‌شوند واكنش درخوري از خود نشان دهند كه در نهايت از دل آن موضوعاتي چون مقابله با اراذل و اوباش و گشت ارشاد بيرون مي‌زند.  اين در حالي است كه بنا به تأكيد رهبر معظم انقلاب اسلامي عرصه كنوني وقت انجام كارهاي فوق‌العاده از سوي دستگاه‌هاي اصلي و همكار در موضوع كنترل و مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي است كه براي مقابله با آن، پنج آسيب اصلي از جمله اعتياد، حاشيه‌نشيني، طلاق، مناطق بحراني و حاد و مفاسد اخلاقي و اجتماعي بايد اولويت قرار گيرد.

هرچند كه بايد گفت توجه امروز حاكميت به حل مسائل اجتماعي مي‌تواند ضلع‌هاي متفاوتي از جامعه از جمله قواي سه‌گانه، دانشگاه، نهاد‌هاي مردمي و رسانه‌ها را كنار هم قرار دهد تا عزمي براي حل آسيب‌هاي اجتماعي ايجاد شود اما آنچه از هر سو ديده مي‌شود ارائه گزارش‌هاي رايج و معمولي است كه از عمق آن، هيچ اقدام خاص و ايده مطلوبي ديده نمي‌شود، چراكه اگر حداقل اتفاق خاص و اثر‌بخشي در حيطه اختيارات هر كدام از نهادها و دستگاه‌هاي اجرايي صورت گرفته بود، قطعاً نتايج حاصل از آن در بدنه جامعه ديده مي‌شد.  امروز در نيمه دهه 90 شمسي مي‌بينيم كه به گفته بسياري از جامعه‌‌شناسان و كارشناسان، وضعيت آسيب‌هاي اجتماعي به مرحله‌‌اي غيرقابل كتمان رسيده و بحث و بررسي در خصوص چرايي افزايش آسيب‌ها و ارائه راهكارهاي عملياتي به امري الزامي بدل شده است، اما همچنان مسئولان در حوزه‌هاي مختلف به كلي‌گويي در اين باره بسنده كرده‌اند. اين كلي‌گويي تا بدان‌جا پيش رفته است كه در اعلام برنامه‌هاي انجام شده به سرنخي براي پيگيري و مطالبه‌گري هم نمي‌رسيم و اين موضوع البته به خلأ وجود سياستگذاري‌هاي اجتماعي در كشور توسط نخبگان اجتماعي هم بر مي‌گردد.  وقتي هنوز هم حوزه اجتماعي آنقدر سهل و ممتنع ديده مي‌شود كه هر‌كس به خودش اجازه ورود مي‌دهد و در نتيجه سياسيون و اقتصاد‌دانان و مهندسان براي آن برنامه‌ريزي مي‌كنند، طبيعي است كه حل اين بحران به عنوان يك زخم، دور از جريان هوا قرار گيرد و به مرور به دمل چركي تبديل شود كه مشخص نيست عمق آن تا كجا نفوذ پيدا كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن