واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایرنا: با استیضاح رئیس جمهوری کره جنوبی و رای به برکناری وی که حالا باید به تایید دادگاه قانون اساسی نیز برسد و پس از آن مردم کره دو ماه برای انتخاب جانشین وقت خواهند داشت ،موضوع جانشینی «پارک گیون هی» رییس جمهوری این کشور بیش از هر چیز مورد توجه قرار گرفته است.
برآیند شرایط نشان می دهد که اولین گزینه و نامی که برای جانشینی پارک از مدت ها قبل مطرح شده، «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل است که بزودی از سمت خود کنار می رود و می تواند نامزد قابل توجهی برای این مقام باشد.
از آنجا که وی دبیر کل سازمان ملل را در یک دوره طولانی در اختیار داشته است ، امیدواری زیادی وجود دارد که بتواند قدرت را در کشور در دست بگیرد و با توجه به نفوذ در میان گروه های مختلف از حمایت کافی هم برخوردار شود.
با این وصف او رقبای سرسخت دیگری هم پیش رو خواهد داشت از جمله «مون جایه این» رییس سابق حزب ترقیخواه مینجو و آهین چول سو بنیانگذار حزب خلق که هر دو نمایندگان زیادی در پارلمان دارند و نقش بسیار بسزایی هم در استیضاح رییس جمهور و رای به برکناری او در مجلس داشته اند.
با وجود این باید در نظر داشت که سوابق مون نشان می دهد که او روابط خوبی با کره شمالی دارد و در کره جنوبی بسیاری حتی او را دست نشانده کره شمالی می دانند و «آهین چول سو» هم به دلیل رسوایی که اخیرا گرفتارش شد از مقام خود کنار رفته است.
همین موضوع میدان را برای بان کی مون دبیر کل سازمان ملل که در ماه جاری میلادی از این مقام کناره گیری می کند ، باز کرده است البته او به رغم حمایت از سوی گروه های مختلف محبوبیت خیلی بالایی در میان مردم کره ندارد و در مورد بحران کره نیز نتوانسته است میراث خوب و موثری از خود بجا بگذارد و همین نقطه ضعف ها وضعیت وی را در هاله ای از ابهام فرو برده است.
در مجموع آنچه امروز کره جنوبی به آن نیاز دارد یک نام نیک است. کسی که وابستگی زیادی به آمریکا نداشته باشد و بتواند بحران های کشور را خوب مدیریت کند. کسی که در رسوایی های مالی و سیاسی دخیل نبوده باشد و در میان مردم هم محبوبیت بالایی داشته باشد و البته به نظر می رسد که فعلا چنین نامزدی در کره جنوبی معرفی نشده است و چنین کسی که تا این حد از شفافیت را داشته باشد ، در میان کادرهای رهبری دیده نمی شود.
روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ می نویسد که بان البته فرد خیلی محبوبی برای برخی کشورهای دیگر هم نیست برای نمونه پکن از او رضایت کافی ندارد. او در باره تایوان مواضع دقیقی نداشته و حاضر به حمایت آشکار از اصل یک چین نشده است و در مورد استقرار سامانه تاد در کره جنوبی هم مخالفتی نشان نداده است و اینها مسایلی است که در دیدگاه چین مورد بررسی قرار می گیرد.
از سوی دیگر «مون جایه این» به دلیل روابط خوبی که با پکن دارد و به دلیل مخالفت هایش با استقرار تاد و همین طور به واسطه تاکید بر بهبود روابط با کره شمالی دستکم در چین محبوبیت زیادی دارد و می تواند یکی از گزینه های مطرح برای جانشینی خانم پارک باشد.
«آهین» دیگر نامزد مورد نظر نیز به شدت مخالف استقرار تاد است و بارها از پارک گیون هی رییس جمهور کره جنوبی انتقاد کرده بود که سیاست بسیار سختی در قبال کره شمالی اتخاذ کرده است که پیامدهای خوبی برای کشور نخواهد داشت.
او نیز روابط خوبی با چین دارد و بارها اعلام کرده بود که استقرار تاد می تواند باعث بروز نگرانی های زیادی در پکن شده و روابط چین و کره جنوبی را قربانی کند .
به هر صورت اینکه کدامیک از این سه نفر و یا چه نامزدی جانشینی پارک را از آن خود خواهد کرد یک موضوع اساسی است اما اینکه جانشین وی در آینده چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت و آیا موفق به حل و فصل این همه بحران سیاسی و اقتصادی و نظامی در کره جنوبی خواهد شد ،مساله دیگری است که فقط زمان می تواند پاسخگوی آن باشد و کره ای ها فعلا جز سیاست صبر و انتظار گزینه خاص دیگری پیش روی خود ندارند.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]