واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نگرانی شرکتهای آمریکایی از حملات توئیتری ترامپ
انتشار توئیت ترامپ، طی 24 ساعت ارزش سهام بوئینگ را با کاهش یک میلیارد دلاری روبهرو کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده آمریکا در سال 2016 که در رقابتهای انتخاباتی همواره از انقلابی بزرگ در صنایع تولیدی کشورش سخن میگفت، پس از پیروزی با انتشار پیامهایی در توئیتر ثابت کرد هیچ اطلاعاتی از نحوه و هزینه ساخت خودرو و هواپیما در قرن بیستویکم ندارد!
به گزارش روزنامه دنیای خودرو، بهعنوان مثال وی در طول مبارزات انتخاباتی از فورد برای انتقال خط تولید خودروهای کوچک به مکزیک به شدت انتقاد میکرد، درحالی که تاریخچه این موضوع به دهه 60 میلادی بازمیگشت!
همچنین ترامپ در اقدامی جدید و با انتشار توئیتی با حمله به بوئینگ از قیمت هواپیماهای این شرکت به شدت انتقاد و تهدید کرده است اگر بوئینگ قیمتهایش را کاهش ندهد، تمام سفارشهای ناوگان ویژه ریاستجمهوری آمریکا (ایرفورسوان) را لغو خواهد کرد!
بهعقیده بسیاری از کارشناسان خودرویی و هوانوردی، مواضع اتخاذی رئیسجمهور جدید آمریکا نشاندهنده این است که وی درکی از تولید مدرن در قرن 21 و چگونگی تاثیر شرایط بازار بر تعیین درآمد شرکتها ندارد.
لگد یکمیلیارد دلاری
روز سهشنبه، ترامپ با انتشار توئیتی از هزینههای خارج از کنترل هواپیماهایی که هنوز به ناوگان ویژه ریاستجمهوری آمریکا (ایرفورسوان) تحویل داده نشدهاند، انتقاد و تهدید کرد در صورت عدم تجدیدنظر، قرارداد پنتاگون با بوئینگ را لغو خواهد کرد. تنها همین توئیت کافی بود فقط در 24 ساعت، ارزش سهام بوئینگ با کاهش یک میلیارد دلاری روبهرو شود.
این در حالی است که برخلاف اعلام دفتر سخنگوی کاخ سفید مبنیبر هزینه 3.21 میلیارد دلاری کل برنامه نوسازی ناوگان ویژه ریاستجمهوری، ترامپ ارزش این قرارداد را بیش از 4 میلیارد دلار دانسته است. متاسفانه، عمق فاجعه به همینجا ختم نمیشود! ترامپ در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی «انبیسی» کار را برای خود بسیار سختتر کرد.
«747» های ایرفورسوان
«747»های جدیدی که تا سال 2024 به ناوگان ویژه ریاست جمهوری آمریکا (ایرفورسوان) تبدیل خواهند شد، هواپیماهای منحصربه فردی هستند که تا دههها به خدمترسانی مشغول خواهند بود.
با این حال و به دلیل رقابت بالا در صنعت هواپیمایی و تولیدات عجیب و غریب این روزهای ایرباس و پایان روزهای طلایی «747»های چهارموتوره بوئینگ، احتمال توقف تولید یکباره این پرنده در سالهای پیش رو وجود دارد و احتمالا همین موضوع ناوگان ویژه ریاست جمهوری را به یکی از بقایای این هواپیمای خوش نام آمریکایی تبدیل خواهد کرد.
مصاحبه ترامپ با «انبیسی»
درست یک روز پس از ادعای رئیسجمهور جدید آمریکا مبنیبر لغو سفارش پنتاگون به بوئینگ، وی به تشریح انتقاداتش از این شرکت هواپیماساز پرداخت. وی در گفتوگویی که به میزبانی شبکه تلویزیونی «انبیسی» برگزار شد، گفت: «خب، فکر میکنم این هواپیماها بسیار گرانقیمت هستند.
روز گذشته با رئیس شرکت بوئینگ که مرد فوقالعادهای است، صحبت کردم و فکر میکنم به توافقی دوطرفه خواهیم رسید. برای همین اینجا هستم و قطعا بر سر قیمتها هم چانه خواهم زد اما اگر بر سر کاهش قیمت به توافق نرسیم، قطعا سفارشها را لغو و به همین ناوگان فعلی اکتفا خواهیم کرد.»
وی در حالی مجددا رقم قرارداد با بوئینگ را بیش از 4 میلیارد دلار بیان میکند که بیانیه شفافسازی بوئینگ واقعیات دیگری را نشان میدهد. در این بیانیه آمده است رقم 170 میلیون دلار صرف بررسی توسعه هواپیمای جدید ناوگان ویژه ریاستجمهوری آمریکا شده است.
در بخش دیگری از این بیانیه رقم کل قرارداد برای تولید دو هواپیمای جدید این ناوگان در 10 سال آینده، 3.2 میلیارد دلار ذکر شده است. بر اساس گفته کارشناسان، این دو هواپیما تا سال 2024 وارد ناوگان ویژه ریاستجمهوری آمریکا (ایرفورسوان) خواهند شد، زمانی که هواپیماهای فعلی این ناوگان 24 ساله شده باشند.
انتقاد یا انتقام؟!
یکی از نکتههای بزرگ توئیت پرسروصدای ترامپ، فاصله زمانی کوتاه آن با اظهار نظر انتقادی دنیس میلنبرگ، مدیرعامل بوئینگ در یکی از نشریههای تخصصی آمریکایی پیرامون سیاستهای تجاری ترامپ است.
اگرچه ترامپ این موضوع را به کلی رد میکند اما بهنظر بسیاری از کارشناسان، این توئیت ترامپ و ضربهای که به ارزش سهام این شرکت وارد کرد، خطونشانی برای بوئینگ و دیگر شرکتهای بزرگ آمریکایی به شمار میرود.
ترامپ در این زمینه میگوید: «موضع من صرفا در برابر خود هواپیماهاست، زیرا تا زمانی که توئیت را ارسال کردم، مقالهای در انتقاد از سیاستهای تجاریام ندیدم. ضمن اینکه سیاستهای تجاری من فوقالعاده خواهند بود!»
نگرانی شرکتهای بزرگ
توئیت ناگهانی ترامپ بسیاری از روسا و مدیران شرکتهای آمریکایی را از عکسالعملهای غیرقابل پیشبینی و ناگهانی نگران کرده است و آنها را از این که هدف بعدی حملات توئیتری رئیسجمهور جدید آمریکا قرار گیرند، هراسان کرده است، تا جایی که خبرگزاری واشنگتنپست از عصبانیت برخی از آنها از این حملات ناگهانی خبر داده است.
ترامپ در پاسخ به این ادعا میگوید: «چه شده است این افراد نگران شدهاند؟ در رقابتهای انتخاباتی و زمانی که من در نظرسنجیها از رقیب خود پیشی گرفتم، تمام سهام آنها با افزایش روبهرو بود. حالا که در انتخابات پیروز شدم هم اوضاع به همان منوال است! در تاریخ آمریکا هیچگاه پس از انتخابات سهام شرکتها تا این اندازه با اقبال روبهرو نبوده است. نمیدانم چطور این افراد ادعا میکنند مردم از این اتفاقات عصبانی هستند، زیرا دقیقا عکس این ادعا را شاهد هستیم.»
تجارت احمقانه از نظر ترامپ
ترامپ در دفاع از سیاستهای تجاری خود که در میان فعالان صنایع مخالفان بسیاری نیز دارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان به جنگ مخرب تجاری در آمریکا منجر خواهد شد، میگوید: «تجارت درست مانند یک جنگ است! من به تجارت آزاد معتقدم و به تجارت احمقانه اعتقادی ندارم. تجارت احمقانه، تجارتی است که در آن شرکتها همگی به خارج از کشور میروند، کارمندانشان را اخراج میکنند و بدون هیچ عذاب وجدانی مجددا محصولات تولیدیشان را در کشور به فروش میرسانند.»
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - 10 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]