واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صنعت گردشگری مذهبی در ایلام؛ نیازمند نگاه ویژه
در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایلام که در دانشگاه ایلام برگزار شد تأکید پروفسور علیاکبری ریاست دانشگاه و استاندار محترم بر ضرورت توسعه گردشگری مذهبی در ایلام بود. امروزه مکانهای مذهبی برجذب گردشگر و توسعه مناطق مختلف نقش قابلملاحظهی دارند، ایجاد اشتغال و درآمد پایدار راهی جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی در مسیرهایی با این پتانسیل است.
آفتابنیوز : گردشگری مذهبی در طول اعصار بههیچعنوان مورد بیمیلی قرار نگرفته و حتی دشواریهای اقلیمی و بومی آبوهوا نیز نتوانسته مانع گردشگر از سفر شود.
استان ایلام با 425 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق در سه دههی قبل بیشترین آسیب ممکن را از این همجواری متحمل شد. حال باگذشت سالها و بهواسطهی اشتراکات مذهبی و حتی فرهنگی و بعضاً قومی این استان به دروازهی امن برای ورود به کشور عراق تبدیلشده است.
در طول سال و با فرارسیدن مناسبتها و اعیاد حجم زیادی از گردشگران مذهبی این استان را برای ورود به کشور عراق و بعضاً یکشب استراحت انتخاب میکنند. پررنگترین نماد این انتخاب در اربعین اتفاق میافتد. تأثیر این رویداد بر وضعیت منطقه غیرقابلانکار است. اما آیا این تأثیر بر اقتصاد مردم استان و همچنین حوزههای متولی سفر، مانند دیگر مقاصد مذهبی کشور مثبت ارزیابی میشود!
این رویداد در استان چقدر بهصورت سازمانیافته مدیریت شده است!
متولی ساماندهی گردشگری در کشور ما سازمان میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری است که البته بخشی از گردشگری مذهبی آن با اطلاق نام زائر بهجای توریست به سازمان حج و زیارت محول شده است.
در استان ایلام 24 مجوز دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری وجود دارد که این دفاتر در ایام اربعین بهصورت نیمه تعطیل بودهاند.
این دفاتر در ایام عادی سال با تعداد زیادی افراد بدون. مجوز فعالیت که با نازلترین قیمت ممکن اقدام به برگزاری تور مینمایند روبرو هستند، و درواقع امکان فعالیت در فضایی سالم از آنها سلب شده است.
با توجه به بافت فرهنگی مردم استان و وضعیت اقتصادی آنها سفر در سبد خانوار بهندرت قرار میگیرد. و به طبع فعالیت این دفاتر نیز بسیار ضعیف است.
سخن مسئولین درباره گردشگری مذهبی در استان بسیار جالب است.
وقتیکه پای صحبت این دفاتر که مجریان گردشگری در استان هستند بنشینید میبینید که گردشگری مذهبی در استان در تور یکروزه «شاه احمد» خلاصه میشود!
چراکه از یکسو فعالیت افراد بدون مجوز در حوزهی سفر و هزینههای سرسامآور جاری این دفاتر، و از سویی دیگر عدمحمایت مسئولین مربوط فضایی برای فعالیت آنها باقی نگذارده است.
لازم به توضیح است که در آبان ماه امسال 31 دفتر خدمات گردشگری از ده استان کشور ازجمله کرمان، البرز، آذربایجان، فارس، بهصورت رسمی در صدور ویزای زائرین اربعین فعالیت داشتند ولی به علت تنگنظری مسئولین مربوط در استان، باوجوداینکه حجم مسافر استان قابل قیاس با هیچکدام از این استانها نبوده، دفاتر خدمات مسافرتی ایلام هیچ فعالیتی در این زمینه نداشتند.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]