واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حال و هوای بازار آجیل در آستانه شب یلدا
در حالی که کمتر از دو هفته به شب یلدا باقی مانده است، آجیل فروشان میگویند برخی از خشکبار مانند بادام هندی و فندوق به دلیل ندادن مجوز واردات از سوی وزارت کشاورزی، با افزایش قیمت مواجه شده است اما وزارت کشاورزی از وفور ۲۲ قلم آجیل و خشکبار در کشور خبر داد و اعلام کرد که برخی دلالان وانتی که شغلشان نیز آجیلفروشی نیست با خرید و فروش این محصول میخواهند سود یک شبهای برای یک سال به جیبشان بزنند.
آفتابنیوز : ۱۲ روز تا رسیدن بلندترین شب سال (یلدا) باقی مانده و بازار انواع آجیل و خشکبار نیز هر روز داغتر از دیروز میشود، رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشان معتقد است که وزارت کشاورزی مجوز واردات برخی از محصولات خشکباری که مانند بادام هندی که در داخل تولید نمی شود یا فندوق را که به دلیل سرمازدگی پارسال، تولیدش کاهش پیدا کرده است را نمیدهد و همین عامل افزایش قیمت این نوع از خشکبار در بازار شده است و از ۳۰ تا ۶۰ درصد گرانتر شده است.
وی افزود: انواع خشکبار به غیراز دو محصول مذکور از وضعیت مناسبی از نظر تولید، عرضه و قیمت برخوردارند و هیچ مشکلی برای بازار شب یلدا وجود ندارد.
این در حالی است که رمضان رویینتن - مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی- در این باره به ایسنا گفت که در کشور حدود یک میلیون و ۱۸۵ هزار تن انواع محصولات خشکباری تولید شده که سال گذشته که بالغ بر ۴۰۰ هزار تن از آن به ارزش ۲.۲ میلیارد دلار به بیش از ۱۷۰ کشور جهان صادر شد؛ بنابراین هیچ کمبودی برای هیچ یک از محصولات خشکباری نداریم.
وی افزود: سالانه ۲۶۰ هزار تن پسته، ۱۶۰ هزار تن بادام، ۲۳۰ هزار تن گردو، ۲۳۰ هزار تن کشمش، ۲۵ هزار تن فندوق، ۲۲ هزار تن توت، ۴۴ هزار تن انجیر و ۱۸ هزار تن بادام زمینی به عنوان مهمترین اقلام خشکباری در کشور تولید می شود و با توجه به تنوع و بالا بودن تولید بازار این محصولات در شرایط مناسبی قرار دارد.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: قیمت انواع آجیل و خشکبار در سال جاری به مراتب بهتر و ارزانتر از پارسال است، چرا که فاصله قیمت محصول باغداران تا بازار مصرف چندان زیاد نیست و همین عامل، سبب شده رقابت در بازار با توجه به تنوع و تکثر محصول افزایش یابد که به عنوان مثال میتوان گفت هر کیلوگرم پسته و گردو حدود ۲۵ هزار تومان از باغداران خریداری و حدود ۳۵ هزار تومان در بازار مصرف عرضه میشود.
به گفته وی، هر کیلوگرم بادام ۳۵ هزار تومان و فندوق ۲۰ هزار تومان از باغداران خریداری و کیلویی حدود ۴۰ هزار تومان عرضه میشود که البته مغز محصولات خشکباری مانند فندوق و بادام حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان فروخته میشود.
رویینتن تصریح کرد: برخی که شغلشان فروش آجیل و خشکبار نیست در چنین ایامی با خرید حجم زیادی از آجیل، خود را برای فروش این محصول در شب یلدا با قیمتهای گزاف آماده میکنند تا با سودی یک شبه زندگی خود را تا یک سال بگذرانند.
سرانه ۱۰ کیلوگرمی مصرف خشکبار ۴ برابر میانگین جهانی
وی با بیان اینکه بیش از ۲۲ قلم انواع اجیل و خشکبار در کشور تولید می شود، افزود: بر اساس آمار موجود از سال گذشته بالغ بر ۷۸۵ هزار تن انواع خشکبار برای مصرف داخلی باقی ماند که حداقل به ازای هر ایرانی ۱۰ کیلوگرم خشکبار در بازار وجود دارد که مصرف میشود و این میزان حدود چهار برابر بیش از متوسط سرانه مصرف خشکبار در جهان است.
مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر خرما هم به عنوان یک محصول خشکبار به حساب آید سالانه بالغ بر ۱.۱ میلیون تن انواع خرما در کشور تولید شده که ۹۶۰ هزار تن آن در داخل به مصرف میرسد و ۱۴۰ هزار تن نیز صادر می شود که با حساب و کتابی ساده میتوان دریافت که سرانه مصرف خشکبار و خرما در کشور ۲۲ کیلوگرم به ازای هر ایرانی است.
نیازی به واردات بادام هندی نداریم
رویینتن با اشاره به اینکه اگر نیازی به واردات محصولات کشاورزی مانند خشکبار وجود داشته باشد، ستاد تنظیم بازار یا وزارت جهاد کشاورزی مجوز واردات آنرا صادر خواهند کرد، گفت: در شرایطی که بیش از ۲۲ قلم انواع آجیل و خشکبار در کشور تولید و عرضه میشود نیازی به واردات بادام هندی نداریم اما متاسفانه در بازار آجیل و خشکبار بادام هندی با وفور یافت میشود که مجوزی ندارد و قاچاق محسوب میشود، چرا که اگر حتی بادام هندی یا یکی - دو قلم از خشکبار وارداتی بدون مجوز مانند بادام هندی در بازار نباشد یا عرضه آن کاهش پیدا کند. مردم به راحتی میتوانند از تنوع این بازار استفاده کرده و خشکبار دیگری مصرف کنند.
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]