واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ۱۴ شركت در دست همسر و فرزندان «يك وزير»
رئيس هيئت مديره ديدهبان شفافيت و عدالت با بيان اينكه يكي از وزراي پيشين را اجازه نداد كه طرح «مبارزه با سوداگري مسكن و زمين» عملياتي شود، گفت: وزيري كه با فشار، عضويت در هيئت مديره ۱۸ شركت را كنار گذاشت، امروز ۱۴ شركت را در دست همسر و فرزندانش دارد.
به گزارش تسنيم، احمد توكلي روز گذشته در نشستي با عنوان «در برابر فساد» پيرامون بررسي علل ناكارآمدي مبارزه با فساد گفت: نخستين علت ناكارآمدي مبارزه با فساد در جامعه ترك امر به معروف و نهي از منكر است، پيامبر اكرم (ص) ميفرمايند: اگر در امت من هركس امر به معروف و نهي از منكر را برعهده ديگري بيندازد، دچار مصيبت ميشويم. وي افزود: علت ديگر فساد، عملكرد دو دسته از افراد در جامعه است كه اگر آنها سالم باشند جامعه نيز سالم ميشود و اگر آنها فاسد شوند، جامعه نيز فاسد ميشود، اين دسته رهبران و علماي جامعه هستند و البته علما در اين ميان نقش پررنگتري دارند.
رئيس هيئت مديره ديدهبان شفافيت و عدالت گفت: بدون آزادي بيان و قلم مبارزه با فساد ممكن نيست، آزادي بيان و رسانه براي شفافيت و شفافيت براي مبارزه با فساد، بسيار لازم و ضروري بهشمار ميروند و اين عناصر به يكديگر وابسته هستند. وي تصريح كرد: دستگاههايي كه مبارز با فساد هستند اگر خود به صورت نسبي آلودگي پيدا كنند، آن وقت سيستم به صورت خودكار از خود دفاع نخواهد كرد وقتي مفسدان در مجاري تصميمگيري نفوذ ميكنند قانون به شكلي تنظيم ميشود كه انجام فساد به صورت قانوني به نفع آنها تمام شود.
وي تصريح كرد: وزيري عضو هيئت مديره 18 شركت است كه با فشار، اين عضويت را كنار گذاشت اما امروز 14 شركت در دست همسر و فرزندان او است، اين در حالي است كه با اين موضوع مبارزهاي نشد. رئيس هيئت مديره ديدهبان شفافيت و عدالت افزود: در مجلس قبل بهدنبال تصويب طرحي براي مبارزه با سوداگري مسكن و زمين بوديم، اعلام كرديم ظرف پنج سال ماليات اين بخش 27 درصد شود اما وزير راه و شهرسازي نامه نوشت كه تورم را بالا ميبرد و اجازه ندادند طرح عملياتي شود. وي گفت: براي مبارزه با فساد سيستمي در كشور، ديدهبان شفافيت و عدالت را راهاندازي كرديم. رئيس هيئت مديره سازمان ديدهبان شفافيت و عدالت با اشاره به راهاندازي شعبه اين مؤسسه در اصفهان گفت: ما در مؤسسه ديدهبان، كار غيرسياسي انجام ميدهيم يعني در جهت مصالح كشور كار كرده اما دارا و ندار نميكنيم. ما در اين مؤسسه مفسدههاي بزرگ را شناسايي كرده و آنها را به دستگاه قضا اعلام ميكنيم، اين فضاي سيستمي را بهجز حمايت همه مردم نميتوانيم رصد كنيم. توكلي اظهار داشت: آموزش حقوق شهروندي يكي از راهكارهايي است كه ميتواند سبب برانگيخته شدن مردم پيرامون مبارزه با فساد شود. درباره حقوقهاي نجومي نيز اقداماتي انجام شد كه كافي نيست، براساس قانون سمنها ما ميتوانيم در اين زمينه كميته حقيقتياب تشكيل دهيم.
گفتني است پيش از اين وزير صنعت در اثر فشار رسانهها و همچنين نمايندگان مجلس نهم از هيئت مديره 16تا 19شركت استعفا كرد، حال بايد ديد منظور احمد توكلي در رابطه با وزيري كه همسر و فرزندانش 14شركت را عهدهدار هستند كدام يك از وزراست و آيا اين شركتها خصوصي بوده و تماما به اين وزير يا نزديكانش تعلق دارد يا اينكه در شركتها به عنوان يك سهامدار هستند در عين حال بايد ديد رانتي از جايگاه اين وزير متوجه شركتهاي مذكور شده است يا خير.
در مجلس گذشته يكي از نمايندگان با اشاره به عضويت نعمتزاده در دهها شركت از ضريب نفوذ وي در صنعت پتروشيمي (شركتهاي صادرات محور) سخن به ميان آورد و گفت: آقاي نعمتزاده دو سال است عضو شوراي عالي بورس است در عين حال در همين دو سال ايشان يا مديرعامل يا رئيس هيئتمديره حدود ۱۵ شركت خصوصي مرتبط با پتروشيمي و خوراك پتروشيميها بوده است. در اين دو سال يكي از موضوعات محل نزاع و دعوا اين بود كه اين شركتهاي مربوط به شركتهاي پتروشيمي خوراك را از بورس دربياورند و آقاي نعمتزاده دنبال همين مسئله بوده است، حالا آدمي كه عضو شوراي عالي بورس بود طبيعتاً به تمام اطلاعات دسترسي دارد.
لازم به توضيح است در مجلس گذشته محمدرضا نعمتزاده وزير صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به نقدهاي نمايندگان پيرامون علت عضويت وزير در هيئت مديره ۱۶ شركت همزمان با تصدي پست وزارت مدعي شده بود در 19 شركت عضو هيئت مديره ۱۹ بوده، اما در مرداد ۹۲ از هيئت مديره اين شركتها استعفا كرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]